Hantera klassinformation och klassinställningar

Den här artikeln är för lärare.

När du har skapat en klass kan du ändra klassinformationen och anpassa klassinställningarna. Du kan till exempel ändra klassens namn och välja hur inlägg med klassuppgifter visas på sidan Flöde.

Om du vill hantera aviseringarna för Classroom öppnar du i stället Aktivera eller inaktivera aviseringar.

Du kan ändra klassinformationen på sidan Inställningar. Om du har flera sektioner för samma klass tillämpas inte ändringarna som görs i en klass på de andra.

Visa eller ändra klassinformation

Redigera namn, beskrivning, avsnitt, rum eller ämne för en klass

Ett klassnamn krävs.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt av Inställningar  .

Klassnamnet anges automatiskt.

3. Gör dina ändringar under Kursinformation och klicka på Spara.

Obs! Tomma fält visas inte i elevens vy.

Obs! Om du redigerar klassnamnet uppdateras inte namnet på klassens Drive-mapp automatiskt. Besök klassens Drive-mapp om du vill uppdatera klassens namn.

Visa eller ändra klassens inbjudningskoder

Varje klass du skapar har en klasskod och en inbjudningslänk till klassen. Du kan dela koden eller länken med eleverna, så att de kan gå med i klassen. Du hittar anvisningar i Bjuda in elever till klassen.

Visa eller ändra klassens videomöteslänk

Beroende på hur administratören konfigurerat Classroom kanske du kan använda Google Meet för videomöten med klassen. Du hittar anvisningar i artikeln Starta ett videomöte för undervisning.

Visa eller ändra inställningarna för sidan Flöde

Visa eller dölja aviseringar om klassuppgifter på sidan Flöde

Du kan visa eller dölja aviseringar för inlägg i klassuppgifter på sidan Flöde. Om du visar aviseringar kan du välja detaljnivå.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt av Inställningar  .

3. Klicka på nedåtpilen  bredvid Klassuppgifter i flödet följt av välj ett alternativ:
    • Visa bilagor och information – En utökad vy med aviseringar visas för eleverna.
    • Visa komprimerade aviseringar — Eleverna ser aviseringar utan bilagor och detaljer.
    • Dölj aviseringar – Inga aviseringar från Classroom visas på sidan Flöde.
  4. Klicka på Spara.

Obs! Det är bara lärare som ser den totala statusen för elevens arbete i klassuppgiftsinläggen.

Ange behörigheter för elevinlägg

Elever kan lägga upp meddelanden och kommentera andra inlägg på sidan Flöde, om du tillåter detta. Du kan ange behörigheter för enskilda elever eller hela klassen.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt av Inställningar .

3. Under Allmänt klickar du på nedåtpilen  bredvid Flöde och väljer ett alternativ:
    • Eleverna kan göra inlägg och kommentera – Detta är standardinställningen. Eleverna kan göra inlägg på sidan Flöde och kommentera alla objekt.
    • Eleverna kan enbart kommentera – Eleverna kan kommentera befintliga inlägg men inte göra egna inlägg.
    • Endast lärare kan göra inlägg eller kommentera – Eleverna kan inte kommentera eller göra inlägg på sidan Flöde. Denna inställning innebär samma sak som att inaktivera alla elever.
      Obs! Du kan läsa mer om att inaktivera och aktivera elever i Ange behörigheter för inlägg och delning för elever.
  4. Klicka på Spara.
Visa borttagna inlägg och aviseringar

Du kan se alla kommentarer och inlägg som en elev har gjort och sedan raderat. Du kan även visa dina borttagna aviseringar om klassuppgifter i flödet.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt av Inställningar .

3. Under Allmänt flyttar du reglaget till På  eller Av bredvid Visa borttagna objekt.
    Obs! Den här inställningen gäller för borttagna elevinlägg och borttagna aviseringar om klassuppgifter. Det är bara lärare som kan se borttagna objekt.
  4. Klicka på Spara.

Visa eller ändra betygsinställningar

Konfigurera ett betygssystem

Du kan konfigurera ett betygssystem i Classroom. Om du vill att betyg ska beräknas automatiskt kan du välja mellan alternativen Poäng totalt och Viktat efter kategori för betygsättning.
Du hittar mer information och anvisningar i Konfigurera betygsättning.

Visa eller dölja slutbetyg i klassen

Om du använder Poäng totalt eller Viktat efter kategori för betygsättning kan du låta eleverna se sina slutbetyg för kurser.
  1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt av Inställningar .
  3. Under Betygsättning klickar du på reglaget bredvid Visa slutbetyg för elever för att flytta det till läget  .
  4. Klicka på Spara uppe till höger.
Du hittar mer information i Konfigurera betygsättning.

Länka klassen till SIS för att exportera betyg

Vissa kunder kan exportera betyg direkt från Classroom till skolans SIS. Läs mer.

Konfigurera import av klasslista från SIS

Du kan konfigurera import av klasslistor från SIS i Classroom. Mer information finns i Vanliga frågor om import av klasslistor från SIS.

Relaterade ämnen