Veelgestelde vragen over de export van cijfers naar het LIS

Dit artikel is bedoeld voor docenten en beheerders.

Vanaf 1 juli 2024 moeten docenten een van de volgende licenties hebben om de functie voor de export van beoordelingen te kunnen gebruiken:

• Een Google Workspace for Education Plus-licentie
  • Een G Suite Enterprise for Education-licentie
  • Een Teaching and Learning Upgrade-licentie

De functie om beoordelingen te exporteren naar het leerlinginformatiesysteem (LIS) is op dit moment beschikbaar voor de volgende partners:

• Infinite Campus-gebruikers met een Campus Learning-licentie
  • Skyward SMS 2.0-gebruikers met een LMS API-licentie
  • Skyward Qmlativ-gebruikers met een OneRoster® API-licentie
  • Gebruikers van Follett Aspen versie 6.2 of hoger

Vind meer informatie over de beschikbaarheid van de functie om cijfers te exporteren naar het LIS. Andere LIS-partnerschappen zijn in ontwikkeling.

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen over cijfers exporteren naar het LIS.

Exportstatus van cijfers

Hoe kan ik de datum en tijd van de laatste cijferexport checken?
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepkaart op Cijferlijst openen .
  3. Klik op de pagina Cijfers, naast Exporteren naar het LIS, op de pijl-omlaag .
    Last export
    Je ziet de datum en tijd van de laatste export in het menu.
  4. Optioneel: Klik op Gegevens van de laatste export voor meer informatie.
Hoe weet ik of een export is geslaagd?

Nadat een export is afgerond, kun je het rapport 'Gegevens van de export naar het LIS' checken.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepkaart op Cijferlijst openen .
  3. Klik naast 'Exporteren naar het LIS' op de pijl-omlaag and thenGegevens van de laatste export.
  4. Optioneel: Check het rapport 'Gegevens van de export naar het LIS' en los eventuele fouten op.
Hoe kan ik exportfouten oplossen?

Stap 1: Open het rapport 'Gegevens van de export naar het LIS'

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepkaart op Cijferlijst openen .
  3. Klik naast 'Exporteren naar het LIS' op de pijl-omlaag and thenGegevens van de laatste export.

Stap 2: Zorg dat het volgende geldt voor elk item dat niet kon worden geëxporteerd en probeer nogmaals te exporteren:

• De inleverdatum voor schoolwerk valt binnen de huidige cijferperiode in het LIS.
  • Het e-mailadres van leerlingen in Classroom is hetzelfde als hun e-mailadres in het LIS.
  • De titel van schoolwerk is niet te lang.
Hoe weet ik wanneer een export is afgerond?

Je kunt checken of een export is afgerond of nog wordt uitgevoerd.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepkaart op Cijferlijst openen .
  3. Als een export wordt uitgevoerd, heeft op de pagina Cijfers de knop bij 'Exporteren naar het LIS' de status Exporteren en zie je Export wordt uitgevoerd.
    Export in progress
  4. Optioneel: Als je wilt zien wanneer de laatste export is afgerond, klik je naast 'Exporteren naar het LIS' op de pijl-omlaag and then Gegevens van de laatste export.

Beschikbaarheid

Wie kan een LIS koppelen aan Classroom?

Beheerders kunnen Classroom koppelen aan het LIS.

Als je school of instelling cijfers wil exporteren naar het LIS, moet het volgende gelden:

• De school of instelling gebruikt een van de volgende LIS'en:
    • Infinite Campus: Je hebt een Campus Learning-licentie van Infinite Campus nodig.
    • Skyward SMS 2.0: Je hebt Skyward versie 2.0 en de LMS API-licentie nodig.
    • Skyward Qmlativ: Je hebt Skyward Qmlativ en de OneRoster® API-licentie nodig.
    • Follett Aspen: Je hebt versie 6.2 of hoger nodig.
    • Andere LIS-partnerschappen zijn in ontwikkeling. Meer informatie
    • De school of instelling gebruikt een Software as a Service-oplossing (SaaS) die volledig wordt gehost en beheerd door de LIS-provider.
  • Je moet Classroom gebruiken met Google Workspace for Education.
  • Het LIS van de school of instelling moet werken met OneRoster. Als het LIS niet werkt met OneRoster, gebruik je de Classroom API om cijfers te exporteren.

Nadat Classroom is gekoppeld door de beheerder kunnen docenten hun Classroom-lesgroepen koppelen en cijfers exporteren naar het LIS. Alleen de docent die als de primaire docent in het LIS staat, kan een lesgroep koppelen.

Welke LIS'en worden ondersteund?
We ondersteunen Infinite Campus, Skyward SMS 2.0 (alleen SaaS-klanten), Skyward Qmlativ en Follett Aspen. Andere LIS-partnerschappen zijn in ontwikkeling.

Google Workspace for Education

Waarom moet ik een Google Workspace for Education-account hebben om cijfers te kunnen exporteren naar het LIS?
De koppeling tussen het LIS en Classroom wordt beheerd door een Google Workspace for Education-beheerder. De koppeling kan niet worden gemaakt zonder Google Workspace for Education-account.
Hoe krijg ik een Google Workspace for Education-account?

Hulp en feedback

Hoe kan ik meer hulp krijgen bij de export van cijfers naar het LIS?

Neem voor support voor je leerlinginformatiesysteem (LIS) contact op met het supportteam van het LIS.

Zie Contact opnemen met Google Workspace-support voor supportopties voor Google Workspace for Education.

Belangrijk: Support is alleen beschikbaar voor scholen die een Software as a Service-oplossing (SaaS) gebruiken die volledig wordt gehost en beheerd door hun LIS-provider.

Hoe kan ik feedback geven over de export van cijfers naar het LIS?
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik linksonder op Help and then Probleem melden of functie aanvragen.
  3. Voer je feedback in en klik op Sturen.
Hoe wordt de opgeefdatum van een opdracht bepaald tijdens de export van beoordelingen naar het LIS?

De publicatiedatum van de opdracht bepaalt wat de opgeefdatum is. Maar als je een opdracht post na de inleverdatum, buiten de lesgroepdatums in het LIS of buiten de beoordelingsperiode in het LIS, gebruiken we een opgeefdatum vlak voor de opgegeven inleverdatum.

Veelgestelde vragen over Infinite Campus

Met welke versie van Infinite Campus kunnen cijfers worden geëxporteerd?

Als je school een SaaS-oplossing uitvoert die volledig wordt gehost en beheerd door Infinite Campus, kun je met Google Classroom je cijfers exporteren. Scholen met servers die worden beheerd door niet-LIS-providers kunnen geen cijfers exporteren.

Enkele voorbeelden van niet-LIS-providers:

• Infinite Campus-software die wordt uitgevoerd op locatie
  • Cloud-implementaties die niet worden beheerd door Infinite Campus
  • Door de school gehoste implementaties die worden uitgevoerd voor meerdere organisaties en beheerdersgroepen

Belangrijk: Infinite Campus onderhoudt en configureert niet de servers die worden beheerd door niet-LIS-providers. Firewalls, verschillen in de verwerkingssnelheid van query's en vertraging, en andere factoren kunnen verschillen per implementatie. Daarom worden deze servers niet ondersteund door Google Classroom.

Wat zijn de vereisten voor de export van cijfers naar Infinite Campus?
  • Bij de export van cijfers naar lesgroepen in het LIS wordt gekeken naar het e-mailadres van leerlingen. Ze moeten dus een geldig Google Workspace for Education-mailadres hebben, anders kunnen hun cijfers niet worden geëxporteerd.
  • Infinite Campus wijst een standaard cijfercategorie toe aan alle opdrachten. Je kunt deze cijfercategorie later wijzigen in Infinite Campus.
  • Opdrachttitels worden afgekapt na 50 tekens als ze worden geïmporteerd naar het LIS.
  • Alle mededocenten kunnen cijfers exporteren, zelfs mededocenten buiten je Google Workspace for Education-domein.
  • Alle opdrachten moeten een inleverdatum hebben en binnen de beoordelingsperiode vallen die je hebt ingesteld in Infinite Campus.
  • Wanneer gekoppeld aan OneRoster 1.1, worden beoordelingscategorieën niet meegenomen als je beoordelingen exporteert naar het LIS. De beoordelingen kunnen worden toegewezen aan een standaardcategorie of gemarkeerd als Uncategorized (Geen categorie).
  • Wanneer gekoppeld aan OneRoster 1.2, worden beoordelingscategorieën meegenomen als de titels van de categorieën overeenkomen. Als ze niet overeenkomen, kunnen de beoordelingen worden toegewezen aan een standaardcategorie of gemarkeerd als Uncategorized (Geen categorie).
Waar vind ik meer support?

Veelgestelde vragen over Skyward

Met welke versie van Skyward kunnen cijfers worden geëxporteerd?

Als je school of instelling beoordelingen wil exporteren, moet het volgende gelden:

• Je gebruikt Skyward SMS 2.0 met de LMS API-licentie en een SaaS-oplossing (Software as a Service) in een cloudinstantie.
  • Je gebruikt Skyward Qmlativ met de OneRoster® API-licentie.
Wat zijn de vereisten voor de export van beoordelingen naar Skyward?

Zo exporteer je beoordelingen met Skyward SMS 2.0 en Skyward Qmlativ:

• Alle opdrachten moeten een inleverdatum hebben binnen de huidige beoordelingsperiode in het LIS.
  • Titels en inleverdatums van opdrachten moeten uniek zijn in een lesgroep, om duplicaten te voorkomen.
  • Docenten moeten cijfers teruggeven op de pagina Cijfers in Classroom.
  • Als je bestaande Classroom-lesgroepen wilt koppelen aan lesgroepen in het LIS, wordt gekeken naar het e-mailadres van leerlingen. Ze moeten een geldig Google Workspace for Education-mailadres hebben en dit moet overeenkomen met het e-mailadres in het LIS.
  • Alle mededocenten kunnen cijfers exporteren, zelfs mededocenten buiten je Google Workspace for Education-domein.
  • Cijfercategorieën worden meegenomen als de titels van de categorieën overeenkomen. Als deze niet overeenkomen, kunnen de cijfers worden toegewezen aan een standaardcategorie of gemarkeerd als Uncategorized (Geen categorie).
Waar vind ik meer support?

Neem bij vragen over de eerste installatie via de Skyward-portal contact op met het Skyward-supportteam.

Ga voor meer informatie naar het Helpcentrum van Skyward.

Veelgestelde vragen over Aspen

Met welke versie van Aspen kunnen cijfers worden geëxporteerd?

Je schooldistrict kan Classroom koppelen aan Aspen als je aan deze vereisten voldoet:

• Je gebruikt Follett Aspen versie 6.2 of hoger.
  • Je gebruikt een SaaS-oplossing die volledig wordt gehost en beheerd door Follett Aspen.
Wat zijn de vereisten voor de export van cijfers naar Aspen?
  • Gebruikers moeten een geldig Google Workspace for Education-mailadres hebben en dit moet overeenkomen met het e-mailadres in het LIS. Bij de export van cijfers wordt gekeken naar het e-mailadres van leerlingen.
  • Alle opdrachten moeten een inleverdatum hebben binnen de huidige cijferperiode in het LIS.
  • Docenten moeten cijfers teruggeven op de pagina Cijfers in Classroom.
  • Cijfercategorieën worden meegenomen als de titels van de categorieën overeenkomen. Als deze niet overeenkomen, kunnen de cijfers worden toegewezen aan een standaardcategorie of gemarkeerd als Uncategorized (Geen categorie).
  • Opdrachttitels van meer dan 50 tekens worden afgekapt als ze worden geïmporteerd naar het LIS.
  • Het totale aantal punten voor opdrachten moet hoger zijn dan 0. We ondersteunen puntwaarden van maximaal 5 cijfers en 2 cijfers achter de komma, bijvoorbeeld 9999,9 of 999,99.
  • Mededocenten van buiten je Google Workspace for Education-domein kunnen geen cijfers exporteren.
Waar vind ik meer support?
Ga naar Pando voor meer informatie.