Aan de slag met Family Link

Je kunt de Family Link-app gebruiken om een Google-account te maken voor je kind dat jonger is dan dertien jaar (of de geldende minimum leeftijd in je land). Je kunt Family Link ook gebruiken om toezicht toe te voegen aan het bestaande Google-account van je kind.

Opmerking: De beschikbaarheid van Family Link kan in sommige landen beperkt zijn.

Hoe accountbeheer werkt

Als ouder kun je Family Link gebruiken om onder andere het volgende te doen:

Opmerking: Als je de locatie van het Android-apparaat van je kind wilt zien, of de schermtijd en apps op afstand wilt beheren, heb je de Family Link-app nodig.

Google-services en het Google-account van je kind

Kinderen met een Google-account kunnen gebruikmaken van verschillende Google-services. Houd er rekening mee dat deze services over het algemeen niet voor kinderen bedoeld zijn.

Vereisten

Het Google-account van je kind beheren

Als je Family Link wilt gebruiken om het Google-account van je kind te beheren, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

• Een Google-account hebben (of een gratis Google-account maken).
  • Je moet achttien jaar of ouder zijn (of de geldende minimum leeftijd in je land).
  • Een Android-apparaat (5.0+), iPhone (iOS 9+), iPad (iOS 9+) of Chromebook hebben waarop je de Family Link-app kunt downloaden. Het apparaat moet daarnaast ondersteuning voor Android-apps bieden. Je kunt bepaalde instellingen ook beheren op g.co/YourFamily.
  • In hetzelfde land als je kind wonen.

Toezicht houden op het apparaat van je kind

Als je Family Link wilt gebruiken om toezicht te houden op het apparaat van je kind, moet het kind aan de volgende vereisten voldoen:

• Een Google-account hebben.
  • Een Android-apparaat (5.1 of hoger) of een Chromebook (Chrome OS 71 of hoger) hebben. Meer informatie over hoe je je Android- of Chrome OS-versie kunt updaten.