Een lesgroep archiveren of verwijderen

Dit artikel is voor docenten.

Als je klaar bent met een lesgroep, kun je deze archiveren. Als een lesgroep wordt gearchiveerd, wordt deze gearchiveerd voor alle leerlingen en docenten in de lesgroep. Als je een lesgroep niet archiveert, blijven leerlingen en docenten de lesgroep zien op de pagina Lesgroepen.

Docenten en mededocenten kunnen een lesgroep archiveren, maar alleen de primaire docent kan een lesgroep verwijderen. Leerlingen kunnen lesgroepen niet archiveren of verwijderen.

Wat gebeurt er met een gearchiveerde lesgroep?

• De lesgroep wordt in een apart gedeelte geplaatst, zodat het lesgroepmateriaal, het werk van leerlingen en de posts bewaard blijven. Je ziet de lesgroep niet meer bij de actieve lesgroepen op de pagina Lesgroepen.
  • Jij en je leerlingen kunnen een gearchiveerde lesgroep bekijken. Als je de lesgroep weer wilt gebruiken, moet je deze herstellen.
  • Jij en je leerlingen hebben nog wel toegang tot de lesgroepbestanden in Drive. Jullie hebben bijvoorbeeld toegang tot bijlagen van opdrachten en ander werk van leerlingen.
  • Leerlingen kunnen zich niet uitschrijven bij een gearchiveerde lesgroep. Dit kan een probleem opleveren als ze de lesgroepen willen beheren waar ze mee klaar zijn.
  • De lesgroepagenda blijft in je Google-agenda en in de agenda van je leerlingen staan. Als je de lesgroep niet meer nodig hebt, kun je de agenda verbergen of definitief verwijderen. Zie Een agenda verwijderen of afmelden voor een agenda voor instructies.

Opmerking: Gearchiveerde lesgroepen blijven in Classroom staan tot je ze verwijdert. Daarom wordt de agenda van een gearchiveerde lesgroep nog steeds weergegeven in je Google-agenda.

Een lesgroep archiveren of herstellen

Een lesgroep archiveren

Je kunt lesgroepen kopiëren voor- of nadat je ze hebt gearchiveerd. Zie Een lesgroep kopiëren voor instructies.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepkaart op Meer and then Archiveren.
  3. Klik op Archiveren om te bevestigen.
Een gearchiveerde lesgroep bekijken
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Optioneel: Klik linksboven op Menu om het zijmenu uit te vouwen.
  3. Scroll naar beneden en klik op Gearchiveerde lesgroepen .
  4. Opmerking: Als er geen lesgroepen zijn gearchiveerd, staat deze optie niet in het menu.

5. Selecteer de lesgroep die je wilt bekijken.

Tip: Als je het menu wilt minimaliseren tot een samengevouwen versie, klik je linksboven op Menu .

Een gearchiveerde lesgroep herstellen

Wanneer je een gearchiveerde lesgroep herstelt, zie je de lesgroepkaart weer tussen je huidige lesgroepen staan. Je kunt de posts, opdrachten, reacties en materialen in de lesgroep weer gebruiken.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Optioneel: Klik linksboven op Menu om het zijmenu uit te vouwen.
  3. Scroll naar beneden en klik op Gearchiveerde lesgroepen .
  4. Opmerking: Als er geen lesgroepen zijn gearchiveerd, staat deze optie niet in het menu.

5. Klik op de lesgroepkaart op Meer and thenHerstellen.
  6. Klik op Herstellen om te bevestigen.

Tip: Als je het menu wilt minimaliseren tot een samengevouwen versie, klik je linksboven op Menu .

Een lesgroep verwijderen

Waarschuwing: Als je een lesgroep hebt verwijderd, kan dit niet ongedaan worden gemaakt. Als je op Verwijderen klikt, heb je geen toegang meer tot posts en reacties in de lesgroep. Jij en je leerlingen hebben nog wel toegang tot de bestanden van de lesgroep in de Drive-map van de lesgroep.

Als je een lesgroep nooit meer gaat gebruiken, kun je deze definitief verwijderen. Je moet een lesgroep archiveren voordat je deze kunt verwijderen. Alleen de primaire docent kan een lesgroep verwijderen. Mededocenten kunnen de lesgroep niet verwijderen.

Ga als volgt te werk om een gearchiveerde lesgroep te verwijderen:

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Optioneel: Klik linksboven op Menu om het zijmenu uit te vouwen.
  3. Scroll naar beneden en klik op Gearchiveerde lesgroepen .
  4. Opmerking: Als er geen lesgroepen zijn gearchiveerd, staat deze optie niet in het menu.

5. Klik op de lesgroepkaart op Meer and then Verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Tip: Als je het menu wilt minimaliseren tot een samengevouwen versie, klik je linksboven op Menu .