Ryhmän omistajuuden siirtäminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu Google Workspace ‑järjestelmänvalvojille. Jos olet opettaja, siirry tänne.

Jos opettaja lopettaa työskentelyn koulussanne tai siirtyy opettamaan toista kurssia, voit siirtää hänen kurssinsa toiselle opettajalle.

Kun siirrät kurssin omistajuuden, uuden opettajan ei tarvitse hyväksyä siirtoa erikseen.

Kenelle kurssin voi siirtää?

Google Workspace ‑järjestelmänvalvojana voit siirtää opettajan ryhmien omistajuuden toiselle verkkotunnuksen opettajalle Classroom-sovellusliittymän avulla.

Kun ryhmä on siirretty uudelle opettajalle, hänestä tulee ryhmän ensisijainen opettaja. Alkuperäisestä opettajasta tulee kurssin apuopettaja.

Kuka omistaa kurssimateriaalit siirron jälkeen?

Kun olet siirtänyt kurssin omistajuuden, uusi ensisijainen opettaja omistaa seuraavat materiaalit:

• Kurssin Google Drive ‑kansio
  • Kurssin mallikansion materiaalit
  • Oppilaiden palautetut työt

Kuka omistaa poistetut materiaalit?

Drive- ja mallikansioista sekä oppilaiden palautetuista töistä poistettuja kohteita ei siirretä uudelle ensisijaiselle opettajalle.

Jos poistetut kohteet palautetaan, ne kuuluvat edelleen alkuperäiselle opettajalle.

Huom. Uusi ensisijainen opettaja voi poistaa kurssin.

Ennen opettajan tilin poistamista

Ennen kuin poistat opettajan tilin, varmista etteivät oppilaat tai apuopettajat käytä enää opettajan ryhmiä. Jos ryhmää käytetään edelleen, siirrä sen omistusoikeudet toiselle opettajalle.

Jos opettajan tili poistetaan siirtämättä omistajuutta

• opettaja ei enää pääse Classroomiin
  • ryhmiä ei voida enää siirtää muille
  • ryhmät ovat muiden käyttäjien käytettävissä vain rajoitetusti.

Jos sinun on palautettava ryhmiä opettajan poistetulta tililtä, voit palauttaa poistetun tilin 20 päivän kuluessa poistamisesta.

Muuta aiheeseen liittyvää