Lag oppgaver

Denne artikkelen er for lærere.

Når du lager en oppgave, kan du legge den ut med en gang, lagre et utkast eller angi at den skal legges ut på et senere tidspunkt. Når elevene har fullført arbeidet og levert det inn, kan du gi arbeidet karakter og gi det tilbake til dem.

Åpne alle | Lukk alle

Lag og legg ut oppgaver

Lag oppgaver
I klasser som er opprettet etter 17. april 2019, vises innlegg på Kursarbeid-siden øverst.

Når du lager oppgaver, kan du

Lag oppgaver

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kurset og deretter Kursarbeid.
  3. Øverst klikker du på Lag og deretterOppgave.
  4. Skriv inn tittelen og eventuelt en veiledning.

Du kan fortsette å redigere og tilpasse oppgaven. Når du er ferdig, kan du legge ut, planlegge eller lagre oppgaven som beskrevet nedenfor.

Velg flere kurs

Oppgaver som legges ut i flere kurs, deles med alle elevene på kursene.

1. Lag en oppgave (se hvordan ovenfor).
  2. Under For klikker du på rullegardinpilen Nedoverpil og deretter velg kurset eller kursene du vil ta med.

Velg enkeltelever

Med mindre du velger flere kurs, kan du velge enkeltelever. Du kan ikke velge flere enn 100 elever om gangen.

1. Lag en oppgave (se hvordan ovenfor).
  2. Ved siden av Alle elevene klikker du på rullegardinpilen Nedoverpil og deretter Alle elevene på nytt for å fjerne merkingen.
  3. Klikk på navnet til en elev for å velge eleven.

Legg til karakterkategorier

Organiser oppgaver ved hjelp av karakterkategorier. Med karakterkategorier kan du og elevene dine se hvilken kategori en oppgave tilhører, for eksempel Lekser eller Stiler. Lærere kan også se kategoriene på Karakterer-siden.

1. Lag en oppgave (se hvordan ovenfor).
  2. Under Karakterkategori klikker du på rullegardinpilen Nedoverpil og deretter velg en kategori fra menyen.

Hvis du vil ha mer informasjon om karakterkategorier, kan du gå til Legg til karakterkategorier i innlegg eller Konfigurer karaktersettingen.

Legg til en karakterperiode

For å organisere oppgaver og karakterer i skolens eller skoledistriktets karakterstruktur kan du lage karakterperioder, for eksempel kvartaler eller semestre.

1. Lag en oppgave (se hvordan ovenfor).
  2. Under «Karakterperiode» klikker du på rullegardinpilen Nedoverpil.
  3. Velg en karakterperiode fra menyen.

Tips: Før du kan legge til en karakterperiode i en oppgave, må du definere en karakterperiode for kurset. Se hvordan du definerer eller endrer karakterperioder.

Endre poengverdien

Du kan endre poengverdier for en oppgave eller angi at oppgaven ikke skal ha karakter. Oppgaver er som standard satt til 100 poeng.

1. Lag en oppgave (se hvordan ovenfor).
  2. Klikk på verdien under Poeng.
  3. Skriv inn en ny poengverdi, eller velg Ingen karakter.

Legg til leveringsdato eller -klokkeslett

Oppgaver har som standard ingen innleveringsfrist. Slik angir du en frist:

1. Lag en oppgave (se hvordan ovenfor).
  2. Klikk på rullegardinpilen under Frist.
  3. Klikk på rullegardinpilen ved siden av Ingen frist.
  4. Klikk på en dato i kalenderen.
  5. (Valgfritt) Angi en frist ved å klikke på Tidspunktog deretter skriv inn et klokkeslett, og velg eventuelt AM eller PM.
    Merk: Arbeid merkes som Mangler eller Levert etter fristen så snart datoen og klokkeslettet for fristen er nådd. Eksempel: Hvis arbeid som leveres kl. 09:00, skal anses som levert innenfor fristen, må du angi kl. 09:01 som frist. Du kan se hvordan du sjekker jobbstatusen, under Se på elevoppgaver.

Legg til emner

1. Lag en oppgave (se hvordan ovenfor).
  2. Klikk på rullegardinpilen under Emne.
  3. Velg et alternativ:
    • For å lage et emne klikker du på Lag emne og skriver inn et navn på emnet.
    • Klikk på et emne i listen for å velge det.

Merk: Du kan bare legge til ett emne for hver oppgave.

Finn ut mer om hvordan du legger til emner på Kursarbeid-siden.

Legg til vedlegg

1. Lag en oppgave.
  2. Under «Legg ved» i oppgaven kan du velge dette:
  3. Hvis du ser en melding om at du ikke har tillatelse til å legge ved en fil, kan du klikke på Kopiér. Classroom tar en kopi av filen som skal legges ved oppgaven, og lagrer den i Disk-mappen for kurset.
  4. Klikk på rullegardinpilen Nedoverpil ved siden av vedlegget, og velg et alternativ for hva elevene skal kunne gjøre med vedlegget:
    • Elevene kan se på filen: Elevene har lesetilgang til filen, men kan ikke redigere den.
    • Elevene kan endre filen: Alle elevene deler den samme filen og kan gjøre endringer i den.
    • Lag en kopi til hver elev: Hver elev får sin egen kopi av Google Dokumenter-, Regneark- eller Presentasjoner-filen, der elevens navn er lagt til i dokumenttittelen. Du og eleven kan redigere dokumentet. Når elevene leverer inn oppgaven, kan de ikke redigere dokumentet før du har returnert det til dem.

Merk: Dette alternativet er bare tilgjengelig før du legger ut oppgaven.

5. (Valgfritt) Hvis du vil slette et vedlegg, klikker du på Fjern ved siden av vedlegget.

Bruk tillegg

Her finner du en veiledning om hvordan du bruker tillegg i Classroom.

Legg til en rubrikk

Finn ut mer ved å gå til Lag eller gjenbruk rubrikker for oppgaver.

Slå på Plagiatrapporter

Finn ut mer ved å gå til Slå på Plagiatrapporter.

Legg ut, planlegg eller lagre oppgaveutkast

Du kan legge ut en oppgave umiddelbart eller planlegge at den skal legges ut senere. Hvis du ikke vil legge den ut ennå, kan du lagre den som et utkast. For å se planlagte oppgaver og oppgaveutkast klikker du på Kursarbeid.

Legg ut oppgaver

1. Følg fremgangsmåten ovenfor for å lage en oppgave.
  2. Klikk på Tildel hvis du vil legge ut oppgaven med én gang.

Planlegg at oppgaven skal legges ut senere

Planlagte oppgaver kan bli lagt ut opptil 5 minutter senere enn publiseringstidspunktet.

1. Følg fremgangsmåten ovenfor for å lage en oppgave og velge kurs.
    • Hvis du vil planlegge å legge ut den samme oppgaven for flere kurs, må du velge alle kursene du vil ta med.
  2. Ved siden av Tildel klikker du på rullegardinpilen og deretter Planlegg.
  3. Ved siden av datoen klikker du på rullegardinpilen og velger publiseringsdato og -klokkeslett for hvert kurs.
    • Hvis du følger 12-timerssystemet i stedet for 24-timerssystemet, er standardinnstillingen at klokkeslett du skriver inn i Classroom, blir PM med mindre du angir AM.
  4. Bare for flere kurs:
    • (Valgfritt) Velg frist og emne for hvert kurs.
    • (Valgfritt) Hvis du vil bruke klokkeslettet og datoen du valgte for det første kurset, i alle påfølgende kurs, klikker du på Kopier innstillingene til alle.
  5. Klikk på Planlegg. Oppgaven blir automatisk lagt ut på planlagt dato og klokkeslett.

Når du har planlagt at flere oppgaver skal legges ut samtidig, kan du fortsatt redigere oppgavene senere ved å klikke på hvert kurs og endre dem enkeltvis.

Lagre oppgaver som utkast

1. Følg fremgangsmåten ovenfor for å lage en oppgave
  2. Ved siden av Tildel klikker du på rullegardinpilen Nedoverpil og deretter Lagre utkast.

Du kan åpne og redigere oppgaveutkast på Kursarbeid-siden.

Administrer oppgaver

Endre en oppgave

Endringer gjelder for enkeltkurs. Hvis du har lagt ut en oppgave i flere kurs, må du utføre endringene i hvert enkelt kurs.

Merk: Hvis du gir nytt navn til en oppgave, oppdateres ikke navnet på Disk-mappen for oppgaven. Gå til Disk og endre navnet på mappen.

Endre en oppgave som er lagt ut

1. Gå til oppgaven på Kursarbeid-siden, og klikk på Mer og deretter Rediger.
  2. Gjør endringene, og klikk på Lagre.

Endre en planlagt oppgave

1. Gå til oppgaven på Kursarbeid-siden, og klikk på Mer og deretter Rediger.
  2. Skriv inn endringene, og klikk på Planlegg.

Rediger et oppgaveutkast

1. Gå til oppgaveutkastet på Kursarbeid-siden, og klikk på Mer og deretter Rediger.
  2. Klikk på oppgaven, og gjør endringene.

Endringer lagres automatisk.

3. Velg et alternativ:
    • Tildel den med én gang (se hvordan ovenfor).
    • Planlegg at den skal legges ut på en bestemt dato og et bestemt klokkeslett (se hvordan ovenfor).
    • For å beholde et utkast og gå tilbake til Kursarbeid-siden klikker du på Lukk øverst.
Legg til en kurskommentar i oppgaven
  1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på et kurs.
  3. Klikk på Kursarbeid og deretter oppgaven og deretter Se veiledning.
  4. Klikk på Legg til en kurskommentarog deretter skriv inn kommentaren og deretter klikk på Legg ut.
Gjenbruk oppgaver
For informasjon om å gjenbruke oppgaver kan du se artikkelen Gjenbruk innlegg.
Slett oppgaver

Når du vil slette oppgaver, må du gå til Kursarbeid-siden.

Hvis du sletter en oppgave, slettes alle karakterer og kommentarer som er knyttet til oppgaven. Men eventuelle vedlegg eller filer du eller elevene har laget, er fortsatt tilgjengelige i Disk.

Advarsel! Det er ikke mulig å angre slettingen av en oppgave.
  1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kurset og deretter Kursarbeid.
  3. Ved siden av oppgaven klikker du på Mer og deretter Slett og deretter Slett på nytt for å bekrefte.