Usein kysyttyä: Arvosanojen vienti oppilastietojärjestelmään

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille ja järjestelmänvalvojille.

Arvosanojen vienti 1.7.2024 jälkeen edellyttää, että kaikilla opettajilla on oltava jokin seuraavista:

• Google Workspace for Education Plus ‐lisenssi
  • G Suite Enterprise for Education ‐lisenssi
  • Teaching and Learning Upgrade ‐lisenssi

Arvosanojen vienti oppilastietojärjestelmään on saatavilla seuraaville kumppaneille:

• Infinite Campus ‑käyttäjät, joilla on Campus Learning License ‑lisenssi
  • Skyward SMS 2.0 ‑käyttäjät, joilla on LMS API ‑lisenssi
  • Skyward Qmlativ ‐käyttäjät, joilla on OneRoster® API ‐lisenssi
  • Follett Aspen ‑käyttäjät, joiden versio on 6.2 tai uudempi

Lue lisää oppilastietojärjestelmään viennin saatavuudesta. Kumppanuudet muiden oppilastietojärjestelmien kanssa ovat kehitteillä.

Tähän artikkeliin on koottu vastauksia yleisiin kysymyksiin, jotka koskevat arvosanojen viemistä oppilastietojärjestelmään.

Arvosanojen viennin tila

Miten voin tarkistaa viimeisimmän arvosanojen viennin päivämäärän ja kellonajan?
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmän kortista Avaa arvosanataulukko .
  3. Klikkaa Arvosanat-sivulla "Oppilastietojärjestelmään vienti" ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta .
    Last export
    Viimeisimmän viennin päivämäärä ja kellonaika näkyvät valikossa.
  4. (Valinnainen) Katso lisätietoja klikkaamalla Viimeisimmän viennin tiedot.
Mistä tiedän, onnistuiko vienti?

Kun vienti on valmis, voit tarkistaa Oppilastietojärjestelmään viennin tiedot ‑raportin.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmän kortista Avaa arvosanataulukko .
  3. Klikkaa Oppilastietojärjestelmään vienti ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta ja sitten Viimeisimmän viennin tiedot.
  4. (Valinnainen) Tarkista Oppilastietojärjestelmään viennin tiedot ‑raportti ja korjaa mahdolliset virheet.
Miten voin korjata viennissä tapahtuneet virheet?

Vaihe 1: Avaa Oppilastietojärjestelmään viennin tiedot ‑raportti

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmän kortista Avaa arvosanataulukko .
  3. Klikkaa Oppilastietojärjestelmään vienti ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta ja sitten Viimeisimmän viennin tiedot.

Vaihe 2: Tarkista seuraavat asiat jokaisesta kohdasta, jonka vienti epäonnistui, ja yritä vientiä uudelleen:

• Tehtävän määräpäivä on oppilastietojärjestelmän nykyisellä arviointijaksolla.
  • Oppilaiden Classroom-sähköpostiosoitteet vastaavat oppilastietojärjestelmään tallennettuja sähköpostiosoitteita.
  • Tehtävän nimi ei ole liian pitkä.
Mistä tiedän, milloin vienti on valmis?

Voit tarkistaa, onko vienti valmis vai edelleen käynnissä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmän kortista Avaa arvosanataulukko .
  3. Kun vienti on kesken, Arvosanat-sivun Oppilastietojärjestelmään vienti ‑painikkeen kohdalla näkyy teksti "Viedään", ja näet myös tekstin "Vienti käynnissä".
    Export in progress
  4. (Valinnainen) Voit tarkistaa viimeisimmän viennin valmistumisajankohdan klikkaamalla Oppilastietojärjestelmään vienti ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta ja sitten Viimeisimmän viennin tiedot.

Saatavuus

Kuka voi yhdistää oppilastietojärjestelmän Classroomiin?

Järjestelmänvalvojat yhdistävät Classroomin oppilastietojärjestelmään.

Oppilaitoksen on täytettävä seuraavat ehdot, jotta se voi viedä arvosanat oppilastietojärjestelmään:

• Käytössä on oltava jokin seuraavista oppilastietojärjestelmistä:
    • Infinite Campus:: Infinite Campusin kautta hankittu Campus Learning License tarvitaan.
    • Skyward SMS 2.0: Skyward 2.0 ‐versio ja LMS API ‐lisenssi tarvitaan.
    • Skyward Qmlativ: Skyward Qmlativ ja OneRoster® API ‐lisenssi tarvitaan.
    • Follett Aspen: Version on oltava 6.2 tai uudempi.
    • Kumppanuudet muiden oppilastietojärjestelmien kanssa ovat kehitteillä. Lue lisää.
    • Oppilaitos käyttää Ohjelmisto verkkopalveluna (Software-as-a-Service, SaaS) ‑ratkaisua, joka on oppilastietojärjestelmäsi tarjoajan täysin hostaama ja ylläpitämä.
  • Classroomia on käytettävä yhdessä Google Workspace for Educationin kanssa.
  • Järjestelmän on oltava OneRoster-standardin mukainen. Jos oppilastietojärjestelmä ei ole OneRoster-standardin mukainen, vie arvosanat Classroom API:n avulla.

Kun järjestelmänvalvoja on määrittänyt yhteyden, opettajat voivat linkittää Classroom-ryhmänsä ja viedä arvosanat oppilastietojärjestelmään. Ryhmän linkityksen voi tehdä vain se opettaja, joka on nimetty ensisijaiseksi opettajaksi oppilastietojärjestelmässä.

Mitä oppilastietojärjestelmiä tuetaan?
Tuettuja järjestelmiä ovat Infinite Campus, Skyward SMS 2.0 (vain SaaS-asiakkaat), Skyward Qmlativ ja Follett Aspen. Kumppanuudet muiden oppilastietojärjestelmien kanssa ovat kehitteillä.

Google Workspace for Education

Miksi tarvitsen Google Workspace for Education ‑tilin arvosanojen viemiseksi oppilastietojärjestelmään?
Google Workspace for Education ‑järjestelmänvalvoja ylläpitää oppilastietojärjestelmän ja Classroomin välistä yhteyttä. Yhteyttä ei voi muodostaa ilman Google Workspace for Education ‑tiliä.
Miten saan Google Workspace for Education ‐tilin?

Ohjeet ja palaute

Mistä saan lisäapua arvosanojen viemiseen oppilastietojärjestelmään?

Jos tarvitset tukea oppilastietojärjestelmän käyttöön, ota yhteyttä kyseisen järjestelmän tukitiimiin.

Google Workspace for Education ‑tukivaihtoehdot löydät Contact Google Workspace Support ‑artikkelista.

Tärkeää: Tuki on saatavilla vain koulupiireille, jotka käyttävät ohjelmisto verkkopalveluna (Software-as-a-Service, SaaS) ‑ratkaisua, joka on oppilastietojärjestelmäsi tarjoajan täysin hostaama ja ylläpitämä.

Miten voin antaa palautetta arvosanojen viemisestä oppilastietojärjestelmään?
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse vasemmasta alakulmasta Ohje ja sitten Ilmoita ongelmasta tai pyydä ominaisuutta.
  3. Lisää palautteesi ja klikkaa Lähetä.
Miten kotitehtävän lähetyspäivä määräytyy oppilastietojärjestelmän arvosanojen eksportoinnin yhteydessä?

Kotitehtävän julkaisupäivä on sen lähetyspäivä. Jos kuitenkin julkaiset kotitehtävän viimeisen palautuspäivän jälkeen, oppilastietojärjestelmän ryhmän päivämäärien ulkopuolella tai oppilastietojärjestelmän arviointijakson ulkopuolella, lähetyspäivänä käytetään päivämäärää, joka on hieman ennen kotitehtävän viimeistä palautuspäivää.

Infinite Campus: Usein kysyttyä

Mikä Infinite Campus ‑versio sopii arvosanojen viemiseen?

Google Classroom tukee arvosanojen vientiä, kun koulupiirissä on käytössä ohjelmisto verkkopalveluna (Software-as-a-Service, SaaS) ‑ratkaisu, joka on Infinite Campusin täysin hostaama ja ylläpitämä. Arvosanojen vienti ei ole mahdollista koulupiireissä, joiden palvelimia ylläpitää jokin muu taho kuin oppilastietojärjestelmän tarjoaja.

Ratkaisuja, joissa ylläpitäjä on muu kuin oppilastietojärjestelmän tarjoaja:

• Infinite Campus ‑ohjelmisto, jota käytetään omiin tiloihin asennetun järjestelmän kautta
  • Pilvipalveluversio, jota Infinite Campus ei ylläpidä
  • Koulupiirin hostaamat järjestelmät, jotka kattavat useita organisaatioita ja järjestelmänvalvojaryhmiä

Tärkeää: Infinite Campus ei kontrolloi sellaisten palvelinten huoltoa ja määrityksiä, joiden ylläpitäjä on jokin muu taho kuin oppilastietojärjestelmän tarjoaja. Palomuurit, kyselykapasiteetti, viive-erot ja muut tekijät voivat vaihdella niiden järjestelmien välillä, joita Google Classroom ei voi tukea.

Mitä tarvitaan, jotta arvosanoja voi viedä Infinite Campus ‑järjestelmään?
  • Arvosanojen vienti oppilastietojärjestelmän ryhmiin perustuu oppilaiden sähköpostiosoitekenttään, joten onnistuneeseen vientiin tarvitaan soveltuva Google Workspace for Education ‑sähköpostiosoite.
  • Infinite Campus määrittää oletusarvosanaluokan kaikille tehtäville. Voit muuttaa arvosanaluokkaa myöhemmin Infinite Campus ‑järjestelmässä.
  • Oppilastietojärjestelmään tuotujen tehtävien nimet katkaistaan 50 merkin jälkeen.
  • Kaikki apuopettajat, myös Google Workspace for Education ‐verkkotunnuksesi ulkopuoliset apuopettajat, voivat viedä arvosanoja.
  • Kaikilla tehtävillä on oltava määräpäivä, joka on Infinite Campus ‑järjestelmässä määritetyn arviointijakson sisällä.
  • Jos OneRoster 1.1 on yhdistetty, arvosanakategoriat eivät siirry, kun arvosanat viedään oppilastietojärjestelmään. Arvosanat luokitellaan oletuskategoriaan tai merkitään luokittelemattomiksi.
  • Jos OneRoster 1.2 on yhdistetty, arvosanakategoriat siirtyvät, jos niiden nimet vastaavat toisiaan. Jos ne eivät vastaa toisiaan, arvosanat luokitellaan oletuskategoriaan tai merkitään luokittelemattomiksi.
Mistä saan lisää tukea?

Skyward: Usein kysyttyä

Mikä Skyward-versio sopii arvosanojen viemiseen?

Koulupiirisi voi käyttää arvosanojen vientiä, jos seuraavat ehdot täyttyvät:

• Skyward SMS 2.0 on käytössä LMS API ‑lisenssillä, ja SaaS-ratkaisua käytetään pilvipohjaisesti.
  • Skyward Qmlativ on käytössä OneRoster® API ‐lisenssillä.
Mitä edellytetään, jotta arvosanoja voi viedä Skyward-järjestelmään?

Seuraavien ehtojen on täytyttävä, jotta arvosanoja voi viedä Skyward SMS 2.0- ja Skyward Qmlativ-järjestelmiin:

• Kaikilla tehtävillä on oltava määräpäivä, joka on oppilastietojärjestelmässä määritetyn arviointijakson sisällä.
  • Ryhmän tehtävien nimien ja määräpäivien on oltava toisistaan erottuvia, jotta kaksoiskappaleilta vältytään.
  • Opettajan palauttamien arvosanojen on oltava näkyvissä Classroomin Arvosanat-sivulla.
  • Classroomin aiemmin luotujen ryhmien linkittäminen oppilastietojärjestelmän ryhmiin perustuu oppilaiden sähköpostiosoitekenttään. Google Workspace for Education ‑sähköpostiosoitteiden on oltava aitoja, ja niiden on vastattava oppilastietojärjestelmään tallennettuja sähköpostiosoitteita.
  • Kaikki apuopettajat, myös Google Workspace for Education ‐verkkotunnuksesi ulkopuoliset apuopettajat, voivat viedä arvosanoja.
  • Arvosanakategoriat siirtyvät, jos niiden nimet vastaavat toisiaan. Jos ne eivät vastaa toisiaan, arvosanat luokitellaan oletuskategoriaan tai merkitään luokittelemattomiksi.
Mistä saan lisää tukea?

Jos sinulla on kysyttävää Skyward-portaalin kautta tehtävästä käyttöönotosta, ota yhteyttä Skywardin asiakastukitiimiin.

Lue lisää Skywardin ohjekeskuksesta.

Aspen: Usein kysyttyä

Mikä Aspen-versio sopii arvosanojen viemiseen?

Koulupiirisi voi yhdistää Classroomin Aspeniin, jos

• käytössä on Follett Aspenin versio 6.2 tai uudempi
  • käytössä on SaaS-ratkaisu, joka on Follett Aspenin täysin hostaama ja ylläpitämä.
Mitä edellytetään, jotta arvosanoja voi viedä Aspen-järjestelmään?
  • Google Workspace for Education ‑sähköpostiosoitteiden on oltava aitoja, ja niiden on vastattava oppilastietojärjestelmään tallennettuja sähköpostiosoitteita. Arvosanojen vienti perustuu oppilaiden sähköpostiosoitekenttään.
  • Kaikilla tehtävillä on oltava määräpäivä, joka on oppilastietojärjestelmässä määritetyn arviointijakson sisällä.
  • Opettajan palauttamien arvosanojen on oltava näkyvissä Classroomin arvosanasivulla.
  • Arvosanakategoriat siirtyvät, jos niiden nimet vastaavat toisiaan. Jos ne eivät vastaa toisiaan, arvosanat luokitellaan oletuskategoriaan tai merkitään luokittelemattomiksi.
  • Yli 50 merkin pituiset kotitehtävien nimet lyhennetään, kun ne tuodaan oppilastietojärjestelmään.
  • Tehtävän kokonaispistemäärän on oltava suurempi kuin 0. Tuemme pistemääriä, joissa on enintään 5 numeroa kahden desimaalin tarkkuudella (suuri pistemäärä on esimerkiksi 9999,9 tai 999,99).
  • Google Workspace for Education ‑verkkotunnuksen ulkopuoliset apuopettajat eivät voi viedä arvosanoja.
Mistä saan lisää tukea?
Katso lisätietoja Pandosta.

Muita artikkeleita

Google, Google Workspace ja niihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Muut yritysten ja tuotteiden nimet voivat olla niihin liittyvien yritysten tavaramerkkejä.