Tehtävän luominen

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille

Kun luot tehtävän, voit julkaista sen heti, tallentaa sen luonnoksena tai ajoittaa sen julkaisun myöhempään ajankohtaan. Kun oppilaat ovat palauttaneet valmiit työt, voit arvioida ja palauttaa ne takaisin oppilaille.

Jos et tiedä, onko ryhmällä Tehtävät-sivua, tutustu Onko ryhmälläni Tehtävät-sivu? ‑ohjeartikkeliin.

Ryhmälläni on Tehtävät-sivu

Jos sinulla ei ole Tehtävät-sivua, siirry tänne.

Tehtävän luominen

Kun luot tehtävän, voit

Tehtävän luominen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten TehtävätEtkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Klikkaa näytön yläreunasta Luo ja sitten Tehtävä.
    Klikkaa Tehtävä
  4. Kirjoita otsikko ja mahdolliset ohjeet.

Julkaiseminen yhdelle tai usealle ryhmälle

Klikkaa Vastaanottajat-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten valitse haluamasi ryhmät.
Valitse ryhmä

Huom. Et voi julkaista sisältöä eri ryhmiin kuuluville yksittäisille oppilaille. Useille kursseille lähetetyt julkaisut jaetaan kurssien kaikille oppilaille.

Tehtävän postaaminen yksittäisille oppilaille

Tehtävä julkaistaan oletuksena kurssin kaikille oppilaille. Voit lähettää tehtävän myös yksittäisille oppilaille. Et kuitenkaan voi lähettää tehtävää yksittäisille oppilaille, jos kaikki heistä eivät ole samalla kurssilla. Et voi myöskään lähettää tehtävää yli 100 oppilaalle kerrallaan.

1. Klikkaa Kaikki oppilaat ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten poista valinta kohdasta Kaikki oppilaat.
    Valitse oppilaat
  2. Valitse oppilaat, joille haluat lähettää tehtävän.

Pistemäärän muuttaminen

Voit muuttaa tehtävän pistemäärää tai valita, että tehtävästä ei anneta arvosanaa. Tehtävän enimmäispistemäärä on oletuksena 100.

1. Klikkaa arvoa Pisteet-kohdan vierestä.
    Pisteet
  2. Kirjoita uusi pistemäärä tai valitse Ei arvostella.

Palautuspäivän tai ‑ajan lisääminen

Oletuksena tehtävällä ei ole palautuspäivää. Näin voit muuttaa tämän asetuksen:

1. Klikkaa Palautuspäivä-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli
  2. Klikkaa Ei palautuspäivää ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
    Palautuspäivä ja ‑aika
  3. Klikkaa kalenterista haluamaasi päivää.
  4. (Valinnainen) Määritä palautusaika klikkaamalla Aika ja kirjoittamalla aika.

Huom. Iltapäivä on ajankohtien oletusarvo Classroomissa. Sinun on tarvittaessa valittava aamupäivä erikseen.

Aiheen lisääminen

1. Klikkaa Ei aihetta ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
    Valitse aihe
  2. Valitse seuraavista:
    • Luo aihe klikkaamalla Luo aihe ja kirjoittamalla aiheen nimi.
    • Valitse aihe luettelosta klikkaamalla sitä.

Huom. Voit lisätä tehtävään vain yhden aiheen.

Lue lisää aiheiden lisäämisestä Tehtävät-sivulle.

Liitteiden lisääminen

Voit lisätä tehtäviin liitteitä, kuten tietokoneella olevia tiedostoja, Google Drive ‑tiedostoja, YouTube-videoita tai linkkejä.

Liitteen tyyppi Ohjeet
Liitä Tiedosto
  1. Klikkaa Liitä.
  2. Valitse tiedosto ja sitten Lataa.
Google Drive Drive
  1. Valitse Drive Google Drive.
  2. Valitse kohde ja klikkaa Lisää.
Jos liität tehtävään Google Forms ‑kyselyn, arvosanat voi tuoda suoraan Oppilaiden työt ‑sivulle, kunhan tehtävässä ei ole muita liitteitä.
YouTube YouTube

Liitettävän videon hakeminen:

1. Klikkaa YouTube YouTube.
  2. Kirjoita avainsanat ja klikkaa Haku Hae.
  3. Klikkaa videota ja sitten Lisää.

Videolinkin liittäminen URL-osoitteen avulla:

1. Klikkaa YouTube YouTube ja sitten URL-osoite.
  2. Kirjoita URL-osoite ja klikkaa Lisää.
Linkki Linkki
  1. Klikkaa Linkki Linkki.
  2. Kirjoita URL-osoite ja klikkaa Lisää linkki.

Jos haluat poistaa liitteen, klikkaa sen vierestä Poista Poista.

Seuraavaksi päätät, miten oppilaat käyttävät liitettä. Klikkaa liitteen vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja valitse sopiva vaihtoehto:

• Oppilaat voivat tarkastella tiedostoa: Oppilaat voivat avata tiedoston, mutta he eivät voi tehdä siihen muutoksia.
  • Oppilaat voivat muokata tiedostoa: Kaikki oppilaat käyttävät yhteistä tiedostoa ja voivat tehdä siihen muutoksia.
  • Tee kopio jokaiselle oppilaalle: Kukin oppilas saa tiedostosta oman kopionsa, jonka tiedostonimeen on lisätty kyseisen oppilaan nimi. Jos kyseessä on Google Docs-, Sheets- tai Slides-tiedosto, sekä sinä että oppilas voitte muokata dokumenttia. Kun oppilas palauttaa tehtävän sinulle, hän ei voi enää muokata dokumenttia ennen kuin palautat sen hänelle.

Huom. Jos näet viestin, jonka mukaan sinulla ei ole oikeutta liittää tiedostoa, klikkaa Kopioi. Classroom tekee kopion, joka liitetään kysymykseen, ja tallentaa sen ryhmän Drive-kansioon.

Tehtävän lähettäminen, ajoittaminen tai luonnoksen tallentaminen

Kun luot tehtävän, voit julkaista sen heti, ajoittaa sen julkaisun myöhempään ajankohtaan tai tallentaa sen luonnoksena.

Näet aikataulutetut tehtävät ja tehtäväluonnokset klikkaamalla TehtävätEtkö näe Tehtävät-sivua?

Tehtävän julkaiseminen

Jos haluat julkaista tehtävän välittömästi, klikkaa Määritä.

Tehtävän julkaisun ajoitus myöhempään ajankohtaan

1. Klikkaa Määritä‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuolija sitten Aikatauluta.Ajoita
  2. Klikkaa päiväyksen vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja valitse päivämäärä ja aika. Iltapäivä on ajankohtien oletusarvo Classroomissa. Sinun on tarvittaessa valittava aamupäivä erikseen.
  3. Valitse Aikatauluta. Tehtävä julkaistaan automaattisesti ajoitettuna päivänä ja aikana.

Huom. Jos haluat ajoittaa tehtävän toisellekin ryhmälle, ajoita se ensin yhdessä ryhmässä ja käytä viestiä sitten uudelleen toisessa ryhmässä.

Tehtävän tallentaminen luonnoksena

Klikkaa Määritä-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Tallenna luonnos.

Tehtävän muokkaaminen

Huom. Jos julkaiset tehtävän usealle ryhmälle, sen muokkaaminen yhdessä ryhmässä ei aiheuta muutoksia tehtävään muissa ryhmissä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten TehtävätEtkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Klikkaa tehtävän vierestä Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.
    Valitse Muokkaa
  4. Valitse seuraavista:
    • Postattu tai aikataulutettu tehtävä: Tee muutokset ja klikkaa Tallenna.
    • Tehtäväluonnos: Tee muutokset. Klikkaa Määritä-kohdan vierestä alanuolta Alanuoli ja sitten Tallenna luonnos.
Koko ryhmälle tarkoitetun kommentin lisääminen tehtävään
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse näytön yläosasta Tehtävät ja sitten haluamasi tehtävä ja sitten Näytä tehtäväEtkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Voit lisätä kommentin ryhmälle klikkaamalla näytön yläreunasta Ohjeet.
    Lisää ryhmän kommentti
  4. Klikkaa Lisää kommentti ryhmälle, kirjoita kommenttisi ja valitse Julkaise.
Tehtävän käyttäminen uudelleen
Jos haluat käyttää tehtävän uudelleen, tutustu artikkeliin Postauksen käyttäminen uudelleen.
Tehtävän poistaminen

Jos poistat tehtävän, kaikki siihen liittyvät arvosanat ja kommentit poistetaan. Luomasi tai oppilaiden luomat liitteet tai tiedostot ovat kuitenkin edelleen käytettävissä Drivessa.

Varoitus! Tehtävän poistoa ei voi kumota.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten TehtävätEtkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Valitse tehtävän vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista. Vahvista klikkaamalla uudelleen Poista.

Kurssillani ei ole Tehtävät-sivua

Tehtävän luominen

Kun luot tehtävän, voit

Tehtävän luominen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Vie hiiri näytön alareunassa olevan Lisää-kohdan päälle Lisää ja sitten valitse Luo tehtävä Luo tehtävä
  4. Kirjoita otsikko ja mahdolliset ohjeet.

Tehtävän julkaiseminen yhdelle tai usealle ryhmälle

1. Klikkaa Vastaanottajat-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten valitse ryhmät, joille haluat julkaista tehtävän.Valitse ryhmä

Huom. Et voi julkaista sisältöä eri ryhmiin kuuluville yksittäisille oppilaille. Useille kursseille julkaistut postaukset jaetaan kurssien kaikille oppilaille.

Tehtävän postaaminen yksittäisille oppilaille

Tehtävä julkaistaan oletuksena kurssin kaikille oppilaille. Voit lähettää tehtävän myös yksittäisille oppilaille. Et kuitenkaan voi lähettää tehtävää yksittäisille oppilaille, jos kaikki heistä eivät ole samalla kurssilla. Et voi myöskään lähettää tehtävää yli 100 oppilaalle kerrallaan.

1. Klikkaa Kaikki oppilaat ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten poista valinta kohdasta Kaikki oppilaat.Valitse oppilaat
  2. Valitse oppilaat, joille haluat lähettää tehtävän.

Pistemäärän muuttaminen

Voit muuttaa tehtävän pistemäärää tai valita, että tehtävästä ei anneta arvosanaa. Tehtävän enimmäispistemäärä on oletuksena 100.

1. Klikkaa arvoa Pisteet-kohdan vierestä.
    Pisteet
  2. Kirjoita uusi pistemäärä tai valitse Ei arvostella.

Palautuspäivän tai ‑ajan lisääminen

Oletuksena tehtävällä ei ole palautuspäivää. Voit muuttaa tämän asetuksen seuraavasti:

1. Klikkaa Palautuspäivä-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
    Palautuspäivä ja ‑aika
  2. Klikkaa Ei palautuspäivää ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli
  3. Klikkaa kalenterista haluamaasi päivää.
  4. (Valinnainen) Määritä palautusaika klikkaamalla Aika ja kirjoittamalla aika.

Huom. Iltapäivä on ajankohtien oletusarvo Classroomissa. Sinun on tarvittaessa valittava aamupäivä erikseen.

Aiheen lisääminen

1. Klikkaa Ei aihetta ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
    Valitse aihe
  2. Valitse seuraavista:
    • Luo aihe klikkaamalla Luo aihe ja kirjoittamalla aiheen nimi.
    • Valitse aihe luettelosta klikkaamalla sitä.

Huom. Voit lisätä tehtävään vain yhden aiheen.

Liitteiden lisääminen

Voit lisätä tehtäviin liitteitä, kuten tietokoneella olevia tiedostoja, Google Drive ‑tiedostoja, YouTube-videoita tai linkkejä.

Liitteen tyyppi Ohjeet
Liitä Tiedosto
  1. Klikkaa Liitä.
  2. Valitse tiedosto ja sitten Lataa.
Google Drive Drive
  1. Valitse Drive Google Drive.
  2. Valitse kohde ja klikkaa Lisää.
Jos liität tehtävään Google Forms ‑kyselyn, arvosanat voi tuoda suoraan Oppilaiden työt ‑sivulle, kunhan tehtävässä ei ole muita liitteitä.
YouTube YouTube

Liitettävän videon hakeminen:

1. Klikkaa YouTube YouTube.
  2. Kirjoita avainsanat ja klikkaa Haku Hae.
  3. Klikkaa videota ja sitten Lisää.

Videolinkin liittäminen URL-osoitteen avulla:

1. Klikkaa YouTube YouTube ja sitten URL-osoite.
  2. Kirjoita URL-osoite ja klikkaa Lisää.
Linkki Linkki
  1. Klikkaa Linkki Linkki.
  2. Kirjoita URL-osoite ja klikkaa Lisää linkki.

Jos haluat poistaa liitteen, klikkaa sen vierestä Poista Poista.

Seuraavaksi päätät, miten oppilaat käyttävät liitettä. Klikkaa liitteen vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja valitse sopiva vaihtoehto:

• Oppilaat voivat tarkastella tiedostoa: Oppilaat voivat avata tiedoston, mutta he eivät voi tehdä siihen muutoksia.
  • Oppilaat voivat muokata tiedostoa: Kaikki oppilaat käyttävät yhteistä tiedostoa ja voivat tehdä siihen muutoksia.
  • Tee kopio jokaiselle oppilaalle: Kukin oppilas saa tiedostosta oman kopionsa, jonka tiedostonimeen on lisätty kyseisen oppilaan nimi. Jos kyseessä on Google Docs-, Sheets- tai Slides-tiedosto, sekä sinä että oppilas voitte muokata dokumenttia. Kun oppilas palauttaa tehtävän sinulle, hän ei voi enää muokata dokumenttia ennen kuin palautat sen hänelle.

Huom. Jos näet viestin, jonka mukaan sinulla ei ole oikeutta liittää tiedostoa, klikkaa Kopioi. Classroom tekee kopion, joka liitetään kysymykseen, ja tallentaa sen ryhmän Drive-kansioon.

Tehtävän lähettäminen, ajoittaminen tai luonnoksen tallentaminen

Kun luot tehtävän, voit julkaista sen heti, ajoittaa sen julkaisun myöhempään ajankohtaan tai tallentaa sen luonnoksena.

Jos haluat nähdä ajoitetut viestit ja luonnokset, valitse ryhmän striimin yläosasta Tallennetut viestit.

Tehtävän julkaiseminen

• Jos haluat julkaista tehtävän välittömästi, klikkaa Määritä.

Tehtävän julkaisun ajoitus myöhempään ajankohtaan

1. Klikkaa Määritä‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuolija sitten Aikatauluta.
    Ajoita
  2. Klikkaa päiväyksen vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja valitse päivämäärä ja aika. Iltapäivä on ajankohtien oletusarvo Classroomissa. Sinun on tarvittaessa valittava aamupäivä erikseen.
  3. Valitse Aikatauluta. Tehtävä lähetetään automaattisesti ajoitettuna päivänä ja aikana.

Huom. Jos haluat ajoittaa tehtävän toisessa ryhmässä, ajoita se ensin yhdessä ryhmässä ja käytä sitten tehtävää uudelleen.

Tehtävän tallentaminen luonnoksena

• Jos haluat tallentaa tehtävän luonnoksena, klikkaa Määritä-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Tallenna luonnos.
Tehtävän muokkaaminen
Huom. Jos julkaiset tehtävän usealle ryhmälle, sen muokkaaminen yhdessä ryhmässä ei aiheuta muutoksia tehtävään muissa ryhmissä.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Siirry Striimi-sivulle ja valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Jos haluat muokata lähetettyä tehtävää:
      1. Klikkaa tehtävän vierestä Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.
      2. Tee haluamasi muutokset.
      3. Klikkaa Tallenna.
    • Jos haluat muokata ajoitettua tehtävää, klikkaa striimin yläosasta Tallennetut viestit.
      1. Klikkaa tehtävää.
      2. Tee muutokset ja klikkaa Aikatauluta.
    • Jos haluat muokata tehtävän luonnosta, klikkaa striimin yläosasta Tallennetut viestit.
      1. Klikkaa tehtävää.
      2. Tee muutokset.
      3. Klikkaa Määritä-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Tallenna luonnos.
Tehtävän käyttäminen uudelleen

Jos haluat käyttää tehtävän uudelleen, tutustu artikkeliin Postauksen käyttäminen uudelleen.

Tehtävän poistaminen

Jos poistat tehtävän, kaikki siihen liittyvät arvosanat ja kommentit poistetaan. Luomasi tai oppilaiden luomat liitteet tai tiedostot ovat kuitenkin edelleen käytettävissä Drivessa.

Varoitus! Tehtävän poistoa ei voi kumota.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja valitse sopiva vaihtoehto:
    • Julkaistun tehtävän poistaminen:
      1. Valitse striimiltä tehtävän vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista.
      2. Vahvista klikkaamalla uudelleen Poista.
    • Luonnoksen tai ajoitetun tehtävän poistaminen:
      1. Valitse Striimi-sivun yläreunasta Tallennetut viestit.
      2. Klikkaa tehtävän vierestä Poista Poista ja sitten Poista.