Eksportér karakterer til dit elevadministrationssystem

Denne artikel er til undervisere. Administratorer kan få flere oplysninger her.

Inden den 1. juli 2024 skal alle undervisere have en af følgende for at kunne bruge funktionen til eksport af karakterer:

• en Google Workspace for Education Plus-licens
  • en G Suite Enterprise for Education-licens
  • en Teaching and Learning Upgrade-licens

Vigtigt! Funktionen til eksport af karakterer til elevadministrationssystemet er tilgængelig for følgende SaaS-partnere:

• Infinite Campus-brugere med Campus Learning-licens
  • Brugere med Skyward SMS 2.0 og API-licensen til undervisningssystemet
  • Skyward Qmlativ-brugere med OneRoster® API-licens
  • Brugere med version 6.2 eller nyere af Follet Aspen

Få flere oplysninger om:

Andre partnerskaber med elevadministrationssystemer er under udvikling.

Hvis du bruger Classroom med Google Workspace for Education, kan du eksportere karakterer direkte til dit elevadministrationssystem. Når din administrator har konfigureret forbindelsen, kan du knytte dine hold til elevadministrationssystemet og eksportere karakterer.

Tips!

• Karakterkategorierne overføres forskelligt for hvert elevadministrationssystem. Hvis du eksporterer karakterer til:
    • Aspen og Skyward SMS 2.0 og elevadministrationssystemet Skyward Qmlativ:
      • Karakterkategorierne overføres, hvis kategorititlerne matcher. Hvis de ikke matcher, bliver dine karakterer muligvis tildelt en standardkategori eller markeret som "Uden kategori".
    • Elevadministrationssystemet Infinite Campus:
      • Hvis du er tilknyttet OneRoster 1.1: Karakterkategorierne overføres ikke, når du eksporterer dine karakterer til dit elevadministrationssystem. Dine karakterer bliver muligvis tildelt en standardkategori eller markeret som "Uden kategori".
      • Hvis du er tilknyttet OneRoster 1.2: Karakterkategorierne overføres, hvis titlerne på kategorierne matcher. Hvis de ikke matcher, bliver dine karakterer muligvis tildelt en standardkategori eller markeret som "Uden kategori".
        • Spørg din administrator, hvis du er i tvivl om, hvilken OneRoster-version du bruger.
  • Her kan du se, hvordan du downloader karakterer, hvis du vil have en kopi af din karakterside, hvor karakterkategorierne er inkluderet.

Tilknyt et hold, og eksportér karakterer

Knyt et hold til dit elevadministrationssystem

Før du kan eksportere karakterer for første gang, skal du knytte dit hold til elevadministrationssystemet. Du behøver kun at tilknytte et hold én gang. Det er kun den primære underviser, som kan knytte et hold til elevadministrationssystemet. Du kan tilknytte et nyt eller et eksisterende hold.

Tilknyt et nyt hold

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på Tilføj og derefter Opret hold.
  3. Ud for Tilknyt skal du klikke på menupilen og vælge dit hold på listen.

Tip! Hvis dit hold ikke er angivet på listen, er holdet ikke oprettet i dit elevadministrationssystem. Du kan gennemføre oprettelsen af dit hold nu og følge vejledningen for at tilknytte et eksisterende hold senere.

4. Angiv dine holdoplysninger og derefter klik på Opret for at gennemføre oprettelsen af dit hold.

Dit nye hold er knyttet til elevadministrationssystemet.

Tilknyt et eksisterende hold

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet og derefter Indstillinger .
  3. Under Generelt skal du klikke på Knyt til hold.
    Link to class
  4. Under Tilknyt hold skal du klikke på menupilen og vælge dit hold i menuen.
    Choose class
    Tip! Det er kun hold, hvor du er angivet som primær underviser i elevadministrationssystemet, der vises i menuen. Hvis du ikke kan se dit hold, kan du gå til Find og ret fejl i forbindelse med eksport af karakterer til elevadministrationssystemet.
  5. Klik på Tilknyt.

Du kan nu eksportere returnerede karakterer til dit elevadministrationssystem.

Eksportér karakterer til dit elevadministrationssystem

Når du har knyttet dit hold til elevinformationssystemet, kan du eksportere karakterer. Du kan kun eksportere returnerede karakterer. Foreløbige karakterer eksporteres ikke til elevadministrationssystemet.

Tip! For at kunne eksportere karakterer skal afleveringsfristen for ressourcer ligge inden for den aktuelle bedømmelsesperiode i elevadministrationssystemet. Du kan ændre en afleveringsfrist ved at gå til Rediger en opgave.

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet og derefter Karakterer.
  3. Klik på Eksportér til elevadministrationssystem til højre.
    Export grades
  4. Karaktererne eksporteres for de ressourcer, hvor afkrydsningsfeltet er markeret. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet for de karakterer, du ikke vil eksportere. Ressourcer, du ikke eksporterer i denne omgang, vises under Tidligere ekskluderet, næste gang du eksporterer.
    Tip! Under Opdateringer til karakterer kan du se antallet af returnerede karakterer siden din seneste eksport.
  5. Klik på Eksportér til elevadministrationssystem.

Hvis nogen karakterer ikke kan eksporteres, skal du tjekke eksportstatussen eller gå til Find og ret fejl i forbindelse med eksport af karakterer til elevadministrationssystemet.

Tjek eksportstatus

Når du har eksporteret karakterer, kan du se en rapport med eksportstatussen.

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet og derefter Karakterer.
  3. Ud for Eksportér til elevadministrationssystem skal du klikke på menupilen og derefter Oplysninger om seneste eksport.

Tip! Du kan også se rapporten fra den notifikation, du får, når en eksport er færdig. Klik på Se info i notifikationen.

Fjern tilknytningen af et hold

Hvis du fjerner dit holds tilknytning til elevadministrationssystemet, kan du ikke eksportere karakterer. Hvis du tilknytter holdet igen senere og eksporterer karakterer, vises der dublerede karakterer i dit elevadministrationssystem. For at undgå dublerede karakterer, når du tilknytter et hold igen, skal du slette opgaven i elevadministrationssystemet og derefter eksportere karakterer.

1. Gå til classroom.google.com, og klik på Log ind.

Log ind med din Google-konto. Det kan f.eks. være dig@dinskole.edu eller dig@gmail.comFå flere oplysninger.

2. Klik på holdet og derefter Indstillinger .
  3. Under Generelt skal du klikke på Fjern tilknytning.
  4. Klik på Fjern tilknytning for at bekræfte.