Vanlige spørsmål om sammendrag til foresatte via e-post

Denne artikkelen er for foresatte og lærere.

Hvis du er foresatt eller lærer, kan du bruke følgende informasjon til å feilsøke problemer som gjelder sammendrag til foresatte via e-post.

For foresatte

Åpne alle  |  Lukk alle

Hvorfor har jeg ikke fått noen invitasjon via e-post?
Du mottar ikke noen invitasjon via e-post hvis
  • elevens skole ikke har satt opp funksjonen for sammendrag til foresatte via e-post
  • elevens lærere ikke bruker funksjonen for sammendrag til foresatte via e-post
  • du ikke er foresatt for eleven
Hvis du ikke har fått invitasjonen, kan du sjekke søppelpostmappen din. Alternativt kan du kontakte elevens skole og be dem om å sende en ny invitasjon.
Jeg vil at sammendragene skal sendes til en annen e-postadresse. Kan jeg endre adressen?
Ja. Se Endre e-postadressen der du mottar sammendrag hvis du vil ha mer informasjon.
Hvordan administrerer jeg innstillingene mine for e-post til foresatte?
Se Administrer sammendrag hvis du vil ha mer informasjon.
Hvordan kan jeg få sammendrag via e-post om elevens arbeid? Eleven min bruker Classroom med en personlig Google-konto. Kan jeg få sammendrag via e-post?
Nei. Foresatte kan bare motta sammendrag for elever som bruker Classroom med en Google Workspace-konto. Gå til Om Classroom-brukerkontoer for å finne ut mer.
Jeg har godtatt invitasjonen. Hvilken adresse blir e-postene sendt til?

Hvis du har en Google-konto

1. Gå til siden med e-postinnstillinger i Classroom.
  2. Logg på Classroom for å finne ut hvilken e-postadresse sammendragene blir sendt til.

Hvis du ikke har noen Google-konto

Sammendragene for foresatte blir sendt til e-postadressen du registrerte deg med. Det er den samme e-postadressen som invitasjonen ble sendt til.

Se Få Classroom-sammendrag via e-post hvis du vil ha mer informasjon.

Trenger jeg en Gmail-adresse eller en Google-konto?
Nei. Du kan få en invitasjon til sammendrag via e-post ved å bruke en hvilken som helst e-postadresse. Når du godtar invitasjonen, blir ukentlige sammendrag sendt til den e-postadressen. Med en Google-konto kan du imidlertid endre innstillinger for sammendragene. Du kan for eksempel endre hvor ofte du skal motta dem.

Beslektede emner

Kan jeg logge på elevens Classroom-konto?
Nei. I henhold til gjeldende personvernlover kan ikke foresatte få tilgang til elevens Classroom-konto eller oppgaver. Foresatte kan kun få sammendrag via e-post, hvis elevens lærer tillater det.
Hvordan slutter jeg å motta sammendragene?
Se Avslutt abonnementet på sammendrag via e-post hvis du vil ha mer informasjon.

For lærere

Åpne alle  |  Lukk alle

Kan jeg legge til foresatte med en kurskode?
Nei. For å invitere foresatte må en lærer eller administrator sende dem en invitasjon via e-post. Du finner en veiledning til dette i Konfigurer sammendrag til foresatte via e-post.
Kan foresatte se strømmen for kurset mitt eller elevenes arbeid?
Nei. Når du inviterer foresatte, kan de ikke se Strøm-, Kursarbeid-, Personer- eller Karakterer-sidene. I stedet mottar den foresatte en e-post med sammendrag av arbeidet til eleven han/hun er foresatt for. Denne e-posten inneholder informasjon om arbeid som skal leveres inn, ikke er innlevert, kommende innleveringer og kursaktiviteter. Se Om sammendrag til foresatte via e-post hvis du vil ha mer informasjon.
Må den samme foresatte inviteres til hvert kurs?
Nei. Når en foresatt godtar en invitasjon for ett kurs, er han/hun tilknyttet den eleven i alle kurs. Den foresatte får sammendrag via e-post for alle kursene der sammendrag er slått på.
Hvorfor ser jeg ikke alternativet for å legge til foresatte?
I følgende tilfeller ser du kanskje ikke alternativet for å invitere foresatte:
Kan skolen eller skolekretsen vår legge til mange foresatte samtidig?
Ja. Skolens administrator kan invitere og fjerne mange foresatte samtidig. Du kan be administratoren om å gå til Inviter eller fjern foresatte på domenet ditt for å finne ut mer om dette.
Hva hvis jeg ikke vil at kurset mitt skal tas med i sammendrag til foresatte via e-post?
Som standard er sammendrag til foresatte via e-post slått av for kurset ditt. Hvis du slår på sammendragene, kan du slå dem av når som helst. Finn ut mer ved å gå til artikkelen om hvordan du slår sammendrag til foresatte på og av.