Ryhmän arkistoiminen tai poistaminen

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille.

Kun olet lopettanut ryhmän opettamisen, voit arkistoida sen. Ryhmä arkistoidaan kaikilta sen opettajilta ja oppilailta. Jos et arkistoi ryhmiä, ne näkyvät edelleen Classroomin etusivulla ja oppilaiden etusivuilla.

Voit palauttaa arkistoidun ryhmän, jos haluat käyttää sitä uudelleen. Jos et aio käyttää ryhmää uudelleen, voit poistaa sen.

Opettajat ja apuopettajat voivat arkistoida ryhmän, mutta vain ensisijainen opettaja voi poistaa sen. Oppilaat eivät voi arkistoida tai poistaa ryhmiä.

Huom. Jotta voit poistaa ryhmän, sinun pitää arkistoida se ensin.

Ryhmän arkistoimisen jälkeen
  • Ryhmä siirretään erilliseen osioon, jotta kurssimateriaalit, oppilaiden työt ja postaukset säilyvät. Et enää näe sitä aktiivisten ryhmien joukossa etusivulla.
  • Sinä ja oppilaasi voitte katsella arkistoitua ryhmää. Jos haluat käyttää ryhmää uudelleen, sinun on palautettava se.
  • Sinä ja oppilaasi voitte edelleen käyttää ryhmän materiaaleja Google Drivessa. Tällaisia materiaaleja ovat kaikki tehtävien liitteet ja muut oppilaiden työt.
  • Oppilaat eivät voi peruuttaa liittymistään arkistoituun ryhmään. Tämä voi rajoittaa sitä, miten he voivat hallinnoida ryhmiä, joihin he eivät enää osallistu.

Ryhmän arkistoiminen tai palauttaminen

Ryhmän arkistoiminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmän kortista Lisää Lisää ja sitten Arkistoi.

Arkistoi

3. Vahvista klikkaamalla Arkistoi.
Arkistoidun ryhmän katseleminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa yläreunasta Valikko Valikko.

Valitse Valikko

3. Vieritä alas ja valitse Arkistoidut kurssit

Huom. Jos et ole arkistoinut ryhmiä, tämä vaihtoehto ei ole valikossa.

Arkistoidut ryhmät

4. Valitse ryhmä, jota haluat katsella.
Arkistoidun ryhmän palauttaminen

Kun palautat arkistoidun ryhmän, sen kortti näkyy jälleen nykyisten ryhmiesi joukossa. Voit käyttää ryhmän postauksia, tehtäviä, kommentteja ja materiaaleja uudelleen.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa yläreunasta Valikko Valikko.

Valitse Valikko

3. Vieritä alas ja valitse Arkistoidut kurssit.

Huom. Jos et ole arkistoinut ryhmiä, tämä vaihtoehto ei ole valikossa.

Arkistoidut ryhmät

4. Klikkaa ryhmän kortista Lisää Lisää ja sitten Peruuta.
  5. Vahvista klikkaamalla Peruuta.

Ryhmän poistaminen

Varoitus: Ryhmän poistamista ei voi kumota. Jos valitset Poista, et voi enää käyttää ryhmän postauksia tai kommentteja. Sinä ja oppilaat voitte silti käyttää ryhmän tiedostoja ryhmän Drive-kansiossa.

Jos päätät, ettet aio käyttää ryhmää uudelleen, voit poistaa sen pysyvästi. Ryhmä on arkistoitava ennen poistamista. Sinä ja oppilaat voitte silti käyttää ryhmän tiedostoja ryhmän Drive-kansiossa.

Huom. Vain ryhmän ensisijainen opettaja voi poistaa sen. Apuopettajat eivät voi poistaa ryhmää.

Jos siirryt opettamaan toista ryhmää tai jos lopetat työskentelyn koulussa, voit siirtää omistamasi ryhmän apuopettajalle. Lisätietoja on ohjeartikkelissa Kurssin omistajuuden siirtäminen.

Arkistoidun ryhmän poistaminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa yläreunasta Valikko Valikko.

Valitse Valikko

3. Vieritä alas ja valitse Arkistoidut kurssit.

Huom. Jos et ole arkistoinut ryhmiä, tämä vaihtoehto ei ole valikossa.

Arkistoidut ryhmät

4. Klikkaa ryhmän kortista Lisää Lisää ja sitten Poista.
  5. Vahvista klikkaamalla Poista.