Aan de slag met Classroom voor docenten

Dit artikel is voor docenten. Leerlingen kijken hier.

Als je een nieuwe gebruiker van Classroom bent, vind je in dit artikel informatie over hoe Classroom eruitziet en hoe je veelvoorkomende taken kunt uitvoeren.

Aan de slag

Je ziet kleine verschillen als je Classroom gebruikt op een mobiel apparaat. Sommige taken, zoals het instellen van een cijfersysteem, kun je alleen uitvoeren op een computer.

Voer deze stappen uit om op een mobiel apparaat aan de slag te gaan met Classroom:

1. Download de Classroom-app.
  2. Log in bij Classroom
  3. Kies een optie:
  4. Leerlingen uitnodigen voor een lesgroep
    Je kunt deze stap later uitvoeren.

Nadat je de app hebt geïnstalleerd en een lesgroep hebt gemaakt, kun je veelvoorkomende taken uitvoeren of Classroom verkennen.

Veelvoorkomende taken uitvoeren

Alles openen  |  Alles sluiten

Communiceren met je lesgroep Offline werken
Op Android-apparaten kun je bepaalde functies van de Classroom-app gebruiken zonder internetverbinding. Leerlingen kunnen:
  • Aankondigingen en opdrachten van de lesgroep bekijken
  • Bijlagen van gedownloade opdrachten bekijken en bewerken
  • Offline bestanden beheren en verwijderen

Classroom ontdekken

Alles openen  |  Alles sluiten

De pagina Lesgroepen verkennen
Op de pagina Lesgroepen kun je al je lesgroepen bekijken en openen. Je kunt deze pagina zien als je Classroom-homepage.
Als je de pagina Lesgroepen wilt openen, installeer je de Classroom-app en tik je op Classroom .
Op de pagina Lesgroepen zie je voor elk van je lesgroepen een lesgroepkaart.
  • Tik op een kaart om een lesgroep te openen.
  • Als je vanuit een lesgroep wilt terugkeren naar de pagina Lesgroepen, tik je linksboven op Menu and thenLesgroepen.

Veelvoorkomende taken op de pagina Lesgroepen

De pagina Updates verkennen
Op de pagina Updates kun je mededelingen posten voor een lesgroep. Je leerlingen kunnen ook posts en reacties plaatsen, als je dit toestaat. De pagina Updates is het berichtenbord van de lesgroep.
Ga als volgt te werk om de pagina Updates van een lesgroep te openen:
  1. Tik op Classroom .
  2. Tik op een lesgroepkaart.
    Je bevindt je nu op de pagina Updates.

Veelvoorkomende taken op de pagina Updates

De pagina Schoolwerk verkennen
Op de pagina Schoolwerk kun je schoolwerk en materiaal maken en posten voor je leerlingen. Je kunt je posts ordenen in onderwerpen die je maakt.
Nadat je een post hebt gepubliceerd, kunnen leerlingen erop klikken om aan hun werk te beginnen.
Ga als volgt te werk om de pagina Schoolwerk te openen:
  1. Tik op Classroom .
  2. Tik op een lesgroepkaart.
  3. Tik onderaan op Schoolwerk.

Veelvoorkomende taken op de pagina Schoolwerk

De pagina Mensen verkennen
Op de pagina Mensen zie je een lijst met alle deelnemers van de lesgroep. Je kunt hier ook mensen uitnodigen voor de lesgroep en e-mails sturen. De pagina Mensen is je klassenlijst.
Ga als volgt te werk om de pagina Mensen te openen:
  1. Tik op Classroom .
  2. Tik op een lesgroepkaart.
  3. Tik onderaan op Mensen.

Veelvoorkomende taken op de pagina Mensen

De pagina Cijfers verkennen
Op de pagina Cijfers kun je cijfers bekijken, invoeren en teruggeven. Alleen docenten zien de pagina Cijfers.
Je kunt de pagina Cijfers alleen bekijken op een computer.