Je cijferlijst bekijken of updaten

Dit artikel is bedoeld voor docenten

Binnenkort beschikbaar: organiseer je cijferlijst in cijferperioden, zoals kwartalen of semesters, en bekijk het totaalcijfer voor elke periode.

Opmerking: Als je school deelneemt aan het bètaprogramma voor cijfersynchronisatie, kun je rechtstreeks vanuit Classroom cijfers toevoegen aan je leerlinginformatiesysteem (LIS). Ga naar het interesseformulier voor bètafuncties voor meer informatie.

Op de pagina Cijfers kun je je cijferlijst bekijken en updaten. Je kunt ingeleverd werk van leerlingen bekijken, cijfers invoeren en werk teruggeven. Leerlingen krijgen hun cijfer als je hun werk teruggeeft. Alleen docenten kunnen de pagina Cijfers zien.

Zie Cijfers instellen voor instructies om totaalcijfers en cijfercategorieën in te stellen.

Je cijferlijst openen
Je kunt je cijferlijst openen op twee plekken.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Kies een optie:
    • Klik op een lesgroepkaart op Cijferlijst openen .
      Cijferlijst openen
    • Klik bovenaan een lesgroep op Cijfers.
      Cijferpagina

Ingeleverd werk van leerlingen bekijken

Op de pagina Cijfers kun je ingeleverd werk van leerlingen bekijken, nakijken en teruggeven.

Je ziet wellicht dat het werk of de cijferstatus een bepaalde kleur heeft:

• Rood: ontbrekend werk.
  • Groen: ingeleverd werk of voorlopig cijfer.
  • Zwart: teruggegeven werk.

Andere kleuren zijn gebaseerd op je lesgroepthema en geven niet de status van werk of cijfers aan.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op een lesgroep en vervolgens Cijfers.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de cel met de opdracht van een leerling. Klik op Meer Meer en vervolgens Ingeleverd werk bekijken.Ingeleverd werk bekijken

Opmerking: Als je ingeleverd werk van een leerling bekijkt in de nakijktool, kun je een cijfer invoeren. Cijfers die je invoert in de nakijktool, worden gesynchroniseerd met de pagina Cijfers. Ga naar Een cijfer geven aan een opdracht en de opdracht teruggeven voor instructies voor de nakijktool.

Cijfers invoeren en werk teruggeven

Je kunt werk teruggeven met of zonder cijfer. Cijfers die je invoert, worden als concept opgeslagen totdat je op Teruggeven klikt. Als je werk teruggeeft, krijgen leerlingen een melding via e-mail of op hun mobiel (als ze dit hebben ingesteld) en kunnen ze hun cijfer bekijken.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op een lesgroep en vervolgens Cijfers.
  3. (Optioneel) Voer een cijfer in voor de opdracht van een leerling.
  4. Als je de opdracht van een leerling wilt teruggeven, klik je op Meer Meer en vervolgens Teruggeven en bevestig je dit.
    Klik op Teruggeven

Ga naar Een cijfer geven aan een opdracht en de opdracht teruggeven voor meer instructies voor het geven van cijfers.

Sneltoetsen gebruiken in je cijferlijst

Je kunt sneltoetsen gebruiken om door de cijferlijst te navigeren en de cijferlijst te updaten.
Actie Mac-sneltoets Pc-/Chrome-sneltoets
Concept opslaan en naar het menu Meer gaan, of vanuit het menu Meer naar de volgende cel gaan. Tab Tab
Concept opslaan en naar de vorige kolom in dezelfde rij gaan Shift + Tab Shift + Tab
Concept opslaan en naar de volgende rij in dezelfde kolom gaan Return Enter
Concept opslaan en naar de vorige rij in dezelfde kolom gaan Shift + Enter Shift + Enter
(Weergavemodus) Verplaatsen tussen cellen (de geselecteerde cel wordt weergegeven) Pijltoetsen Pijltoetsen
(Bewerkingsmodus) Verplaatsen tussen tekens in een geselecteerde cel Pijltoetsen Pijltoetsen
Terug naar weergavemodus Esc Esc
Menuopties in een cel openen ⌘ + Shift + \ Ctrl + Shift + \
Opdracht teruggeven + Option + r Ctrl + Alt + r
Ingeleverd werk bekijken + Option + v Ctrl + Alt + v

De totaalcijfers bekijken van leerlingen in een lesgroep

Als je Totaal aantal punten of Gewogen op categorie gebruikt, zie je het totaalcijfer van een leerling in de lesgroep. Je kunt totaalcijfers bekijken op de pagina Cijfers of de pagina Mensen.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op een lesgroep.
  3. Kies een optie:
    • Klik op Cijfers. Het totaalcijfer van een leerling staat naast de naam van de leerling.
    • Klik op Mensen en vervolgens de naam van een leerling. Het totaalcijfer van de leerling staat naast de naam van de leerling.
      Bekijk het totaalcijfer

Een kopie van je cijferlijst downloaden

Je kunt een kopie van je cijferlijst downloaden als Google-spreadsheet of als bestand met door komma's gescheiden waarden (csv). Ga naar Cijfers exporteren voor instructies.
Opmerking: Als leerlingen zichzelf uitschrijven voor je lesgroep, worden hun cijfers verwijderd uit je cijferlijst.