Cijfers exporteren naar het LIS

Dit artikel is voor docenten. Je vindt hier informatie voor beheerders.

Vanaf 1 juli 2024 moeten docenten een van de volgende licenties hebben om de functie voor de export van beoordelingen te kunnen gebruiken:

• Een Google Workspace for Education Plus-licentie
  • Een G Suite Enterprise for Education-licentie
  • Een Teaching and Learning Upgrade-licentie

Belangrijk: De functie om cijfers te exporteren naar het LIS is beschikbaar voor deze SaaS-partners:

• Infinite Campus-gebruikers met een Campus Learning-licentie
  • Skyward SMS versie 2.0-gebruikers met een LMS API-licentie
  • Skyward Qmlativ-gebruikers met de OneRoster® API-licentie
  • Gebruikers van Follett Aspen versie 6.2 of hoger

Meer informatie over:

Andere LIS-partnerschappen zijn in ontwikkeling.

Als je Classroom gebruikt met Google Workspace for Education, kun je cijfers rechtstreeks exporteren naar je leerlinginformatiesysteem (LIS). Nadat Classroom en het LIS zijn gekoppeld door de beheerder kun je je Classroom-lesgroepen koppelen met het LIS en cijfers exporteren.

Tips:

• Beoordelingscategorieën worden voor elk LIS op verschillende manieren meegenomen. Hierbij geldt het volgende:
    • Als je beoordelingen exporteert naar Aspen, Skyward SMS 2.0 en Skyward Qmlativ SIS, gebeurt het volgende:
      • Beoordelingscategorieën worden meegenomen als de titels van de categorieën overeenkomen. Als ze niet overeenkomen, kunnen de beoordelingen worden toegewezen aan een standaardcategorie of gemarkeerd als Uncategorized (Geen categorie).
    • Als je beoordelingen exporteert naar Infinite Campus SIS, gebeurt het volgende:
      • Wanneer gekoppeld aan OneRoster 1.1: Beoordelingscategorieën worden niet meegenomen als je beoordelingen exporteert naar het LIS. De beoordelingen kunnen worden toegewezen aan een standaardcategorie of gemarkeerd als Uncategorized (Geen categorie).
      • Wanneer gekoppeld aan OneRoster 1.2: Beoordelingscategorieën worden meegenomen als de titels van de categorieën overeenkomen. Als ze niet overeenkomen, kunnen de beoordelingen worden toegewezen aan een standaardcategorie of gemarkeerd als Uncategorized (Geen categorie).
        • Als je niet zeker weet welke OneRoster-versie je hebt, vraag je je beheerder om hulp.
  • Als je een kopie van de cijferpagina met cijfercategorieën wilt downloaden, vind je hier meer informatie over hoe je cijfers downloadt.

Een lesgroep koppelen en cijfers exporteren

Een lesgroep koppelen aan het LIS

Voordat je voor de eerste keer cijfers kunt exporteren, moet je de lesgroep koppelen aan het LIS. Je hoeft een lesgroep maar één keer te koppelen. Alleen de primaire docent kan een lesgroep koppelen aan het LIS. Je kunt een nieuwe of bestaande lesgroep koppelen.

Een nieuwe lesgroep koppelen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op Toevoegen and then Lesgroep maken.
  3. Klik naast Koppelen met op de pijl-omlaag en selecteer de lesgroep in de lijst.

Tip: Als de lesgroep niet in de lijst staat, is deze niet ingesteld in het LIS. Je kunt de lesgroep nu eerst maken en later de stappen volgen om een bestaande lesgroep te koppelen.

4. Voer de lesgroepgegevens in and then klik op Maken om de lesgroep te maken.

De nieuwe lesgroep is nu gekoppeld aan het LIS.

Een bestaande lesgroep koppelen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep and thenInstellingen .
  3. Klik onder Algemeenop Aan lesgroep koppelen.
    Link to class
  4. Klik onder Lesgroep koppelen op de pijl-omlaag en kies de lesgroep in het menu.
    Choose class
    Tip: In het menu staan alleen de lesgroepen waarvoor jij als primaire docent bent geregistreerd in het LIS. Als je de lesgroep niet ziet, ga je naar Problemen oplossen met de export van cijfers naar het LIS.
  5. Klik op Koppelen.

Je kunt teruggegeven cijfers nu exporteren naar het LIS.

Cijfers exporteren naar het LIS

Nadat je de lesgroep hebt gekoppeld aan het LIS, kun je cijfers exporteren. Je kunt alleen teruggegeven cijfers exporteren. Voorlopige cijfers worden niet geëxporteerd naar het LIS.

Tip: Als je cijfers wilt exporteren, moet het schoolwerk een inleverdatum hebben binnen de huidige cijferperiode in het LIS. Ga naar Een opdracht bewerken om een inleverdatum te wijzigen.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep and then Cijfers.
  3. Klik rechts op Exporteren naar het LIS.
    Export grades
  4. De beoordelingen van schoolwerk met een aangevinkt vakje worden geëxporteerd. Haal het vinkje weg voor cijfers die je niet wilt exporteren. Schoolwerk dat je deze keer niet exporteert, staat bij de volgende export onder Eerder uitgesloten.
    Tip: Onder Cijferupdates staat het aantal cijfers dat je sinds de laatste export hebt teruggegeven.
  5. Klik op Exporteren naar het LIS.

Als cijfers niet kunnen worden geëxporteerd, check je de exportstatus of ga je naar Problemen oplossen met de export van cijfers naar het LIS.

Exportstatus checken

Nadat je cijfers hebt geëxporteerd, kun je een rapport met de exportstatus bekijken.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep and then Cijfers.
  3. Klik naast Exporteren naar het LIS op de pijl-omlaag and then Gegevens van de laatste export.

Tip: Je kunt het rapport ook bekijken vanuit de melding die je ziet als een export klaar is. Klik in de melding op Details bekijken.

Een lesgroep ontkoppelen

Als je een lesgroep ontkoppelt van het LIS, kun je geen cijfers meer exporteren. Als je de lesgroep later weer koppelt en cijfers exporteert, zie je dubbele cijfers in het LIS. Als je niet wilt dat cijfers worden gedupliceerd wanneer je een lesgroep opnieuw koppelt, verwijder je de opdracht in het LIS en exporteer je dan de cijfers.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep and thenInstellingen .
  3. Klik onder Algemeen op Ontkoppelen.
  4. Klik nogmaals op Ontkoppelen om te bevestigen.