Limieten bij het gebruik van Classroom

Als beveiligingsmaatregel gelden er limieten voor bepaalde activiteiten in Classroom, afhankelijk van het type account dat je hebt.

Limieten voor Google Classroom

De waarde van deze limieten kan zonder kennisgeving worden gewijzigd om de infrastructuur van Google te beschermen.

Actie of functie Google Workspace- of
schoolaccount
Persoonlijk Google-account
Aantal docenten per lesgroep 50 50
Aantal leden in de lesgroep
(docenten en leerlingen)
1000 250
Aantal lesgroepen waaraan je kunt deelnemen 1000 100 in totaal, 30 per dag
Aantal lesgroepen dat je kunt maken Geen limiet 30 per dag
Aantal uitnodigingen voor lidmaatschap
dat je kunt verzenden
500 per dag, per docent 100 per dag, per docent
Aantal ouders/verzorgers per leerling 20 Functie niet beschikbaar
Zichtbaarheid e-mailadres Geen limiet Functie niet beschikbaar
Onderwerpen per lesgroep 200 200
Aantal lesgroepen dat je kunt selecteren om tegelijkertijd een opdracht, materiaal, vraag of mededeling te posten 20 20

Belangrijk: Je kunt meer dan 50 docenten uitnodigen, maar er kunnen maar 50 docenten deelnemen aan de lesgroep.

Limieten voor groepen

Classroom gebruikt Google Groepen voor alle leerlingen en docenten met een Google Workspace for Education-account.

• Elke persoon kan maar lid zijn van een bepaald aantal groepen.
  • Als je een groep uitnodigt zodat de leden ervan kunnen deelnemen aan een lesgroep als mededocent, mag de groep maximaal 10 leden hebben.

Zie Groepsbeleid en -limieten begrijpen voor meer informatie.