Ryhmän arkistoiminen tai poistaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Kun et enää opeta ryhmää, voit arkistoida sen. Ryhmä arkistoidaan kaikilta sen oppilailta ja opettajilta. Jos et arkistoi ryhmää, oppilaat ja opettajat näkevät kyseisen ryhmän Ryhmät-sivullaan.

Opettajat ja apuopettajat voivat arkistoida ryhmän, mutta vain ensisijainen opettaja voi poistaa sen. Oppilaat eivät voi arkistoida tai poistaa ryhmiä.

Mitä arkistoidulle ryhmälle tapahtuu?

• Ryhmä siirretään erilliseen osioon, niin että ryhmän materiaalit, oppilaiden työt ja postaukset säilyvät. Et näe arkistoitua ryhmää Ryhmät-sivun aktiivisten ryhmien joukossa.
  • Sinä ja oppilaasi voitte katsella arkistoitua ryhmää. Jos haluat käyttää ryhmää uudelleen, sinun on palautettava se.
  • Sinä ja oppilaasi voitte edelleen käyttää ryhmän materiaaleja Google Drivessa. Tällaisia materiaaleja ovat kaikki tehtävien liitteet ja muut oppilaiden työt.
  • Oppilaat eivät voi perua arkistoituun ryhmään osallistumista. Tämä voi rajoittaa sitä, miten oppilaat voivat hallinnoida ryhmiä, joihin he eivät enää osallistu.
  • Ryhmän kalenteri säilyy Google Kalenterissasi ja oppilaidesi kalentereissa. Jos et enää tarvitse ryhmää, voit piilottaa sen kalenterin tai poistaa sen kalenterin pysyvästi. Katso ohjeet artikkelista Kalenterin poistaminen tai sen tilauksen lopettaminen.

Huom. Arkistoitu ryhmä säilytetään Classroomissa, kunnes poistat sen. Tämän vuoksi arkistoidun ryhmän kalenteri näkyy edelleen Google Kalenterissasi.

Ryhmän arkistoiminen tai palauttaminen

Ryhmän arkistoiminen

Voit kopioida ryhmän sekä ennen arkistoimista että sen jälkeen. Katso ohjeet Ryhmän kopioiminen ‑artikkelista.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmän kortista Lisää "" ja sittenArkistoi.

Arkistoi

3. Vahvista klikkaamalla Arkistoi.
Arkistoidun ryhmän katsominen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse yläreunasta Valikko "".

Valitse Valikko

3. Vieritä alas ja valitse Arkistoidut ryhmät.

Huom. Jos et ole arkistoinut ryhmiä, tämä vaihtoehto ei ole valikossa.

Arkistoidut ryhmät

4. Valitse ryhmä, jota haluat katsella.
Arkistoidun ryhmän palauttaminen

Kun palautat arkistoidun ryhmän, sen kortti näkyy jälleen nykyisten ryhmiesi joukossa. Voit käyttää ryhmän postauksia, tehtäviä, kommentteja ja materiaaleja uudelleen.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse yläreunasta Valikko "".

Valitse Valikko

3. Vieritä alas ja valitse Arkistoidut ryhmät.

Huom. Jos et ole arkistoinut ryhmiä, tämä vaihtoehto ei ole valikossa.

Arkistoidut ryhmät

4. Valitse ryhmän kortista Lisää "" ja sittenPalauta.
  5. Vahvista klikkaamalla Peruuta.

Ryhmän poistaminen

Varoitus: Ryhmän poistamista ei voi kumota. Jos valitset Poista, et voi enää käyttää ryhmän postauksia tai kommentteja. Sinä ja oppilaat voitte silti käyttää ryhmän tiedostoja ryhmän Drive-kansiossa.

Jos päätät, ettet aio käyttää ryhmää uudelleen, voit poistaa sen pysyvästi. Ryhmä on arkistoitava ennen kuin voit poistaa sen. Vain ensisijainen opettaja voi poistaa ryhmän. Apuopettajat eivät voi poistaa ryhmää.

Arkistoidun ryhmän poistaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse yläreunasta Valikko "".

Valitse Valikko

3. Vieritä alas ja valitse Arkistoidut ryhmät.

Huom. Jos et ole arkistoinut ryhmiä, tämä vaihtoehto ei ole valikossa.

Arkistoidut ryhmät

4. Valitse ryhmän kortista Lisää "" ja sittenPoista.
  5. Vahvista klikkaamalla Poista.