Ryhmän asetusten määrittäminen

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille

Kun olet luonut ryhmän, voit hallinnoida sen Classroom-asetuksia.

Voit

• muokata ryhmän nimeä, kuvausta, kurssia, huonetta tai aihetta
  • näyttää tai vaihtaa kurssin koodin tai poistaa sen käytöstä
  • valita, miten Tehtävät-ilmoitukset näkyvät Striimi-sivulla
  • valita, onko oppilailla oikeus julkaista Striimi-sivulla
  • ottaa käyttöön huoltajien sähköpostiyhteenvedot
  • valita, että näet myös poistetut viestit
  • lisätä ryhmälle materiaaleja.

Ryhmän asetusten valitseminen

Kurssin tietojen lisääminen
  1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta ryhmää ja sitten Asetukset Asetukset.

Huom. Asetukset ovat käytettävissä vain Striimi-sivun kautta.

Klikkaa Asetukset

Ryhmän nimi lisätään automaattisesti.

3. (Valinnainen) Voit kirjoittaa uuden nimen, ryhmän kuvauksen, kurssin, huoneen tai aiheen napauttamalla Muokkaa Muokkaa ja tekemällä haluamasi muutokset.

Huom. Et voi jättää ryhmän nimeä tyhjäksi. Jos jätät jonkin muun kentän tyhjäksi, sitä ei näytetä sivun oppilasnäkymässä.

4. Napauta Tallenna.
  5. Poistu asetuksista napauttamalla Valmis.
Ryhmän koodin kopioiminen, poistaminen käytöstä ja nollaaminen
  1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta ryhmää ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Napauta Ryhmän koodi ‑kohdasta Lisää Lisää ja sitten Poista ryhmän koodi käytöstä tai Nollaa ryhmän koodi.
  4. (Valinnainen) Voit ottaa käytöstä poistetun koodin takaisin käyttöön napauttamalla Lisää Lisää ja sitten Ota ryhmän koodi käyttöön.
  5. (Valinnainen) Jos haluat kopioida ryhmän koodin, napauta Ryhmän koodi.
  6. Poistu asetuksista napauttamalla Valmis.
Ryhmän materiaalien lisääminen

Huom. Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä ryhmissä, joilla on Tehtävät-sivu. Lue lisää materiaalien lisäämisestä Tehtävät-sivulle.

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta ryhmää ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Valitse Lisää opetusmateriaalia ja kirjoita otsikko.
  4. Voit lisätä useita resursseja yhden otsikon alle tai lisätä ne erikseen omilla nimillään.
    1. Napauta Materiaalit-kohdassa Liitä.
    2. Napauta sopivaa kuvaketta sen mukaan, haluatko liittää Google Drive ‑kohteen, linkin, tiedoston vai YouTube-videon.
    3. Etsi haluamasi kohde, valitse se ja napauta Lisää tai Valitse.
    4. Voit lisätä liitettävän linkin joko kirjoittamalla tai liittämällä sen ja valitsemalla Lisää.
    5. Jos haluat poistaa liitteen, napauta sen vierestä Poista Poista.
    6. Napauta Lisää.
Huoltajien yhteenvetojen määrittäminen

Huom. Tämä asetus ei ole näkyvissä, ellei G Suite ‑järjestelmänvalvojasi salli huoltajien sähköpostiyhteenvetoja.

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta ryhmää ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Siirry Ryhmän huoltajien yhteenvedot ‑kohtaan ja valitse Ota käyttöön Ota käyttöön.

Lue lisää huoltajien sähköpostiyhteenvedoista.

4. Valitse Lisää ryhmä.
  5. Poistu asetuksista napauttamalla Valmis.
Striimi-sivun julkaisuoikeuksien hallinnoiminen

Oppilaat voivat julkaista viestejä Striimi-sivulla sekä kommentoida opettajan ja muiden oppilaiden viestejä.

Voit hallinnoida oppilaiden Striimi-sivulla julkaisemia viestejä määrittämällä käyttöoikeudet yksittäisille oppilaille tai koko ryhmälle. Voit halutessasi poistaa oppilaiden viestejä. Näet myös kaikki kommentit ja postaukset, jotka oppilas on julkaissut ja sitten poistanut.

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta ryhmää ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Napauta Oppilaat voivat julkaista ja kommentoida ja valitse käyttöoikeus napauttamalla sitä:
    • Oppilaat voivat julkaista ja kommentoida: Tämä on oletusasetus. Oppilaat voivat julkaista viestejä Striimi-sivulla ja kommentoida kaikkia kohteita.
    • Oppilaat voivat vain kommentoida: Oppilaat voivat kommentoida viestejä mutta eivät luoda uusia viestejä.
    • Vain opettajat voivat julkaista tai kommentoida: Oppilaat eivät voi kommentoida tai luoda viestejä Striimi-sivulla. Tämä tarkoittaa samaa kuin kaikkien oppilaiden ohittaminen.

Valitse kommenttien käyttöoikeudet

Lisätietoja oppilaan ohittamisesta ja ohituksen poistamisesta on Oppilaiden postaus- ja jakamisoikeuksien määrittäminen ‑ohjeartikkelissa.

4. Poistu asetuksista napauttamalla Valmis.
Poistettujen viestien katseleminen

Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä Classroomin Android-versiossa. Katso ohjeet klikkaamalla Tietokone.