Vanliga frågor om e-postsammanfattningar för vårdnadshavare

Denna artikel riktar sig till vårdnadshavare och lärare.

Om du är vårdnadshavare eller pedagog använder du följande information för att felsöka e-postsammanfattningar för vårdnadshavare.

För vårdnadshavare …

Öppna alla  |  Stäng alla

Varför har jag inte fått någon e-postinbjudan?
Du får ingen inbjudan om
  • elevens skola inte har konfigurerat e-postsammanfattningar för vårdnadshavare
  • elevens lärare inte använder i e-postsammanfattningar för vårdnadshavare
  • du inte är elevens vårdnadshavare.
Öppna skräppostmappen och kontrollera om din inbjudan har hamnat där. Kontakta i annat fall elevens skola och be om att få en ny inbjudan.
Jag vill få sammanfattningarna för vårdnadshavare till en annan e-postadress. Kan jag ändra adress? Hur hanterar jag inställningarna för e-post för vårdnadshavare?
Mer information finns i Hantera sammanfattningar.
Hur får jag e-postsammanfattningar av elevens arbete? Min elev använder Classroom med ett personligt Google-konto. Kan jag få e-postsammanfattningar?
Nej. Vårdnadshavare kan bara ta emot sammanfattningar för elever som använder Classroom med Google Workspace-konton. Läs mer i Om användarkonton i Classroom.
Jag har tackat ja till inbjudan. Till vilken adress skickas e-postmeddelandena?

Så här gör du om du har ett Google-konto

1. Öppna sidan för e-postinställningar i Classroom.
  2. Logga in i Classroom och kontrollera vilken e-postadress sammanfattningarna skickas till.

Så här gör du om du inte har något Google-konto

E-postsammanfattningarna för vårdnadshavare skickas till den du e-postadress du registrerade dig med. Detta är samma e-postadress som inbjudan skickades till.

Mer information finns i Få e-postsammanfattningar i Classroom.

Måste jag ha en Gmail-adress eller ett Google-konto?
Nej. Du kan få en inbjudan om e-postsammanfattningar till valfri e-postadress. När du tackar ja till inbjudan får du sammanfattningar varje vecka till den e-postadressen. Men med ett Google-konto kan du ändra inställningarna för e-postsammanfattningar. Du kan till exempel ändra hur ofta de skickas.

Relaterade ämnen

Kan jag logga in i elevens Classroom?
Nej. Vårdnadshavaren har inte tillgång till Classroom eller elevers uppgifter av juridiska sekretesskäl. Vårdnadshavaren kan bara få e-postsammanfattningar, om elevens lärare tillåter det.
Hur slutar jag få sammanfattningar?

För lärare …

Öppna alla  |  Stäng alla

Kan jag lägga till vårdnadshavare med hjälp av en klasskod?
Nej. Vårdnadshavare måste bli inbjudna via e-post av en lärare eller administratör. Du hittar anvisningar i Konfigurera e-postsammanfattningar för vårdnadshavare.
Kan vårdnadshavaren se klassens flöde eller elevernas arbeten?
Nej. Vårdnadshavare som du bjudit in kan inte se sidorna Flöde, Klassuppgifter, Personer eller Betyg. Vårdnadshavare får i stället e-postsammanfattningar om elevens arbete. De får information om saknade och kommande arbeten samt klassaktiviteter. Mer information finns i Om e-postsammanfattningar för vårdnadshavare.
Måste samma vårdnadshavare få en inbjudan för varje klass?
Nej. När en vårdnadshavare har tackat ja till inbjudan till en klass är vårdnadshavaren länkad till eleven i alla klasser. Vårdnadshavaren får e-postsammanfattningar för alla klasser där läraren har aktiverat sammanfattningar.
Varför visas inte alternativet att bjuda in vårdnadshavare?
Alternativet att bjuda in vårdnadshavare kanske inte visas om
Kan skolan eller skoldistriktet lägga till flera vårdnadshavare samtidigt?
Ja. Skoladministratören kan bjuda in och ta bort flera vårdnadshavare samtidigt. Om du vill ha mer information ber du administratören att läsa Bjuda in eller ta bort vårdnadshavare i domänen.
Hur gör jag om jag inte vill att min klass ska inkluderas i e-postsammanfattningar för vårdnadshavare?
E-postsammanfattningar för vårdnadshavare är som standard inaktiverade för klasser. Om du har aktiverat sammanfattningar kan du inaktivera dem när som helst. Du hittar anvisningar i Aktivera och inaktivera sammanfattningar för vårdnadshavare.