Aan de slag met Family Link

Je kunt de Family Link-app gebruiken om een Google-account te maken voor je kind dat jonger is dan 13 jaar (of de geldende minimumleeftijd in je land). Je kunt Family Link ook gebruiken om toezicht toe te voegen aan het bestaande Google-account van je kind.

Belangrijk:

Hoe accountbeheer werkt
Belangrijk Als je de locatie van het Android-apparaat van je kind wilt zien, of de schermtijd en apps op afstand wilt beheren, heb je de Family Link-app nodig.

Als ouder kun je Family Link gebruiken om onder andere het volgende te doen:

Google-services en het Google-account van je kind
Kinderen met een Google-account kunnen gebruikmaken van verschillende Google-services. Houd er rekening mee dat deze services over het algemeen niet voor kinderen bedoeld zijn.

Vereisten

Het Google-account van je kind beheren
Als je Family Link wilt gebruiken om het Google-account van je kind te beheren, moet je aan de volgende vereisten voldoen:
  • Je moet een Google-account hebben. (of gratis een Google-account maken).
  • Je moet 18 jaar of ouder zijn (of de geldende minimum leeftijd in je land) en een Google-account hebben.
  • Je moet een Android-apparaat (5.0+), iPhone (iOS 9+), iPad (iOS 9+) of Chromebook hebben waarop je de Family Link-app kunt downloaden. Het apparaat moet daarnaast ondersteuning voor Android-apps bieden. Je kunt bepaalde instellingen ook beheren op g.co/YourFamily.
  • Je moet in hetzelfde land wonen als je kind.
Toezicht houden op het apparaat van je kind
Als je Family Link wilt gebruiken om toezicht te houden op het apparaat van je kind, moet het kind aan de volgende vereisten voldoen:
  • Het moet een Google-account hebben.
  • Het moet een Android-apparaat (5.1 of hoger) of een Chromebook (Chrome OS 71 of hoger) hebben. Bekijk meer informatie over hoe je je Android- of Chrome OS-versie kunt updaten.

Belangrijke functies instellen

Schermtijdlimiet instellen

Met het apparaat van een ouder

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer de naam van je kind.
  3. Ga naar de kaart Daglimiet, tik op Instellen of Limieten bewerken en volg de instructies op het scherm.

Met het apparaat van je kind

1. Open Instellingen Instellingen op het apparaat van je kind.
    • Voor Android-versie 8.1 (O) en hoger: tik op Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht.
    • Voor andere Android-versies: tik op Google en dan Ouderlijk toezicht.
  2. Tik op Daglimiet om de huidige instellingen te bekijken.
  3. Als je de instellingen voor de daglimiet wilt bewerken, log je in of gebruik je je toegangscode voor ouders om te bevestigen dat je een ouder bent.
Tip: Daglimieten gelden voor elk afzonderlijk apparaat (Android-apparaat of Chromebook) dat je kind gebruikt. Stel je bijvoorbeeld een daglimiet van twee uur in, dan krijgt je kind op elk apparaat twee uur tijd.
Apps toestaan of blokkeren
De app wordt geblokkeerd of gedeblokkeerd binnen ongeveer 5 minuten, of zodra het apparaat verbinding met internet heeft. Gebruikt je kind de app op het moment dat je de blokkering instelt, dan krijgt het 1 minuut van tevoren een waarschuwing om activiteiten af te ronden voordat de app wordt geblokkeerd. De app wordt op alle Android-apparaten of Chromebooks van je kind geblokkeerd.
Belangrijk: Sommige apps kunnen niet worden geblokkeerd omdat ze nodig zijn voor ouderlijk toezicht of het functioneren van het apparaat.
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Ga naar de kaart Geïnstalleerde apps en tik op Meer.
  4. Selecteer de naam van de app die je wilt toestaan of blokkeren.
  5. Zet App toestaan aan of uit.
De locatie van je kind vinden
Als ouder kun je de locatie van het Android-apparaat van je kind bekijken in de Family Link-app.
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Ga naar de kaart Locatie en tik op Instellen.
  4. Zet de instellingen aan die nodig zijn om de locatie van je kind te bekijken.
  5. Tik op Aanzetten. Het kan 30 minuten duren voordat je de locatie van het apparaat van je kind kunt zien.