Deelnemen aan een videovergadering voor onderwijs

Dit artikel is bestemd voor leerlingen en andere deelnemers van vergaderingen. Docenten en makers van vergaderingen kijken hier

Je kunt deelnemen aan een videovergadering voor onderwijs op afstand met Google Meet. Je kunt hiervoor een computer of mobiel apparaat gebruiken. Afhankelijk van de instellingen van de vergadering kun je op verschillende manieren deelnemen, zoals met een link of een bijnaam.

Voordat je begint

• Als je een Education-account hebt en je schooltype basis-/voortgezet onderwijs is, kun je niet deelnemen aan Google Meet-videogesprekken die zijn gemaakt met persoonlijke Google-accounts.
  • Anonieme gebruikers of gebruikers die niet zijn ingelogd op een Google-account kunnen niet deelnemen aan vergaderingen die zijn georganiseerd door Google Workspace for Education-gebruikers. Gebruikers kunnen wel inbellen met een telefoon.
  • Afhankelijk van hoe je docent de videovergadering heeft ingesteld, moet je misschien verzoeken om deel te nemen voordat je toegang krijgt tot de vergadering.
  • Je kunt geen verzoek meer indienen om deel te nemen aan een videovergadering als je al twee keer bent geweigerd.

Manieren om deel te nemen

Alles openen  |  Alles sluiten

Deelnemen aan een videovergadering in Classroom

Als je docent Meet inschakelt voor Classroom, kun je deelnemen aan een videovergadering van een lesgroep. Je kunt deelnemen aan een videovergadering van een lesgroep als de docent de vergadering heeft gestart.

Je moet inloggen bij Classroom met een schoolaccount om Meet te kunnen gebruiken. Het account lijkt op jij@jeschool.edu.

1. Tik op Classroom .
  2. Tik op de lesgroep.
  3. Kies een optie:
    • Tik bovenaan de pagina Updates of Schoolwerk op Meet
    • Tik bij een mededeling of post op de link naar de videovergadering.
  4. (Optioneel) Tik op Toestaan om Meet toe te staan je camera en microfoon te gebruiken.
  5. Controleer voordat je deelneemt onderaan het scherm of je bent ingelogd met je schoolaccount. Als je wilt overschakelen naar een ander account, tik je op Wijzigenand thenselecteer het Classroom-account.
  6. Tik op Deelnemen aan vergadering om deel te nemen aan de videovergadering van de lesgroep.
Deelnemen via een link naar de vergadering of een uitnodiging
  1. Kies een optie:
    • Als je docent een link naar de vergadering heeft gedeeld, tik je op de link of plak je deze in de browser.
    • Als je docent een uitnodiging heeft gestuurd in een e-mailbericht, tik je in het bericht, onder Deelnemen met Google Meet, op de link van de vergadering.
  2. Controleer voordat je deelneemt onderaan het scherm of je bent ingelogd met je schoolaccount. Als je wilt overschakelen naar een ander account, tik je op Wijzigenand thenselecteer het Classroom-account.
  3. Tik op Deelnemen aan vergadering
Deelnemen met een bijnaam van de vergadering
Als je docent of de organisator van de vergadering een bijnaam van een vergadering met je heeft gedeeld, kun je deelnemen aan een vergadering met die bijnaam.
  1. Open Google Meet via meet.google.com of de Meet-app.
  2. Als je al bent ingelogd bij Meet en wilt overschakelen naar een ander account, tik je bovenaan op Menu en selecteer je je schoolaccount of voeg je dit toe.
  3. Tik op Code van vergaderingand thenvoer de bijnaam van de vergadering in.
  4. Tik op Deelnemen aan vergadering.

Tip: Veeg naar boven om je vorige vergaderingen te bekijken in de Meet-app.

Deelnemen aan een vergadering vanuit een Agenda-afspraak

Als je docent of de organisator van de vergadering een Agenda-afspraak met je heeft gedeeld, kun je deelnemen aan een vergadering vanuit Agenda. Ga naar calendar.google.com of gebruik de Agenda-app.

1. Open Google Agenda.
  2. Log in met je schoolaccount.
  3. Tik in de agenda op de afspraakand thenDeelnemen aan videogesprek.
  4. Controleer voordat je deelneemt onderaan het scherm of je bent ingelogd met je schoolaccount. Als je wilt overschakelen naar een ander account, tik je op Wijzigenand thenselecteer het Classroom-account.
  5. Tik op Deelnemen aan vergadering.
Deelnemen aan een vergadering vanuit Gmail

Je kunt videovergaderingen in Gmail starten of eraan deelnemen via je computer of mobiele apparaat. Zie Vanuit Gmail een videogesprek starten of eraan deelnemen voor meer informatie.

Tip: Als je deze optie niet ziet, neem je contact op met je Google Workspace-beheerder.

Andere Meet-functies gebruiken

Hand opsteken in Google Meet

Gebruik 'Hand opsteken' in Google Meet om de moderator te laten weten dat je wilt praten.

Meer informatie over hand opsteken in Google Meet