Inleverdatums en afspraken bekijken in een agenda

Dit artikel is bedoeld voor leerlingen. Docenten kijken hier.

Voor elke lesgroep deel je een Classroom-agenda en een Google-agenda met je docent en klasgenoten. In deze agenda's staan alleen items met een inleverdatum. Als je geen toegang hebt tot Google Agenda, heeft je Google Workspace-beheerder Agenda mogelijk uitgeschakeld voor je account.

Wat kun je doen met elke agenda?

Google Agenda (elk apparaat) Classroom-agenda (alleen computer)
  • Inleverdatums voor schoolwerk bekijken
  • Lesgroepafspraken bekijken
  • Persoonlijke herinneringen toevoegen die alleen jij ziet
  • Afspraken toevoegen, zoals studiesessies

Tip: Afspraken die je toevoegt, worden niet weergegeven in de Classroom-agenda.

• Inleverdatums voor schoolwerk bekijken
  • Op een item klikken om het te openen
    in Classroom

Tip: Je kunt niets toevoegen aan de Classroom-agenda.

Items bekijken in je agenda's

Items staan in de Classroom-agenda en je Google Agenda op de datum waarop ze moeten worden ingeleverd.

Inleverdatums bekijken in de Classroom-agenda

In de Classroom-agenda zie je inleverdatums voor schoolwerk van al je lesgroepen, voor deze week. Je kunt geen items toevoegen. Ouders/verzorgers die e-mailoverzichten krijgen, kunnen de Classroom-agenda niet zien.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Optioneel: Klik linksboven op Menu om het zijmenu uit te vouwen.
  3. Klik op Agenda .
  4. Kies een optie:

• Als je werk uit het verleden of toekomstig werk wilt zien, klik je naast de datum op Vorige of Volgende .
    • Klik op Alle lesgroepen and then selecteer een lesgroep om de opdrachten voor een bepaalde lesgroep te zien.
  5. Optioneel: Klik op een opdracht of vraag om het schoolwerk te openen.

Tip: Als je het menu wilt minimaliseren tot een samengevouwen versie, klik je linksboven op Menu .

Inleverdatums en afspraken bekijken in je Google Agenda

In Google Agenda staan de agenda's van al je lesgroepen. Ouders/verzorgers kunnen alleen items zien in Google Agenda als je een agenda met ze deelt.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep and then Schoolwerk.
  3. Klik bovenaan op Google Agenda .
  4. Klik op een item voor meer informatie.
  5. Optioneel: Als je andere lesgroepagenda's wilt zien of verbergen, vink je links, onder Andere agenda's, het vakje aan voor een lesgroep of haal je het vinkje weg.

Items toevoegen aan je Google-agenda

Een persoonlijke herinnering toevoegen

Je kunt een persoonlijke herinnering toevoegen, zoals dat je je rekenmachine moet meenemen.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep and then Schoolwerk.
  3. Klik bovenaan op Google Agenda .
  4. Zie Herinneringen in Google Agenda toevoegen voor meer informatie.

Een afspraak toevoegen

Je kunt afspraken toevoegen, zoals een studiesessie, en klasgenoten uitnodigen. Afspraken die je toevoegt in Google Agenda, worden niet weergegeven in de Classroom-agenda.
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep and then Schoolwerk.
  3. Klik op Google Agenda .
  4. Zie Een afspraak maken voor meer instructies.