Administrer kursdetaljer og -innstillinger

Denne artikkelen er for lærere.

Når du har opprettet et kurs, kan du endre kursdetaljene og tilpasse kursinnstillingene. Du kan for eksempel endre kursnavnet og velge hvordan kursarbeid-innlegg skal vises på Strøm-siden.

For å administrere Classroom-varslene dine, gå til Slå varsler på eller av i stedet.

Du kan endre kursdetaljene på Innstillinger-siden. Hvis du har flere deler av det samme kurset, gjelder ikke endringer du gjør i ett kurs, for de andre.

Se eller endre kursdetaljer

Endre navn, beskrivelser, deler, rom eller emner for kurs

Et kursnavn kreves.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kursetog deretterInnstillinger  .

Kursnavnet blir satt inn automatisk.

3. Under Kursdetaljer gjør du endringene og klikker på Lagre.

Merk: Tomme felt vises ikke i elevvisningen.

Merk: Selv om du endrer kursnavnet, oppdateres ikke navnet på Disk-mappen for kurset automatisk. For å oppdatere mappenavnet, gå til Disk-mappen for kurset.

Se eller endre invitasjonskoder for kurs

Hvert kurs du oppretter, har en kurskode og en invitasjonslink til kurset. Du kan dele koden eller linken med elevene, slik at de kan bli med på kurset ditt. Se Inviter elever til kurset ditt for å finne ut mer.

Se eller endre linken til videomøtet

Avhengig av hvordan administratoren din har konfigurert Classroom, kan du kanskje bruke Google Meet til videomøter for kurs. Du finner en veiledning i artikkelen Start videomøter for utdanning.

Se eller endre innstillingene for Strøm-siden

Vis eller skjul varsler om kursarbeid på Strøm-siden

Du kan vise eller skjule varsler om kursarbeidinnlegg på Strøm-siden. Hvis du viser varsler, kan du velge detaljnivået.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kursetog deretterInnstillinger  .

3. Ved siden av Kursarbeid i strømmen klikker du på nedoverpilen og deretter velg et alternativ:
    • Vis vedlegg og detaljer: Elevene ser en utvidet visning av varslene.
    • Vis komprimerte varsler: Elevene ser varsler uten vedlegg og detaljer.
    • Skjul varsler: Ingen kursarbeid-varsler vises på Strøm-siden.
  4. Klikk på Lagre.

Merk: På kursarbeid-innlegg er det bare lærere som ser de totale antallene for elevarbeid-statusene.

Angi tillatelser for elevinnlegg

På Strøm-siden kan elevene legge ut meldinger og kommentere andre innlegg, hvis du tillater det. Du kan angi tillatelser for enkeltelever eller for hele klassen.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kurset og deretter Innstillinger .

3. Under Generelt klikker du på nedoverpilen ved siden av Strøm og velger et alternativ:
    • Elevene kan legge ut innlegg og kommentarer: Dette er standardinnstillingen. Elevene kan opprette innlegg på Strøm-siden og kommentere alle typer elementer.
    • Elevene kan bare kommentere: Elevene kan kommentere eksisterende innlegg, men ikke opprette innlegg.
    • Bare lærere kan legge ut innlegg eller kommentere: Elevene kan ikke kommentere eller legge ut innlegg på Strøm-siden. Denne innstillingen tilsvarer å ignorere alle elevene.
      Merk: For å finne ut mer om å ignorere eller slutte å ignorere elever, gå til Angi innleggs- og delingstillatelser for elever.
  4. Klikk på Lagre.
Se slettede innlegg og varsler

Du kan se eventuelle kommentarer og innlegg elevene har lagt ut og deretter slettet. Du kan også se de slettede varslene dine om kursarbeid i strømmen.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kurset og deretter Innstillinger .

3. Under Generelt går du til Vis slettede elementer og setter bryteren til På  eller Av .
    Merk: Denne innstillingen gjelder for slettede elevinnlegg og slettede varsler om kursarbeid. Bare lærere kan se slettede elementer.
  4. Klikk på Lagre.

Se eller endre karakterinnstillingene

Konfigurer karaktersystemer

Du kan konfigurere karaktersystemer i Classroom. For å få karakterene automatisk beregnet kan du velge Totalt antall poeng eller Vektet etter kategori.
Du finner mer informasjon i Konfigurer karaktersettingen.

Vis eller skjul samlede karakterer for kurset

Hvis du bruker karaktersettingen Totalt antall poeng eller Vektet etter kategori, kan du la elevene se den samlede karakteren sin for kurset.
  1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kurset og deretter Innstillinger .
  3. Under Karaktersetting går du til Vis samlet karakter til elevene og stiller bryteren til  .
  4. Klikk på Lagre øverst til høyre.
Du finner mer informasjon i Konfigurer karaktersettingen.

Knytt kurset ditt til et system for elevinformasjon for karaktereksport

Enkelte kunder kan eksportere karakterer direkte fra Classroom til systemet sitt for elevinformasjon. Finn ut mer.

Konfigurer import av klasselister fra systemer for elevinformasjon

I Classroom kan du konfigurere import av klasselister fra systemer for elevinformasjon. Finn ut mer ved å gå til Vanlige spørsmål om import av klasselister fra systemer for elevinformasjon.

Beslektede emner