Ofte stillede spørgsmål om mailoversigter til værger

Denne artikel er for værger og undervisere.

Hvis du er værge eller underviser, kan du bruge følgende oplysninger til at finde og rette fejl i forbindelse med mailoversigter til værger.

Til værger...

Åbn alle  |  Luk alle

Hvorfor har jeg ikke modtaget en invitation via mail?
Du modtager ikke en invitation via mail, hvis:
  • Elevens skole ikke har konfigureret mailoversigter til værger.
  • Elevens undervisere ikke deltager i mailoversigter til værger.
  • Du ikke er værge for eleven.
Hvis du ikke har modtaget invitationen, kan du tjekke, om den er havnet i din spammappe. Hvis den ikke er det, kan du kontakte din elevs skole og bede dem om at sende en ny invitation.
Jeg ønsker at få sendt oversigter til værger til en anden mailadresse. Kan jeg ændre adressen?
Ja. Gå til Skift den mailadresse, du får sendt oversigter til for at få flere oplysninger.
Hvordan administrerer jeg mine indstillinger for mails til værger?
Gå til Administrer oversigter for at få flere oplysninger.
Hvordan modtager jeg mailoversigter over min elevs opgaver? Min elev bruger Classroom med en personlig Google-konto. Kan jeg modtage mailoversigter?
Nej. Værger kan kun modtage oversigter for elever, der bruger Classroom med en Google Workspace-konto. Gå til Om brugerkonti i Classroom for at få flere oplysninger.
Jeg har accepteret invitationen. Hvor sendes de pågældende mails til?

Hvis du har en Google-konto

1. Gå til siden med mailindstillinger i Classroom.
  2. Log ind i Classroom for at tjekke den mailadresse, som oversigterne sendes til.

Hvis du ikke har en Google-konto

Mailoversigter til værger sendes til den mailadresse, du brugte til at tilmelde dig. Det er den samme mailadresse, som invitationen blev sendt til.

Gå til Få mailoversigter i Classroom for at få flere oplysninger.

Skal jeg bruge en Gmail-adresse eller en Google-konto?
Nej. Du kan bruge en hvilken som helst mailadresse til at modtage en invitation til mailoversigter. Når du accepterer invitationen, får du ugentlige oversigter på den pågældende mailadresse. Med en Google-konto kan du dog tilpasse mailoversigter. Du kan f.eks. ændre, hvor ofte du vil modtage dem.

Relaterede emner

Kan jeg logge ind i min elevs Classroom?
Nej. Værger kan ikke få adgang til Classroom eller elevens opgaver i henhold til lovene om beskyttelse af personlige oplysninger. Værger kan kun få mailoversigter, hvis elevens underviser tillader det.
Hvordan stopper jeg med at få oversigter?
Gå til Afmeld mailoversigter for at få flere oplysninger.

Til undervisere...

Åbn alle  |  Luk alle

Kan jeg tilføje værger med en holdkode?
Nej. En underviser eller administrator skal sende en invitation til en værge via mail for at invitere vedkommende. Gå til Konfigurer mailoversigter til værger for at se en vejledning.
Kan værger se min holdstrøm eller mine elevopgaver?
Nej. Når du har inviteret værger, kan de ikke se siderne Strøm, Opgaver, Personer eller Karakterer. I stedet får værgerne en mailoversigt over deres elevs opgaver. De får oplysninger om manglende og kommende opgaver og holdaktiviteter. Gå til Om mailoversigter til værger for at få flere oplysninger.
Skal den samme værge inviteres til alle hold?
Nej. Når en værge accepterer en invitation til et hold, knyttes vedkommende til alle elevens hold. Værgen får mailoversigter for alle hold, hvor oversigterne er aktiveret.
Hvorfor kan jeg ikke se muligheden for at invitere værger?
Du kan muligvis ikke se muligheden for at invitere værger, hvis:
  • Din administrator har ikke bekræftet, at du er underviser. Gå til Bekræft undervisere, og angiv tilladelser for at få flere oplysninger.
  • Du ikke har tilladelse til at invitere værger. Din administrator kan vælge kun at tillade, at administratorer inviterer og fjerner værger. Gå til Administrer værger på dit domæne for at få flere oplysninger.
  • Skolens administrator har deaktiveret mailoversigter til værger.
  • Du bruger Classroom-mobilappen på Apple® iOS®. Du kan kun invitere værger i en webbrowser eller på en Android-enhed. Gå til Konfigurer mailoversigter til værger for at få flere oplysninger.
Kan vores skole eller distrikt tilføje flere værger ad gangen?
Ja. Skolens administrator kan invitere og fjerne flere værger ad gangen. Du kan få flere oplysninger ved at bede din administrator om at gennemgå Inviter eller fjern værger på dit domæne.
Hvad nu, hvis jeg ikke vil have mit hold med i mailoversigterne til værger?
Mailoversigter til værger er som standard deaktiveret for dit hold. Når du har aktiveret oversigterne, kan du til enhver tid deaktivere dem igen. Gå til Aktivér eller deaktiver oversigter til værger for at se en vejledning.