Använda kalendrarna som lärare

Den här artikeln är för lärare. Elever besöker den här sidan.

För varje kurs kan du och eleverna se en kalender i Classroom och en i Google Kalender. Om inga kurskalendrar visas har administratören förmodligen inaktiverat Kalender för ditt konto.

Vad kan jag göra med de olika kalendrarna?

Google Kalender (alla enheter) Classroom-kalender (endast dator)
  • Visa inlämningsdatum för klassuppgifter
  • Visa klasshändelser
  • Lägga till personliga påminnelser som bara visas för dig
  • Lägga till händelser, till exempel när du ska plugga

Obs! Allt du lägger till visas inte i Classroom-kalendern.

• Visa inlämningsdatum för klassuppgifter
  • Klicka på ett objekt om du vill öppna det
    i Classroom

Obs! Allt går inte att lägga till i Classroom-kalendern.

Visa objekt i kalendrar

Obs! Poster som du tilldelar enskilda elever visas i Classroom-kalendern. De visas inte i Google Kalender.

Visa klassuppgifter i Classroom-kalendern

När du skapar hemuppgifter och frågor med sista inlämningsdatum visas de i dina kalendrar. Du och eleverna kan se klassuppgifterna i Classroom-kalendern eller Google Kalender.

Så här ser du klassuppgifter i Classroom-kalendern:

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Valfritt: Klicka på menyn uppe till vänster om du vill utöka navigeringspanelen.
  3. Klicka på Kalender .
  4. Öppna en hemuppgift eller fråga genom att välja den.

5. (Valfritt) Klicka på Tillbaka eller Nästa bredvid datumet om du vill se tidigare eller kommande uppgifter.

Obs! Klicka på I dag högst upp om du vill återgå till dagens datum .

6. (Valfritt) Klicka på Alla klasser om du vill visa klassuppgifter för alla klasser.
    Om du vill se klassuppgifter för en enskild klass klickar du på Alla klasser och väljer klassen.

Tips: Om du vill minimera menyn till en komprimerad version klickar du på Meny längst upp till vänster.

Visa klassuppgifter och händelser i Google Kalender

I Google Kalender kan du och eleverna se inlämningsdatum för klassuppgifter och händelser som har lagts in, t.ex. studiebesök eller provdatum.

Så här ser du klassuppgifter och händelser i Google Kalender:

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på kursen följt av Klassuppgifter.
  3. Klicka på Google Kalender .
  4. (Valfritt) Klicka på klassuppgiften eller händelsen i Kalender om du vill visa fler uppgifter.

Lägg till poster i Google Kalender

Lägga till klasshändelser
Du kan lägga till händelser, t.ex. studiebesök eller provdatum, i Google Kalender. Eleverna måste öppna Google Kalender för att kunna se dem.
Så här lägger du till en klasshändelse:
  1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på kursen följt av Klassuppgifter.
  3. Klicka på Google Kalender .
  4. Mer information finns i Skapa en händelse.
Lägga till personliga påminnelser
Du kan lägga till personliga påminnelser som bara visas för dig i Google Kalender.
  1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt av Klassuppgifter.
  3. Klicka på Google Kalender .
  4. Öppna Lägga till påminnelser i Google Kalender och följ stegen.

Relaterade ämnen