Määräpäivien ja tapahtumien näyttäminen kalenterissa

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille. Siirry tänne, jos olet opettaja.

Näet kussakin ryhmässä Classroomin kalenterin ja Google Kalenterin, joita käytät opettajan ja ryhmän muiden oppilaiden kanssa. Kalentereissa näkyvät vain kohteet, joilla on määräpäivä. Jos et voi käyttää Google Kalenteria, G Suite ‑järjestelmänvalvoja on ehkä poistanut sen käytöstä tililtäsi.

Mitä eri kalentereilla voi tehdä

Google Kalenteri (millä tahansa laitteella) Classroomin kalenteri (vain tietokoneella)
  • Tehtävien määräpäivien tarkistaminen
  • Ryhmän tapahtumien tarkistaminen
  • Henkilökohtaisten muistutusten lisääminen
  • Tapahtumien lisääminen (esim. opintopiirit)

Huom. Lisäämäsi tiedot eivät näy Classroomin kalenterissa.

• Tehtävien määräpäivien tarkistaminen
  • Voit avata kohteen Classroomissa
    klikkaamalla

Huom. Et voi lisätä tietoja Classroomin kalenteriin.

Kalenterien kohteiden katsominen

Näet Classroom-kalenterissa ja Google-kalenterissasi kohteita niiden määräpäivinä.

Määräpäivien tarkistaminen Classroom-kalenterista

Näet viikon kaikkien tehtävien määräpäivät Classroom-kalenterista. Et voi lisätä siihen kohteita. Sähköpostiyhteenvetoja saavat huoltajat eivät näe Classroom-kalenteriasi.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa yläreunasta Valikko ""ja sittenKalenteri.

Valitse Kalenteri

3. Valitse seuraavista:

• Jos haluat katsella menneitä tai tulevia töitä, klikkaa päivämäärän vierestä Edellinen "" tai Seuraava "".

Klikkaa nuolta

• Jos haluat nähdä yksittäisen ryhmän kotitehtävät, klikkaa Kaikki ryhmät ja sitten valitse ryhmä.

Valitse Kaikki ryhmät

4. (Valinnainen) Voit avata tehtävän klikkaamalla kotitehtävää tai kysymystä.

Määräpäivien ja tapahtumien tarkistaminen Google Kalenterista

Näet kaikkien ryhmiesi kalenterit Google Kalenterissasi. Huoltajat eivät näe Google Kalenterissa mitään, ellet jaa kalenteria heille.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa yläreunasta Google Kalenteri "".
    Kalenteri
  4. Näet tiedot klikkaamalla kohdetta.
    Google-kalenteri
  5. (Valinnainen) Voit näyttää tai piilottaa muiden ryhmien kalenterit valitsemalla haluamasi ryhmän valintaruudun Muut kalenterit ‑kohdasta vasemmalta.

Kohteiden lisääminen Google Kalenteriin

Oman muistutuksen lisääminen

Voit lisätä omia muistutuksia, jotta muistat esimerkiksi ottaa laskimen mukaasi aamulla.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa yläreunasta Google Kalenteri "".
    Kalenteri
  4. Lisäohjeita löydät Muistutusten lisääminen Google Kalenteriin ‑artikkelista.

Tapahtuman lisääminen

Voit lisätä opiskeluryhmiä ja muita tapahtumia sekä kutsua niihin muita oppilaita. Mitään Google Kalenteriin lisäämiäsi asioita ei näytetä Classroom-kalenterissa.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenTehtävät.
  3. Klikkaa Google Kalenteri "".
    Kalenteri
  4. Katso lisäohjeet kohdasta Tapahtuman luominen