Visa eller uppdatera betygsboken

Den här artikeln är för lärare.

Obs! Om skolan deltar i betaprogrammet för betygssynkronisering går det att överföra betyg direkt från Classroom till skolans system för elevinformation (SIS). Här finns mer information om formuläret för intresseanmälan till betaprogrammet.

På sidan Betyg kan du se och uppdatera betygsboken. Du kan se inlämningar från elever, sätta betyg och skicka tillbaka arbeten. Elever ser sina betyg när du skickar tillbaka deras arbeten. Endast lärare ser sidan Betyg.

Anvisningar om hur du anger slutbetyg och betygskategorier finns i Konfigurera betygsättning.

Öppna alla   |   Stäng alla

Öppna betygsboken
Du kan öppna betygsboken från två platser.
  1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Välj ett alternativ:
    • Klicka på Öppna betygsbok på ett klasskort.
    • Klicka på Betyg högst upp i en klass
Visa elevinlämningar

På sidan Betyg kan du se, betygsätta och skicka tillbaka en elevs inlämnade arbeten.

Du kan se att statusen för arbeten eller betyg är färgkodad:

• röd – arbete saknas
  • grön – inlämnat arbete eller betygsutkast
  • svart – arbete som har skickats tillbaka.

Andra färger baseras på klassens tema och visar inte status för arbeten eller betyg.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på en klassföljt avBetyg.
  3. Håll muspekaren över en cell med en hemuppgift. Klicka på Mer följt avVisa inlämning.

Obs! När du visar elevens inlämnade arbete i betygsverktyget kan du sätta ett betyg. Betyg som anges i betygsverktyget synkroniseras till sidan Betyg. Anvisningar om betygsättning finns i Betygsätta och skicka tillbaka en hemuppgift.

Ange betyg och skicka tillbaka arbete
Du kan skicka tillbaka arbete med eller utan betyg. Betyget du anger sparas som utkast tills du klickar på Skicka tillbaka. När du skickar tillbaka arbeten skickas e-postaviseringar eller mobilaviseringar till elever som får dem, och eleverna kan se sina betyg.
  1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på en klassföljt avBetyg.
  3. (Valfritt) Sätt betyg på en elevs hemuppgift.
  4. När du vill skicka tillbaka en elevs hemuppgift klickar du på Mer följt avSkicka tillbaka och bekräftar.

Mer anvisningar om betygsättning finns i Betygsätta och skicka tillbaka en hemuppgift

Använda kortkommandon i betygsboken
Du kan använda kortkommandon för att navigera och uppdatera betygsboken.
Åtgärd Kortkommando på Mac Kortkommando på PC eller i Chrome
Spara som utkast och flytta till Mer-menyn eller flytta till nästa cell från Mer-menyn. Tabb Tabb
Spara som utkast och flytta till föregående kolumn på samma rad Skift + Tabb Skift + Tabb
Spara som utkast och flytta till nästa rad i samma kolumn Retur Retur
Spara som utkast och flytta till föregående rad i samma kolumn Skift + Retur Skift + Retur
(Visningsläge) Flytta från cell till cell (cellen visas som markerad) Piltangenter Piltangenter
(Redigeringsläge) Flytta från tecken till tecken i den markerade cellen Piltangenter Piltangenter
Återgå till visningsläget Esc Esc
Öppna menyalternativen i en cell ⌘ + Skift + \ Ctrl + Skift + \
Skicka tillbaka uppgift + Option + r Ctrl + Alt + r
VIsa bidrag + Option + v Ctrl + Alt + v

Visa slutbetyg för elever i en klass
Om du använder betygssystemet Poäng totalt eller Viktat efter kategori visas elevens slutbetyg i klassen. Du kan visa slutbetyg från sidan Betyg eller från sidan Personer.
  1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på en klass.
  3. Välj ett alternativ:
    • Klicka på Betyg. En elevs slutbetyg står bredvid namnet.
    • Klicka på Personerföljt aven elevs namn. Elevens slutbetyg står bredvid namnet.
Ladda ned en kopia av betygsboken
Du kan ladda ned en kopia av betygsboken som ett Google-kalkylark eller som en CSV-fil (kommaseparerade värden). Anvisningar finns i Ladda ned betyg
Obs! Om en elev avregistrerar sig från din klass tas personens betyg bort från din betygsbok.