Usein kysyttyä: Arvosanojen vienti oppilastietojärjestelmään

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille ja järjestelmänvalvojille.

Tähän artikkeliin on koottu vastauksia yleisiin kysymyksiin, jotka koskevat arvosanojen viemistä oppilastietojärjestelmään.

Arvosanojen viennin tila

Mistä tiedän, koska arvosanat on viimeksi viety?

Voit tarkistaa viimeisimmän viennin päivämäärän ja kellonajan Arvosanat-sivulta.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmän kortista Avaa arvosanataulukko "".
  3. Klikkaa Arvosanat-sivulta Oppilastietojärjestelmään vienti ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta "".
    Last export
    Viimeisimmän viennin päivämäärä ja kellonaika näkyvät valikossa.
  4. (Valinnainen) Katso lisätietoja klikkaamalla Viimeisimmän viennin tiedot.

Mistä tiedän, onnistuiko vienti?

Kun vienti on valmis, voit tarkistaa Oppilastietojärjestelmään viennin tiedot ‑raportin.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmän kortista Avaa arvosanataulukko "".
  3. Klikkaa Oppilastietojärjestelmään vienti ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta ""ja sittenViimeisimmän viennin tiedot.
  4. (Valinnainen) Tarkista Oppilastietojärjestelmään viennin tiedot ‑raportti ja korjaa mahdolliset virheet.

Miten voin korjata viennissä tapahtuneet virheet?

Vaihe 1: Avaa Oppilastietojärjestelmään viennin tiedot ‑raportti
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmän kortista Avaa arvosanataulukko "".
  3. Klikkaa Oppilastietojärjestelmään vienti ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta ""ja sittenViimeisimmän viennin tiedot.
    Raportti avautuu.

Vaihe 2: Tarkista seuraavat asiat jokaisesta kohteesta, jonka vienti epäonnistui, ja yritä vientiä uudelleen

• Tehtävän määräpäivä on oppilastietojärjestelmän nykyisellä arviointijaksolla.
  • Oppilaiden Classroom-sähköpostiosoitteet vastaavat oppilastietojärjestelmään tallennettuja sähköpostiosoitteita.
  • Tehtävän nimi ei ole liian pitkä.

Mistä tiedän, milloin vienti on valmis?

Voit tarkistaa, onko vienti valmis vai edelleen käynnissä.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmän kortista Avaa arvosanataulukko "".
  3. Kun vienti on kesken, Arvosanat-sivun Oppilastietojärjestelmään vienti ‑painikkeen kohdalla näkyy teksti Viedään ja näet myös tekstin Vienti käynnissä.
    Export in progress
  4. (Valinnainen) Voit tarkistaa viimeisimmän viennin valmistumisajankohdan klikkaamalla Oppilastietojärjestelmään vienti ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta ""ja sittenViimeisimmän viennin tiedot.

Saatavuus

Kuka voi yhdistää oppilastietojärjestelmän Classroomiin?

Oppilaitoksen on täytettävä seuraavat ehdot, jotta se voi viedä arvosanat oppilastietojärjestelmään:
  • Oppilastietojärjestelmänä on oltava Infinite Campus.Koulupiirillä on oltava Infinite Campusin kautta hankittu Campus Learning License ‑lisenssi.
    Kumppanuudet muiden oppilastietojärjestelmien kanssa ovat kehitteillä. Lue lisää.
  • Classroomia on käytettävä yhdessä G Suite for Educationin kanssa.
  • Järjestelmän on oltava OneRoster-standardin mukainen. Jos oppilastietojärjestelmä ei ole OneRoster-standardin mukainen, vie arvosanat Classroom API:n avulla.
Kun järjestelmänvalvoja on määrittänyt yhteyden, opettajat voivat linkittää Classroom-ryhmänsä ja viedä arvosanat oppilastietojärjestelmään. Ryhmän linkityksen voi tehdä vain se opettaja, joka on nimetty ensisijaiseksi opettajaksi oppilastietojärjestelmässä.

Mitä oppilastietojärjestelmiä tuetaan?

Tällä hetkellä tuemme Infinite Campus ‑järjestelmää. Kumppanuudet muiden oppilastietojärjestelmien kanssa ovat kehitteillä.

G Suite for Education

Miksi tarvitsen G Suite for Education ‑tilin voidakseni viedä arvosanoja oppilastietojärjestelmään?

G Suite ‑järjestelmänvalvoja hallinnoi oppilastietojärjestelmän ja Classroomin välistä yhteyttä. Yhteyttä ei voi määrittää ilman G Suite for Education ‑tiliä.

Kuinka paljon G Suite for Education ‑tili maksaa?

Ohjeet ja palaute

Mistä saan lisäapua arvosanojen viemiseen oppilastietojärjestelmään?

Jos tarvitset tukea oppilastietojärjestelmän käyttöön, ota yhteyttä kyseisen järjestelmän tukitiimiin.
G Suite for Education ‑tukivaihtoehdot löydät Contact G Suite support ‑artikkelista.

Miten voin antaa palautetta arvosanojen viemisestä oppilastietojärjestelmään?

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse vasemmasta alakulmasta Ohje ""ja sittenIlmoita ongelmasta tai pyydä ominaisuutta.
  3. Lisää palautteesi ja klikkaa Lähetä.

Infinite Campus

Mikä Infinite Campus ‑versio sopii arvosanojen viemiseen?

Arvosanojen viemistä voi käyttää koulupiireissä, joissa käytetään pilvipohjaista esiintymää ja joilla on Campus Learning License ‑lisenssi.

Mitä vaaditaan, jotta arvosanoja voi viedä Infinite Campus ‑järjestelmään?

• Arvosanojen vienti oppilastietojärjestelmän ryhmiin perustuu oppilaiden sähköpostiosoitekenttään, joten onnistuneeseen vientiin tarvitaan kelvollinen G Suite ‑sähköpostiosoite.
  • Infinite Campus määrittää oletusarvosanaluokan kaikille tehtäville. Voit muuttaa arvosanaluokkaa myöhemmin Infinite Campus ‑järjestelmässä.
  • Oppilastietojärjestelmään tuotujen tehtävien nimet katkaistaan 50 merkin jälkeen.
  • G Suite ‑verkkotunnuksen ulkopuoliset apuopettajat eivät voi viedä arvosanoja.
  • Kaikilla tehtävillä on oltava määräpäivä, joka on Infinite Campus ‑järjestelmässä määritetyn arviointijakson sisällä.

Mistä saan lisää tukea?

Aiheeseen liittyvä artikkeli