Kotitehtävän luominen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille

Kun luot kotitehtävän, voit julkaista sen heti, tallentaa sen luonnoksena tai ajoittaa sen julkaisun myöhempään ajankohtaan. Kun oppilaat ovat palauttaneet valmiit työt, voit arvioida ja palauttaa ne takaisin oppilaille.

Kotitehtävän luominen
Huhtikuun 17. päivän 2019 jälkeen luoduissa ryhmissä Tehtävät-sivun viestit näkyvät yläreunassa.

Kun luot kotitehtävän, voit

Kotitehtävän luominen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät
  3. Valitse näytön yläreunasta Luo ja sitten Tehtävä.
    Klikkaa Tehtävä
  4. Lisää otsikko ja mahdolliset ohjeet.

Julkaiseminen yhdelle tai useammalle ryhmälle

Klikkaa Vastaanottajat-kohdassa olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten valitse haluamasi ryhmät.
Valitse ryhmä

Huom. Et voi julkaista sisältöä eri ryhmiin kuuluville yksittäisille oppilaille. Useisiin ryhmiin lähetetyt julkaisut jaetaan ryhmien kaikille oppilaille.

Julkaiseminen yksittäisille oppilaille

Tehtävä julkaistaan oletuksena ryhmän kaikille oppilaille. Voit lähettää tehtävän myös yksittäisille oppilaille. Et kuitenkaan voi lähettää tehtävää yksittäisille oppilaille, jos kaikki heistä eivät ole samassa ryhmässä. Et myöskään voi julkaista tehtävää yli 100 oppilaalle kerrallaan.

1. Klikkaa Kaikki oppilaat ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten poista valinta Kaikki oppilaat ‑kohdasta.
    Valitse oppilaat
  2. Valitse oppilaat, joille haluat julkaista kotitehtävän.

Arvosanaluokan lisääminen

Voit pitää tehtävät järjestyksessä lisäämällä niihin arvosanaluokat. Arvosanaluokat osoittavat sinulle ja oppilaillesi, mihin luokkaan kukin tehtävä kuuluu. Luokkia voivat olla vaikkapa Kotitehtävät ja Esseet. Opettajat näkevät luokat myös Arvosanat-sivulla.

Klikkaa Arvosanaluokka-kohdassa olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten valitse luokka valikosta.
Lisätietoja arvosanaluokista on artikkeleissa Arvosanaluokan lisääminen postauksiin ja Arvioinnin määrittäminen.

Valitse Arvosanaluokka

Pistemäärän muuttaminen

Voit muuttaa tehtävän pistemäärää tai valita, että tehtävästä ei anneta arvosanaa. Kotitehtävän enimmäispistemäärä on oletuksena 100.

1. Klikkaa arvoa Pisteet-kohdasta.
    Pisteet
  2. Kirjoita uusi pistemäärä tai valitse Ei arvostella.

Huom. Kun oppilas saa valmiiksi tehtävän, josta ei anneta arvosanaa, hän napauttaa Palauta, tai jos palautettavia tiedostoja ei ole, Merkitse valmiiksi. Jos oppilas ei napauta Palauta tai Merkitse valmiiksi ennen palautuspäivää, kotitehtävän tilaksi merkitään Puuttuu. Jos palautuspäivää ei ole, tehtävän tilaksi merkitään Annettu tehtäväksi.

Palautuspäivän tai ‑ajan lisääminen

Oletuksena tehtävällä ei ole palautuspäivää. Voit muuttaa tämän asetuksen seuraavasti:

1. Klikkaa Palautuspäivä-kohdassa olevaa alanuolta Alanuoli.
  2. Klikkaa Ei määräpäivää ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
    Palautuspäivä ja ‑aika
  3. Klikkaa kalenterista haluamaasi päivää.
  4. (Valinnainen) Jos haluat määrittää palautusajan, klikkaa Aikaja sittenkirjoita aika ja valitse, tarkoitatko aamu‑ vai iltapäivää (AP/IP).
    Huom. Työn tilaksi merkitään Puuttuu tai  Palautettu myöhässä heti palautuspäivänä tai ‑aikana. Jos työ on palautettava esimerkiksi klo 9.00 mennessä, aseta sen palautusajaksi klo 9.01 AP. Katso ohjeet työn tilan tarkistamiseksi kohdasta Oppilaiden tehtävien katseleminen.

Aiheen lisääminen

1. Klikkaa Aihe-kohdassa olevaa alanuolta Alanuoli.
    Valitse aihe
  2. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Luo aihe klikkaamalla Luo aihe ja kirjoittamalla aiheen nimi.
    • Valitse aihe luettelosta klikkaamalla sitä.

Huom. Voit lisätä kotitehtävään vain yhden aiheen.

Lue lisää aiheiden lisäämisestä Tehtävät-sivulle.

Liitteiden lisääminen

Voit lisätä kotitehtäviin liitteitä, kuten tietokoneella olevia tiedostoja, Google Drive ‑tiedostoja, YouTube-videoita tai linkkejä.

Huom. Jos näet viestin, jonka mukaan sinulla ei ole oikeutta liittää tiedostoa, klikkaa Kopioi. Classroom tekee kopion, joka liitetään kotitehtävään, ja tallentaa sen ryhmän Drive-kansioon.

Liitteen tyyppi Ohjeet
 Tiedosto
  1. Klikkaa Liitä.
  2. Valitse tiedosto ja sitten Lataa.
Google Drive Drive
  1. Klikkaa Drive Google Drive.
  2. Valitse kohde ja klikkaa Lisää.
Jos liität kotitehtävään Google Forms ‑kyselyn, arvosanat voi tuoda suoraan Oppilaiden työt ‑sivulle, kunhan kotitehtävässä ei ole muita liitteitä.
YouTube YouTube

Liitettävän videon hakeminen:

1. Klikkaa YouTube YouTube.
  2. Kirjoita avainsanat ja klikkaa Haku Hae.
  3. Klikkaa videota ja sitten Lisää.

Videolinkin liittäminen URL-osoitteen avulla:

1. Klikkaa YouTube YouTube ja sitten URL-osoite.
  2. Kirjoita URL-osoite ja klikkaa Lisää.
Linkki Linkki
  1. Klikkaa Linkki Linkki.
  2. Kirjoita URL-osoite ja klikkaa Lisää linkki.

Jos haluat poistaa liitteen, klikkaa sen vierestä Poista Poista.

Seuraavaksi sinun on päätettävä, miten oppilaat käyttävät liitettä. Klikkaa liitteen vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja valitse sopiva vaihtoehto:

• Oppilaat voivat tarkastella tiedostoa: Oppilaat voivat avata tiedoston, mutta he eivät voi tehdä siihen muutoksia.
  • Oppilaat voivat muokata tiedostoa: Kaikki oppilaat käyttävät yhteistä tiedostoa ja voivat tehdä siihen muutoksia.
  • Tee kopio jokaiselle oppilaalle: Kukin oppilas saa tiedostosta oman kopionsa, jonka tiedostonimeen on lisätty kyseisen oppilaan nimi. Jos kyseessä on Google Docs-, Sheets- tai Slides-tiedosto, sekä sinä että oppilas voitte muokata dokumenttia. Kun oppilas palauttaa kotitehtävän sinulle, hän ei voi enää muokata dokumenttia ennen kuin palautat sen hänelle.

Huom. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain ennen kotitehtävän julkaisua.

Rubriikin lisääminen

Katso ohjeet Rubriikin luominen kotitehtävälle tai sen käyttäminen uudelleen kotitehtävässä ‑artikkelista.

Alkuperäraporttien käyttöönotto

Katso ohjeet Alkuperäraporttien käyttöönotto ‑artikkelista.

Kotitehtävän julkaiseminen ja ajoittaminen sekä luonnoksen tallentaminen

Kun luot tehtävän, voit julkaista sen heti, ajoittaa sen julkaisun myöhempään ajankohtaan tai tallentaa sen luonnoksena.

Saat aikataulutetut tehtävät ja tehtäväluonnokset näkyviin klikkaamalla Tehtävät.

Tehtävän julkaiseminen

Jos haluat julkaista tehtävän välittömästi, klikkaa Määritä.

Kotitehtävän julkaisun ajoitus myöhempään ajankohtaan

1. Klikkaa Määritä-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuolija sitten Aikatauluta.
    Ajoita
  2. Klikkaa päiväyksen vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja valitse päivämäärä ja aika. Classroomissa ajankohtien oletusarvo on iltapäivä. Aamupäivä on tarvittaessa valittava erikseen.
  3. Valitse Aikatauluta. Kotitehtävä julkaistaan automaattisesti ajoitettuna päivänä ja aikana.

Huom. Jos haluat ajoittaa kotitehtävän myös toiselle ryhmälle, ajoita se ensin yhdessä ryhmässä ja käytä sitten samaa viestiä uudelleen toisessa ryhmässä.

Kotitehtävän tallentaminen luonnoksena

Klikkaa Määritä-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Tallenna luonnos.

Kotitehtävän muokkaaminen

Jos julkaiset kotitehtävän usealle ryhmälle, sen muokkaaminen yhdessä ryhmässä ei aiheuta muutoksia tehtävään muissa ryhmissä.

Huom. Jos muutat kotitehtävän nimeä, kotitehtävän Drive-kansion nimi ei muutu. Avaa Drive ja nimeä kansio uudelleen.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa kotitehtävän vierestä Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.
    Valitse Muokkaa
  4. Valitse seuraavista:
    • Julkaistu tai aikataulutettu kotitehtävä: Tee muutokset ja klikkaa Tallenna.
    • Kotitehtäväluonnos: Tee muutokset. Klikkaa Määritä-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Tallenna luonnos.
Koko ryhmälle tarkoitetun kommentin lisääminen kotitehtävään
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa Tehtävätja sittenklikkaa kotitehtävääja sittenNäytä kotitehtävä.
  4. Klikkaa yläreunasta Ohjeet.
  5. Klikkaa Lisää kommenttija sittenkirjoita kommenttisija sittenklikkaa Julkaise.
Kotiehtävän käyttäminen uudelleen
Jos haluat käyttää tehtävän uudelleen, tutustu artikkeliin Viestin käyttäminen uudelleen.
Tehtävän poistaminen

Jos poistat tehtävän, kaikki siihen liittyvät arvosanat ja kommentit poistetaan. Luomasi tai oppilaiden luomat liitteet tai tiedostot ovat kuitenkin edelleen käytettävissä Drivessa.

Varoitus! Kotitehtävän poistoa ei voi kumota.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa kotitehtävän vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista. Vahvista klikkaamalla uudelleen Poista.