Ryhmän tietojen muuttaminen

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille

Huom. Classroomin edellinen versio (jossa ei ole Tehtävät-sivua) poistettiin käytöstä 4.9.2019. Lisätietoja on Classroom-ryhmät, joilla ei ole Tehtävät-sivua ‑artikkelissa.

Kun olet luonut ryhmän, voit muuttaa esimerkiksi ryhmän kuvausta ja koodia ja valita, mitä postauksia näytetään Striimi-sivulla.

Ryhmän nimen, kuvauksen, kurssin, huoneen tai aiheen muokkaaminen

Huomioitavaa

• Ryhmällä on oltava nimi.
  • Jos muokkaat ryhmän nimeä, ryhmän Drive-kansion nimi ei muutu. Avaa Drive ja nimeä kansio uudelleen.
  1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Valitse ryhmä ja sitten Striimi  Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

Ryhmän nimi lisätään automaattisesti.

3. Tee haluamasi muutokset ja napauta Tallenna.

Huom. Tyhjiä kenttiä ei näytetä oppilaan näkymässä.

Ryhmän koodin kopioiminen, nollaaminen tai poistaminen käytöstä

Kun luot ryhmän, Classroom luo automaattisesti ryhmän koodin. Jos oppilailla on vaikeuksia ryhmän koodin käytössä, voit nollata koodin. Voit poistaa koodin käytöstä, jos et halua, että ryhmään liittyy enää uusia oppilaita. Voit ottaa sen takaisin käyttöön milloin tahansa.

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Valitse ryhmä ja sitten Striimi Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Napauta Kurssin koodi ‑kohdan vierestä Lisää Lisää ja sitten valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos haluat poistaa ryhmän koodin käytöstä, valitse Poista kurssin koodi käytöstä.
    • Jos haluat ottaa käytöstä poistetun koodin takaisin käyttöön, valitse Ota kurssin koodi käyttöön.
    • Jos haluat nollata koodin, valitse Nollaa kurssin koodi.
  4. (Valinnainen) Jos haluat kopioida ryhmän koodin, napauta koodia.
  5. Napauta Tallenna.

Huom. Jos haluat näyttää ryhmän koodin projektorilla, käytä Classroomin tietokoneversiota.

Tehtävät-ilmoitusten näkyminen Striimi-sivulla

Voit valita, näytetäänkö Tehtävät-ilmoitukset Striimi-sivulla ja mitä tietoja ilmoitukset sisältävät.
Näytä liitteet ja tiedot ‑näkymä:
Laajennettu näkymä

Näytä tiivistetyt ilmoitukset ‑näkymä:
Tiivistetty näkymä

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Valitse ryhmä ja sitten Striimi  Asetukset Asetukset.
    Klikkaa Asetukset
  3. Napauta Tehtävät striimissä ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli  ja sitten valitse sopiva vaihtoehto:
    Tehtävät striimissä ‑valikon vaihtoehdot: laajenna, tiivistä tai piilota ilmoituksia

• Näytä liitteet ja tiedot: Oppilaat näkevät ilmoitusten laajennetun näkymän.
    • Näytä tiivistetyt ilmoitukset: Oppilaat näkevät ilmoitusten tiivistetyn näkymän.
    • Piilota ilmoitukset: Tehtävät-ilmoituksia ei näytetä Striimi-sivulla.
  4. Napauta Tallenna.

Huom. Vain opettajat näkevät, kuinka monta tehtävää on palautettu, annettu ja arvosteltu.

Kuka saa julkaista viestejä Striimiin

Oppilaat voivat julkaista viestejä Striimi-sivulla sekä kommentoida opettajan ja luokkatovereiden viestejä. Voit valvoa oppilaiden viestintää luomalla käyttöoikeudet yksittäisille oppilaille tai koko ryhmälle.

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Valitse ryhmä ja sitten Striimi  Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Napauta Striimin asetukset ja ja sitten valitse sopiva vaihtoehto:Valitse kommenttien käyttöoikeudet
    • Oppilaat voivat postata ja kommentoida: Tämä on oletusasetus. Oppilaat voivat julkaista viestejä Striimi-sivulla ja kommentoida kaikkia kohteita.
    • Oppilaat voivat vain kommentoida: Oppilaat voivat kommentoida viestejä, mutta he eivät voi luoda uusia viestejä.
    • Vain opettajat voivat postata tai kommentoida: Oppilaat eivät voi kommentoida tai luoda viestejä Striimi-sivulla. Tämä tarkoittaa samaa kuin kaikkien oppilaiden ohittaminen.
      Huom. Lisätietoja oppilaan ohittamisesta ja ohituksen poistamisesta on Oppilaiden viesti- ja jakamisoikeuksien määrittäminen ‑artikkelissa.
  4. Napauta Tallenna.
Oppilaiden poistettujen viestien katseleminen

Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä Classroomin Android-versiossa. Katso ohjeet klikkaamalla Tietokone.