Tehtävän arvosteleminen ja palauttaminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille

Tulossa pian: Järjestä arvosanataulukko arviointijaksojen, vaikkapa lukukausien tai opetusperiodien mukaan, niin näet kokonaisarvosanat kustakin jaksosta.

Classroomissa voit antaa numeroarvosanan, kirjoittaa kommenttimuotoisen palautteen tai käyttää näiden yhdistelmää. Voit myös palauttaa tehtäviä ilman arvosanoja.

Voit antaa arvosanoja ja palauttaa tehtäviä

• Opiskelijoiden työt ‑sivulla
  • arviointityökalussa
  • Arvosanat-sivulla.

Katso Arvosanat-sivun ohjeet Arvosanojen katseleminen ja päivittäminen ‑artikkelista.

Huom. Näkymä saattaa olla hieman erilainen tableteissa ja puhelimissa.

Tehtävien katseleminen ja arvosanojen tuominen

Oppilaiden tehtävien katseleminen

Ennen oppilaan tehtävän avaamista näet oppilaiden tehtävien tilan ja kuhunkin kategoriaan kuuluvien oppilaiden määrän.

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta ryhmää ja sitten Tehtävät  valitse tehtävä.
  3. Näet oppilaiden tehtävien tilan Oppilaiden työt ‑sivulla:
    • Palautettu opettajalle: Palautettu tehtävä, jota et ole vielä arvioinut tai palauttanut oppilaalle.
    • Annettu tehtäväksi: Puuttuva tehtävä tai tehtävä, jota oppilas ei ole palauttanut tai jonka olet palauttanut oppilaalle ilman arvosanaa.
    • Arvosteltu: Arvioitu ja oppilaalle palautettu tehtävä.
    • Palautettu oppilaalle: Tehtävä, joka on palautettu oppilaalle ilman arviointia.
  4. Voit katsella oppilaan palauttamaa tehtävää napauttamalla hänen nimeään ja sitten valitse liitetty tiedosto.

Arvosanojen tuominen

Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Classroomin tietokoneversiossa. Katso ohjeet klikkaamalla Tietokone.

Arvosanojen antaminen, tarkistaminen ja muuttaminen

Kun annat arvosanan, se synkronoidaan arviointityökaluun sekä Arvosanat- ja Oppilaiden työt ‑sivulle.

Kun arvioit tehtäviä, tehtävän tai arvosanan tila on saatettu merkitä värikoodilla:

• Punainen: Tehtävä puuttuu.
  • Vihreä: Tehtävä on palautettu tai sille on annettu arvosanaluonnos.
  • Musta: Tehtävä on palautettu.

Muut värit perustuvat ryhmän teemaan eivätkä ne osoita tehtävän tai arvosanan tilaa.

Arvosanan antaminen Oppilaiden työt ‑sivulla
Voit muokata tai kommentoida mitä tahansa dokumenttia Drivessa. Muokkaukset tai kommentit tallennetaan automaattisesti, ja oppilas näkee ne, kun hän avaa dokumentin. Oppilas ei voi muokata tehtävään liitettyjä tiedostoja, ennen kuin olet palauttanut tehtävän takaisin oppilaalle.
Voit lisätä palautetta myös suoraan oppilaan työhön. Katso lisätiedot merkintöjen lisäämisestä oppilaan tehtävään.
  1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta ryhmää ja sitten Tehtävät  valitse tehtävä.
  3. (Valinnainen) Oletuksena korkein pistemäärä on 100. Voit muuttaa sitä napauttamalla pistemäärää näytön yläosasta.
    Kirjoita haluamasi arvo tai valitse Ei arvosteltu ja sitten Tallenna ja sitten Päivitä.
    Huom. Classroom tukee arvosanoissa kahta desimaalia. Jos annat arvosanan, jossa on enemmän kuin kaksi desimaalia, arvosana pyöristetään kahden desimaalin tarkkuuteen. Esimerkiksi arvosana 88,725 pyöristetään lukuun 88,73.
  4. Napauta oppilaan nimeä.
  5. Napauta Arvosana ja sitten kirjoita arvosana ja sitten napauta Valmis Valmis
  6. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Palaa Oppilaiden työt ‑sivulle napauttamalla Takaisin Takaisin.
    • Jos haluat palauttaa tehtävän oppilaalle, napauta Palauta.
Oppilaat näkevät arvosanansa, kun palautat tehtävän. Voit halutessasi palauttaa tehtävät myöhemmin.

Arvosanan antaminen arviointityökalun avulla

Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Classroomin tietokoneversiossa. Katso ohjeet klikkaamalla Tietokone.
Tehtävän arvosana- ja palautushistorian katseleminen

Voit tarkastaa, miten tehtävän arvosana on muuttunut ja kuinka monta kertaa oppilas on palauttanut tehtävän.

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta ryhmää ja sitten Tehtävät  valitse tehtävä.
  3. Napauta oppilaan nimeä.
  4. Napauta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Näytä historia.
Arvosanan muuttaminen

Voit muuttaa arvosanaa sen jälkeen, kun tehtävä on palautettu oppilaalle. Oppilaat voivat myös tehdä lisää töitä ja palauttaa tehtävän uudelleen. Tämän jälkeen voit muuttaa arvosanaa ja palauttaa tehtävän oppilaalle uudelleen.

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta ryhmää ja sitten Tehtävät  valitse tehtävä.
  3. Napauta sen oppilaan nimeä, jonka arvosanaa haluat muuttaa.
  4. Napauta Arvosana ja sitten kirjoita arvosana ja sitten napauta Valmis Valmis.
  5. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Palaa Oppilaiden työt ‑sivulle napauttamalla Takaisin Takaisin.
    • Jos haluat palauttaa tehtävän oppilaalle, napauta Palauta.

Huom. Oppilas näkee uuden arvosanansa, kun palautat tehtävän.

Tehtävien palauttaminen ja arvosanojen vieminen

Oppilas ei voi muokata tehtävään liitettyjä tiedostoja, ennen kuin olet palauttanut tehtävän takaisin oppilaalle. Kun palautat tehtävän, oppilas saa siitä ilmoituksen, jos hän on ottanut ilmoitukset käyttöön. Voit palauttaa tehtävän arvosanalla tai ilman yhdelle tai useammalle oppilaalle kerrallaan.

Tehtävän palauttaminen

Oppilaat näkevät arvosanansa, kun palautat tehtävän.

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta ryhmää ja sitten Tehtävät  valitse tehtävä.
  3. Napauta niiden oppilaiden valintaruutuja, joiden tehtävät haluat palauttaa.
  4. Napauta Palauta ja vahvista.

Huom. Jos tehtävä on kesken, voit palauttaa sen ilman arvosanaa. Arvosanan tilana on "Annettu tehtäväksi" (tai "Puuttuu", jos tehtävä on myöhässä), ja arvosanakenttä on tyhjä.

Tehtävän palauttaminen ilman arvostelua
Kun palautat tehtävän, jota ei ole arvosteltu:
  • Arvosanan sijaan näet oppilaan nimen vieressä Valmis Valmis.
  • Oppilaan tehtävän tilaksi on merkitty Palautettu.

Voit lisätä yksityisen kommentin ennen tehtävän palauttamista.

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta ryhmää ja sitten Tehtävät  valitse tehtävä.
  3. Napauta niiden oppilaiden valintaruutuja, joiden tehtävät haluat palauttaa.
  4. Napauta Palauta ja vahvista.
Arvosanojen vieminen
Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Classroomin tietokoneversiossa. Katso ohjeet klikkaamalla Tietokone.