Het eigendom van een lesgroep overzetten

Dit artikel is bedoeld voor Google Workspace- beheerders. Docenten kijken hier.

Als een docent de school verlaat of aan andere lesgroepen gaat lesgeven, kun je zijn lesgroepen overzetten naar een andere docent.

Wanneer je het eigendom van een lesgroep overzet, hoeft de nieuwe docent de overdracht niet te accepteren: deze wordt gewoon uitgevoerd.

Naar wie kun je lesgroepen overzetten?

Als Google Workspace-beheerder kun je het eigendom van de lesgroepen van een docent overzetten naar een andere docent in je domein met de Classroom API.

Nadat de lesgroep is overgezet naar een nieuwe docent, is de nieuwe docent de primaire docent van de lesgroep. De oorspronkelijke docent wordt mededocent van de lesgroep.

Wie is na de overdracht de eigenaar van lesgroepmateriaal?

Wanneer je het eigendom van een lesgroep hebt overgezet, is de nieuwe primaire docent de eigenaar van het volgende:

• De Google Drive-map van de lesgroep
  • Materialen in de templatesmap van de lesgroep
  • Ingeleverd leerlingenwerk

Wie is de eigenaar van verwijderd materiaal?

Verwijderde items in de Drive-map, de templatesmap en ingeleverd leerlingenwerk worden niet overgezet naar de nieuwe primaire docent.

Als je verwijderde items herstelt, blijven deze eigendom van de oorspronkelijke docent.

Opmerking: De nieuwe primaire docent kan de lesgroep verwijderen.

Voordat je het account van een docent verwijdert

Voordat je het account van een docent verwijdert, moet je checken of de lesgroepen van de docent niet meer worden gebruikt door leerlingen of mededocenten. Als een lesgroep nog wordt gebruikt, moet je het eigendom ervan overzetten naar een andere docent.

Als het account van een docent wordt verwijderd zonder het eigendom over te dragen:

• raakt de docent de toegang tot Classroom,
  • kunnen de lesgroepen niet meer worden overgezet naar iemand anders,
  • blijven de lesgroepen beschikbaar voor andere gebruikers, maar met beperkte functionaliteit.

Als je lesgroepen wilt herstellen van het verwijderde account van een docent, kun je het verwijderde account binnen 20 dagen na verwijdering herstellen.