Arvosanojen vieminen oppilastietojärjestelmään

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille. Siirry tänne, jos olet järjestelmänvalvoja.

Arvosanojen vienti 1.7.2024 jälkeen edellyttää, että kaikilla opettajilla on oltava jokin seuraavista:

• Google Workspace for Education Plus ‐lisenssi
  • G Suite Enterprise for Education ‐lisenssi
  • Teaching and Learning Upgrade ‐lisenssi

Tärkeää: Arvosanojen eksportointi oppilastietojärjestelmään on saatavilla seuraaville SaaS-kumppaneille:

• Infinite Campus ‑käyttäjät, joilla on Campus Learning License ‑lisenssi
  • Skyward SMS 2.0 ‑käyttäjät, joilla on LMS API ‑lisenssi
  • Skyward Qmlativ ‐käyttäjät, joilla on OneRoster® API ‐lisenssi
  • Follett Aspen ‑käyttäjät, joiden versio on 6.2 tai uudempi

Lue lisää:

Kumppanuudet muiden oppilastietojärjestelmien kanssa ovat kehitteillä.

Jos käytät Classroomia Google Workspace for Educationin kanssa, voit viedä arvosanat suoraan oppilastietojärjestelmääsi. Kun järjestelmänvalvoja on aktivoinut yhteyden, voit linkittää ryhmiä oppilastietojärjestelmään ja viedä arvosanoja.

Vinkkejä:

• Arvosanakategoriat siirtyvät eri tavalla kussakin oppilastietojärjestelmässä. Lisätietoja eksportoinnista eri järjestelmiin:
    • Aspen ja Skyward SMS 2.0 ja Skyward Qmlativ ‑oppilastietojärjestelmät:
      • Arvosanakategoriat siirtyvät, jos niiden nimet vastaavat toisiaan. Jos ne eivät vastaa toisiaan, arvosanat luokitellaan oletuskategoriaan tai merkitään luokittelemattomiksi.
    • Infinite Campus ‐oppilastietojärjestelmä:
      • Jos OneRoster 1.1 on yhdistetty: Arvosanakategoriat eivät siirry, kun arvosanat viedään oppilastietojärjestelmään. Arvosanat luokitellaan oletuskategoriaan tai merkitään luokittelemattomiksi.
      • Jos OneRoster 1.2 on yhdistetty: Arvosanakategoriat siirtyvät, jos niiden nimet vastaavat toisiaan. Jos ne eivät vastaa toisiaan, arvosanat luokitellaan oletuskategoriaan tai merkitään luokittelemattomiksi.
        • Jos et tiedä käytössä olevaa OneRoster-versiota varmasti, kysy järjestelmänvalvojalta.
  • Jos haluat ladata kopion kategoriat sisältävästä arvosanasivusta, lue lisää arvosanojen lataamisesta.

Ryhmän linkitys ja arvosanojen vieminen

Ryhmän linkitys oppilastietojärjestelmään

Ennen arvosanojen ensimmäistä vientikertaa sinun on linkitettävä ryhmä oppilastietojärjestelmään. Ryhmä tarvitsee linkittää vain kerran. Vain ensisijainen opettaja voi linkittää ryhmän oppilastietojärjestelmään. Linkitettävä ryhmä voi olla uusi tai jo aiemmin luotu.

Uuden ryhmän linkittäminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse Lisää ja sitten Luo ryhmä.
  3. Klikkaa Linkitä ryhmään ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta ja valitse ryhmä listasta.

Vinkki: Jos ryhmää ei näy listassa, sitä ei ole määritetty oppilastietojärjestelmään. Voit viimeistellä ryhmän luomisen saman tien ja linkittää ryhmän myöhemmin seuraamalla aiemmin luotua ryhmää koskevia ohjeita.

4. Viimeistele ryhmän luominen lisäämällä ryhmän tiedot ja sitten klikkaa Luo.

Uusi ryhmä linkitetään oppilastietojärjestelmään.

Aiemmin luodun ryhmän linkittäminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Asetukset .
  3. Valitse Yleiset-kohdasta Linkitä ryhmään.
    Link to class
  4. Klikkaa Linkitä ryhmä ‑kohdassa olevaa alanuolta ja valitse haluamasi ryhmä valikosta.
    Choose class
    Vinkki: Valikossa näkyvät vain ne ryhmät, joiden ensisijainen opettaja olet oppilastietojärjestelmässä. Jos et näe haluamaasi ryhmää, siirry Vianetsintä: Arvosanojen vienti oppilastietojärjestelmään ‑artikkeliin.
  5. Valitse Linkitä.

Nyt voit viedä palautetut arvosanat oppilastietojärjestelmään.

Arvosanojen vienti oppilastietojärjestelmään

Kun olet linkittänyt ryhmän oppilastietojärjestelmään, voit viedä arvosanoja. Vain palautetut arvosanat voi viedä. Arvosanaluonnoksia ei siirretä oppilastietojärjestelmään.

Vinkki: Jotta arvosanojen vienti onnistuu, tehtävällä on oltava määräpäivä, joka on oppilastietojärjestelmän kuluvan arviointijakson sisällä. Jos haluat vaihtaa määräpäivän, siirry kohtaan Kotitehtävän muokkaaminen.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten Arvosanat.
  3. Klikkaa oikealta Oppilastietojärjestelmään vienti.
    Export grades
  4. Vientiin otetaan mukaan niiden tehtävien arvosanat, joiden valintaruutu on valittuna. Poista valinta niiden tehtävien valintaruuduista, joiden arvosanoja et halua viedä. Tehtävät, joita et vie tällä kertaa, näkyvät seuraavalla vientikerralla kohdassa Suljettu pois aiemmin.
    Vinkki: Arvosanapäivitykset-kohdasta näet, kuinka monta arvosanaa on palautettu edellisen viennin jälkeen.
  5. Valitse Oppilastietojärjestelmään vienti.

Jos joidenkin arvosanojen vienti epäonnistuu, tarkista viennin tila tai siirry Vianetsintä: Arvosanojen vienti oppilastietojärjestelmään ‑artikkeliin.

Viennin tilan tarkistaminen

Arvosanojen viennin jälkeen voit tarkistaa viennin tilan raportin.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten Arvosanat.
  3. Klikkaa Oppilastietojärjestelmään vienti ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta ja sittenViimeisimmän viennin tiedot.

Vinkki: Pääset raporttiin myös ilmoituksesta, joka tulee näkyviin, kun vienti on valmis. Klikkaa ilmoituksesta Näytä tiedot.

Ryhmän linkityksen poistaminen

Jos poistat ryhmän linkityksen oppilastietojärjestelmästä, et voi viedä arvosanoja. Jos linkität ryhmän myöhemmin uudelleen ja viet arvosanoja, arvosanat näkyvät oppilastietojärjestelmässä kahteen kertaan. Jos haluat välttää päällekkäiset arvosanat ryhmän uudelleenlinkityksen yhteydessä, poista kotitehtävä oppilastietojärjestelmästä ennen arvosanojen viemistä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Asetukset .
  3. Valitse Yleiset-kohdasta Poista linkitys.
  4. Vahvista klikkaamalla Poista linkitys.

Muita artikkeleita

Google, Google Workspace ja niihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Muut yritysten ja tuotteiden nimet voivat olla niihin liittyvien yritysten tavaramerkkejä.