Administrer familien din på Google

Som familieadministrator kan du invitere opptil fem personer til å bli med i familiegruppen din. Du kan også fjerne folk fra familiegruppen eller slette den.

Legg til familiemedlemmer

Du kan legge til familiemedlemmer som

• bor i samme land som deg
  • er minst 13 år gamle (eller aldersgrensen som gjelder i landet ditt) – barn under 13 år kan bare legges til hvis familieadministratoren har opprettet barnets Gmail-konto
Tips: Når noen blir med i familiegruppen din, får du et e-postvarsel.
Play Butikk-appen
  1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og så Familie og så Administrer familiemedlemmer.
  4. Trykk på Inviter familiemedlemmer og så Send.
Family Link-appen
Viktig: Tilgjengeligheten til Family Link kan være begrenset i enkelte land. Last ned Family Link-appen.
  1. Åpne Family Link Family Link på en Android-enhet.
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Administrer familien og så Send invitasjoner.
Google One-appen

Alle som er med i en familiegruppe, kan kjøpe et Google One-abonnement og dele det med hele familien (opptil 6 medlemmer totalt) uten ekstra kostnader.

1. Åpne Google One-appen Google One på Android-enheten din.
  2. Øverst trykker du på menyen og så Innstillinger.
  3. Trykk på Administrer familieinnstillingene.
  4. Slå på Del Google One med familien. Bekreft ved å trykke på Del på det neste skjermbildet.
  5. Trykk på Administrer familiegruppen og så Inviter familiemedlemmer.
  6. Følg veiledningen for å fullføre konfigureringen.
Google Assistent-appen
  1. Si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene» eller gå til Assistent-innstillingene på Android-enheten din.
  2. Trykk på Du og så Folkene dine og så Legg til person.
  3. Velg kontakten du vil legge til.
  4. Slå på Familiegruppe.
  5. Bekreft e-postadressen, og trykk på Bruk denne e-posten og så Lagre.

Fjern folk fra familiegruppen din

Hvis du er familieadministrator, kan du fjerne folk fra familiegruppen på flere måter.
Dette skjer når du fjerner folk fra familiegruppen:
  • Personen du fjerner fra familiegruppen
    • beholder Google-kontoen sin samt alt innholdet på enheten som er kjøpt med familiebetalingsmåten
    • kan ikke foreta nye kjøp med familiebetalingsmåten og mister tilgangen til tjenester som deles av familiegruppen
    • får et e-postvarsel når hen er fjernet
    • mister tilgangen til alt i familiebiblioteket
    • mister tilgangen til delt lagring hvis familien deler et Google One-abonnement
    • mister tilgangen til ekstra abonnementsfordeler og hjelp fra Google-eksperter
  • Hvis personen du fjerner
    • har foretatt et kjøp med familiebetalingsmåten og det allerede er under behandling, blir du fortsatt belastet, men du kan be om refusjon for uønskede eller utilsiktede kjøp
    • har lagt til innhold i familiebiblioteket og du har konfigurert Google Play familiebibliotek, fjernes eventuelt innhold vedkommende har lagt til, og andre familiemedlemmer mister tilgangen til dette innholdet
    • er over 13 år (eller aldersgrensen som gjelder i landet ditt) og du og barnet velger å administrere barnets konto med Family Link, er barnets Google-konto og enheter ikke lenger under tilsyn lenger når du fjerner barnet fra familiegruppen
Fjern barn som er under tilsyn, fra familiegruppen

Slik fjerner du et barn under tilsyn fra familiegruppen:

Mobil eller nettleser

Fjern barn som er under tilsyn

1. Gå til g.co/YourFamily.
  2. Velg barnet du vil fjerne.
  3. Velg Kontoinformasjon og så Fjern medlemmet.
    • Du må kanskje skrive inn passordet ditt.
  4. Velg Fjern.

Fjern andre familiemedlemmer

1. Gå til g.co/YourFamily.
  2. Velg familiemedlemmet du vil fjerne.
  3. Velg Fjern medlemmet og så Fjern.
Play Butikk-appen
  1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og så Familie og så Administrer familiemedlemmer.
  4. Trykk på navnet til et familiemedlem.
  5. Øverst trykker du på Mer Mer og så Fjern medlemmet og så Fjern.
Family Link-appen
Viktig: Tilgjengeligheten til Family Link kan være begrenset i enkelte land. Last ned Family Link-appen.
  1. Åpne Family Link-appen Family Link på Android-enheten din.
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Administrer familien.
  3. Trykk på familiemedlemmet du vil fjerne og så Fjern medlemmet.
Google One-appen
  1. Åpne Google One Google One på Android-enheten din.
  2. Øverst trykker du på menyen og så Innstillinger.
  3. Trykk på Administrer familien og så Administrer familiegruppen.
  4. Trykk på familiemedlemmet du vil fjerne og så Fjern medlemmet.
Google Assistent-appen
  1. Si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene» eller gå til Assistent-innstillingene på Android-enheten.
  2. Trykk på Deg og så Folkene dine.
  3. Trykk på familiemedlemmet du vil fjerne.
  4. Slå av Familiegruppe.
  5. Trykk på Lagre nederst til høyre.
  6. Følg veiledningen på skjermen.

Slett familiegruppen din

Hvis du er familieadministrator, kan du slette familiegruppen på flere måter.
Dette skjer når du sletter familiegruppen
Viktig: Når du har slettet en familiegruppe, kan du ikke gjenopprette den.
  • Alle i familiegruppen beholder Google-kontoene sine samt eventuelt innhold de har kjøpt med familiebetalingsmåten og lagret på enhetene sine.
  • Hvis noen av familiemedlemmene har foretatt kjøp med familiebetalingsmåten som allerede er under behandling, blir du belastet, men du kan be om refusjon for uønskede eller utilsiktede kjøp.
  • Hvis du har konfigurert Google Play familiebibliotek, mister alle i familiegruppen tilgangen til innhold som er lagt til i familiebiblioteket av andre familiemedlemmer.
  • Hvis du har et familieabonnement på for eksempel YouTube Music eller Google One, mister familien tilgangen til denne tjenesten.
  • Hvis familien deler et Google One-abonnement, mister familien tilgangen til den delte lagringsplassen.
    • Hvis familiemedlemmene går tom for lagringsplass, beholdes filene deres, men de kan ikke lagre noe nytt. Finn ut hva som skjer når de går tom for plass.
    • Alle i familien mister tilgangen til ekstra abonnementsfordeler og hjelp fra Google-eksperter.
  • Hvis et familiemedlem er 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt) eller eldre og du velger å administrere barnets konto med Family Link, avsluttes tilsynet med barnets Google-konto og enheter når du fjerner barnet fra familiegruppen.
  • Hvis du sletter familiegruppen, kan du bare opprette eller bli med i en annen familiegruppe én gang i løpet av de neste 12 månedene.
Slett en familiegruppe som inkluderer et barn under tilsyn
Før du kan slette en familiegruppe som inkluderer et barn under tilsyn, må du slette barnets Google-konto hvis barnet er under 13 år (eller aldersgrensen som gjelder i landet ditt) og du har opprettet Google-kontoen for barnet.
Mobil eller nettleser
  1. Gå til g.co/YourFamily.
  2. Velg menyen Meny og så Slett familiegruppen.
Play Butikk-appen
  1. Åpne Google Play-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger og så Familie og så Administrer familiemedlemmer.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Slett familiegruppen og så Slett.
Family Link-appen
Viktig: Tilgjengeligheten til Family Link kan være begrenset i enkelte land. Last ned Family Link-appen.
  1. Åpne Family Link-appen Family Link på Android-enheten din.
  2. Øverst til venstre trykker du på menyen Meny og så Administrer familien.
  3. Velg Slett familiegruppen under «Slett familiegruppen».
  4. Skriv inn passordet.
  5. Trykk på Slett.
Google One-appen
  1. Åpne Google One Google One på Android-enheten din.
  2. Øverst trykker du på menyen og så Innstillinger.
  3. Trykk på Administrer familieinnstillingene og så Administrer familiegruppen.
  4. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og så Slett familiegruppen og så Slett.