Börja använda Family Link

Du kan använda Family Link App för att skapa ett Google-konto för ditt barn under 13 (eller tillämplig ålder i ditt land). Du kan även använda Family Link för att lägga till kontroll på ditt barns befintliga Google-konto.

Viktigt!

• Family Link är kanske inte tillgängligt i alla länder eller regioner.
  • iPhones, iPads och datorer som inte är Chromebooks kan inte kontrolleras med Family Link.
  • Google Workspace for Education-konton kan inte hanteras via Family Link.
  • Inställningarna för godkännande av köp via Family Link gäller endast för köp som görs via Google Plays faktureringssystem.

Så här fungerar kontohantering
Viktigt! Om du vill se var barnets Android-enhet är eller fjärrhantera barnets skärmtid och appar behöver du Family Link-appen.

Som förälder kan du använda Family Link för att göra sådant som:

Google-tjänster och ditt barns Google-konto
Om ditt barn har ett Google-konto kan barnet använda en mängd olika Google-tjänster. Tänk på att dessa tjänster i allmänhet inte är avsedda för barn.

Krav

Hantera barnets Google-konto
Om du vill använda Family Link för att hantera ditt barns Google-konto måste du:
  • Ha ett Google-konto Om du inte har ett kan du skapa ett utan kostnad.
  • Vara minst 18 år (eller tillämplig ålder i ditt land) och ha ett Google-konto.
  • Ha en Android-enhet (5.0+), iPhone eller iPad (iOS 13+) eller en Chromebook med stöd för Android-appar att ladda ned Family Link-appen på. Du kan även hantera vissa inställningar på g.co/YourFamily.
  • Bo i samma land som ditt barn.
Kontrollera ditt barns enhet
Om du ska kunna använda Family Link för att kontrollera ditt barns enhet måste barnet:
  • ha ett Google-konto
  • ha en Android-enhet (med 5.0 eller senare) eller en Chromebook (med ChromeOS 71 eller senare). Läs om hur du uppdaterar din Android- eller Chrome OS-version.

Ställa in viktiga funktioner

Ställ in gränser för skärmtid

Ställ in dagliga tidsgränser för första gången

1. Öppna Family Link Family Link på enheten.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller Controls längst ned i mitten.
  4. Tryck på Konfigurera under Daglig gräns.
  5. Välj timmar och minuter för gränsen.

Ändra gränsen för i dag med en förälders enhet

Om du vill öppna barnets kontoinställningar som du senast besökte i Family Link-appen kan du trycka på knappen nedan:

Ändra dagliga gränser
  1. Öppna Family Link Family Link på enheten.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller Controls längst ned i mitten.
  4. Tryck på Ändra för i dag under Daglig gräns.
  5. Välj timmar och minuter för gränsen.
    • Du kan också inaktivera gränsen.
  6. Tryck på Klart.

Redigera veckoschemat för gränser med en förälders enhet

1. Öppna Family Link Family Link på enheten.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller Controls längst ned i mitten.
  4. Tryck på Redigera veckoschema under Daglig gräns.
  5. Välj vilka dagar du vill begränsa skärmtiden.
    • Du kan även inaktivera veckoschemat.
  6. Tryck på Klart.

Tips!

• Du kan redigera veckoschemat och ändra gränsen för en viss dag. Om du vill tillämpa tidsgränsen på Alla dagar eller Måndag–fredag trycker du på Tillämpa även på.
  • Om ditt barn har flera enheter kan du trycka på Visa fler om du vill se alla enheterna.

Med barnets enhet

1. Öppna Inställningar Inställningar på barnets enhet.
    • I Android-versionerna 8.1 (O) och senare trycker du på Digitalt välmående och föräldrakontroller
    • På andra Android-versioner trycker du på Google följt av Föräldrakontroller
  2. Om du vill visa de aktuella inställningarna trycker du på Daglig gräns.
  3. Om du vill redigera inställningarna för daglig gräns loggar du in eller använder din föräldraåtkomstkod för att verifiera att du är förälder.
Tips! Dagliga gränser gäller för alla Android- eller Chromebook-enheter som ditt barn använder. Om du till exempel anger en daglig gräns på två timmar, får ditt barn två timmar på varje enhet.
Tillåt eller blockera appar

Om du vill öppna barnets kontoinställningar som du senast besökte i Family Link-appen kan du trycka på knappen nedan:

Blockera eller avblockera en app i Family Link
Appen blockeras eller avblockeras efter cirka 5 minuter eller när enheten är ansluten till internet. Om ditt barn använder appen när du blockerar den visas en varning en minut innan så att barnet kan avsluta innan appen blockeras. Appen blockeras på ditt barns samtliga Android-enheter eller Chromebooks.
Viktigt! Vissa appar kan inte blockeras eftersom de krävs för att övervakningsinställningar för föräldrakontroll ska fungera eller för att ditt barns enhet ska fungera.
  1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller följt av Appgränser.
  4. Välj namnet på den app du vill tillåta eller blockera.
  5. Tryck på Blockera Blockera följt av Klar.
Hitta barnets plats

Om du vill öppna barnets kontoinställningar som du senast besökte i Family Link-appen kan du trycka på knappen nedan:

Hitta barnets plats

Om du är förälder kan du se platsen för barnets Android-enhet i Family Link-appen.

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Tryck på Plats.
  3. Tryck på Konfigurera.
  4. Om du har flera barn väljer du vilka du vill aktivera platsdelning för.
  5. Tryck på Aktivera.