Arvosanojen vieminen oppilastietojärjestelmään

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille. Siirry tänne, jos olet järjestelmänvalvoja.

Huom. Arvosanojen vienti oppilastietojärjestelmään on tällä hetkellä mahdollista seuraaville pilvipohjaisille kumppaneille:
  • Infinite Campus ‑käyttäjät, joilla on Campus Learning License
  • Skywardin 2.0-version käyttäjät, joilla on LMS API ‑lisenssi

Lue lisää oppilastietojärjestelmään viennin saatavuudesta. Kumppanuudet muiden oppilastietojärjestelmien kanssa ovat kehitteillä

Jos käytät Classroomia G Suite for Educationin kanssa, voit viedä arvosanat suoraan oppilastietojärjestelmääsi. Kun järjestelmänvalvoja on määrittänyt yhteyden, voit linkittää ryhmiä oppilastietojärjestelmään ja viedä arvosanoja.

Huom. Kun viet arvosanat oppilastietojärjestelmään, Classroomin arvosanaluokat eivät seuraa mukana. Oppilastietojärjestelmässä arvosanat voidaan siirtää oletusluokkaan tai merkitä luokittelemattomiksi. Jos haluat ladata kopion Arvosanat-sivustasi ja sen arvosanaluokista, siirry arvosanojen lataamista käsittelevään osioon.

Ryhmän linkitys ja arvosanojen vieminen

Ryhmän linkitys oppilastietojärjestelmään

Ennen arvosanojen ensimmäistä vientikertaa sinun on linkitettävä ryhmä oppilastietojärjestelmään. Ryhmä tarvitsee linkittää vain kerran. Vain ensisijainen opettaja voi linkittää ryhmän oppilastietojärjestelmään.Linkitettävä ryhmä voi olla uusi tai jo aiemmin luotu.

Uuden ryhmän linkittäminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse Lisää""ja sittenLuo ryhmä.
  3. Klikkaa Linkitä ryhmään ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta""ja valitse ryhmä luettelosta.
    Huom. Jos ryhmää ei näy luettelossa, sitä ei ole määritetty oppilastietojärjestelmään. Voit viimeistellä ryhmän luomisen saman tien ja linkittää ryhmän myöhemmin seuraamalla aiemmin luotua ryhmää koskevia ohjeita.
  4. Viimeistele ryhmän luominen lisäämällä ryhmän tiedotja sittenklikkaa Luo
    Uusi ryhmä linkitetään oppilastietojärjestelmään.

Aiemmin luodun ryhmän linkittäminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenAsetukset "" .
  3. Valitse Yleiset-kohdasta Linkitä ryhmään.
    Link to class
  4. Klikkaa Linkitä ryhmä ‑kohdassa olevaa alanuolta ja valitse haluamasi ryhmä valikosta.
    Choose class
    Huom. Valikossa näkyvät vain ne ryhmät, joiden ensisijaiseksi opettajaksi sinut on määritetty oppilastietojärjestelmässä.Jos et näe haluamaasi ryhmää, siirry Vianetsintä: Arvosanojen vienti oppilastietojärjestelmään ‑artikkeliin.
  5. Valitse Linkki.

Nyt voit viedä palautetut arvosanat oppilastietojärjestelmään.

Arvosanojen vienti oppilastietojärjestelmään

Kun olet linkittänyt ryhmän oppilastietojärjestelmään, voit viedä arvosanoja. Vain palautetut arvosanat voi viedä. Arvosanaluonnoksia ei siirretä oppilastietojärjestelmään.

Huom. Jotta arvosanojen vienti onnistuu, tehtävällä on oltava määräpäivä, joka on oppilastietojärjestelmän kuluvan arviointijakson sisällä. Jos haluat vaihtaa määräpäivän, siirry Kotitehtävän muokkaaminen ‑osioon.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmääja sittenArvosanat.
  3. Klikkaa oikealta Oppilastietojärjestelmään vienti.
    Export grades
  4. Vientiin otetaan mukaan niiden tehtävien arvosanat, joiden valintaruutu on valittuna. Poista valinta niiden tehtävien valintaruuduista, joiden arvosanoja et halua viedä. Tehtävät, joita et vie tällä kertaa, näkyvät seuraavalla vientikerralla kohdassa Suljettu pois aiemmin.

Vinkki: Arvosanapäivitykset-kohdasta näet, kuinka monta arvosanaa on palautettu edellisen viennin jälkeen.
  5. Valitse Oppilastietojärjestelmään vienti.

Jos joidenkin arvosanojen vienti epäonnistuu, tarkista viennin tila tai siirry Vianetsintä: Arvosanojen vienti oppilastietojärjestelmään ‑artikkeliin.

Viennin tilan tarkistaminen
Arvosanojen viennin jälkeen voit tarkistaa viennin tilan raportin.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmääja sittenArvosanat.
  3. Klikkaa Oppilastietojärjestelmään vienti ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta ""ja sittenViimeisimmän viennin tiedot.
Vinkki: Pääset raporttiin myös ilmoituksesta, joka tulee näkyviin, kun vienti on valmis. Klikkaa ilmoituksesta Näytä tiedot.
Ryhmän linkityksen poistaminen

Jos poistat ryhmän linkityksen oppilastietojärjestelmästä, et voi viedä arvosanoja. Jos linkität ryhmän myöhemmin uudelleen ja viet arvosanoja, arvosanat näkyvät oppilastietojärjestelmässä kahteen kertaan.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenAsetukset "".
  3. Valitse Yleiset-kohdasta Poista linkitys.
  4. Vahvista klikkaamalla Poista linkitys.