Deelnemen aan een videovergadering voor onderwijs

Dit artikel is bestemd voor leerlingen en andere deelnemers van vergaderingen. Docenten en makers van vergaderingen kijken hier

Je kunt deelnemen aan een videovergadering voor onderwijs op afstand met Google Meet. Je kunt hiervoor een computer of mobiel apparaat gebruiken. Afhankelijk van de instellingen van de vergadering kun je op verschillende manieren deelnemen, zoals met een link of een bijnaam.

Voordat je begint

• Als je een Education-account hebt en je schooltype basis-/voortgezet onderwijs is, kun je niet deelnemen aan Google Meet-videogesprekken die zijn gemaakt met persoonlijke Google-accounts.
  • Anonieme gebruikers of gebruikers die niet zijn ingelogd op een Google-account kunnen niet deelnemen aan vergaderingen die zijn georganiseerd door Google Workspace for Education-gebruikers. Gebruikers kunnen wel inbellen met een telefoon.
  • Afhankelijk van hoe je docent de videovergadering heeft ingesteld, moet je misschien verzoeken om deel te nemen voordat je toegang krijgt tot de vergadering.
  • Je kunt geen verzoek meer indienen om deel te nemen aan een videovergadering als je al twee keer bent geweigerd.

Een manier kiezen om deel te nemen aan een vergadering

Alles openen Alles sluiten

Deelnemen aan een videovergadering in Classroom
Als je docent Meet inschakelt voor Classroom, kun je deelnemen aan een videovergadering van een lesgroep. Je kunt deelnemen aan een videovergadering van een lesgroep als de docent de vergadering heeft gestart.
Je moet inloggen bij Classroom met een schoolaccount om Meet te kunnen gebruiken. Het account lijkt op jij@jeschool.edu.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep.
  3. Kies een optie:
    • Klik bovenaan de pagina Updates op de Meet-link.
    • Klik bovenaan de pagina Schoolwerk op Meet .
      Click Meet link
    • Klik bij een mededeling of post op de link voor de videovergadering van de lesgroep.
  4. (Optioneel) Klik op Toestaan om Meet toe te staan je camera en microfoon te gebruiken.
  5. Controleer boven in Meet of je bent ingelogd met je schoolaccount. Als je wilt overschakelen naar een ander account, klik je op Ander account and then selecteer het Classroom-account.
  6. Klik op Nu deelnemen om deel te nemen aan de videovergadering van de lesgroep.
Deelnemen via een link naar de vergadering of een uitnodiging
  1. Kies een optie:
    • Als je docent een link naar de vergadering heeft gedeeld, klik je op de link of plak je deze in de browser.
    • Als je docent een uitnodiging heeft gestuurd in een e-mailbericht, klik je in het bericht, onder Deelnemen met Google Meet, op de link.
  2. Controleer boven in Meet of je bent ingelogd met je schoolaccount. Als je al bent ingelogd en wilt overschakelen naar een ander account, klik je op Ander account and then selecteer het Classroom-account.
  3. Klik op Nu deelnemen.
Deelnemen met een bijnaam van de vergadering
Als je docent of de organisator van de vergadering een bijnaam van een vergadering heeft gedeeld, kun je deelnemen aan de vergadering met die bijnaam.
  1. Open Google Meet.
  2. Log in met je schoolaccount.
    Als je al bent ingelogd en wilt overschakelen naar een ander account, klik je op Ander account and then selecteer het Classroom-account.
  3. Klik op Vergadering starten of deelnemen aan vergadering and then voer de bijnaam van de vergadering in and then klik op Doorgaan.
  4. Klik op Nu deelnemen.
Deelnemen aan een vergadering vanuit een Agenda-afspraak

Als je docent of de organisator van de vergadering een Google Agenda-afspraak met je heeft gedeeld, kun je deelnemen aan een vergadering vanuit Agenda.

1. Open Google Agenda.
  2. Log in met je schoolaccount.
  3. Klik in de agenda op de afspraak met de videovergadering.
    Als je de afspraak niet ziet, controleer je bovenaan of je bent ingelogd met je schoolaccount.
  4. Klik op Deelnemen met Google Meet.
  5. Klik in Meet op Nu deelnemen.
Deelnemen aan een vergadering vanuit Gmail

Je kunt videovergaderingen in Gmail starten of eraan deelnemen via je computer of mobiele apparaat. Zie Vanuit Gmail een videogesprek starten of eraan deelnemen voor meer informatie.

Tip: Als je deze optie niet ziet, neem je contact op met je Google Workspace-beheerder.

Andere Meet-functies gebruiken

Een vraag stellen in Meet
Als deelnemer kun je vragen stellen in een vergadering. Iedereen in de vergadering kan je vragen zien, totdat je ze verwijdert.
De moderator van de vergadering kan het volgende doen:
  • Je vragen verbergen
  • Je verwijderde vragen bekijken
Meer informatie over hoe je een vraag stelt in een vergadering
Een poll beantwoorden in Meet
Als je deelneemt aan een Meet-vergadering, kun je een poll beantwoorden.
Als je docent of de moderator van de vergadering een poll start, krijg je een melding in de vergadering. Stuur je antwoord in voordat de poll of vergadering voorbij is.
Doe het volgende in een videovergadering:
  1. Klik rechtsboven op Activiteitenand thenPolls.
  2. Selecteer je antwoord in de poll and then klik op Stemmen.
    Opmerking: Nadat je op Stemmen hebt geklikt, kun je je antwoord niet meer wijzigen.
Hand opsteken in Google Meet
Gebruik 'Hand opsteken' in Google Meet om de moderator te laten weten dat je wilt praten.