Kotitehtävän luominen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Kun luot kotitehtävän, voit julkaista sen heti, tallentaa sen luonnoksena tai ajoittaa sen julkaisun myöhempään ajankohtaan. Kun oppilaat ovat palauttaneet valmiit työnsä, voit arvioida ja antaa ne takaisin oppilaille.

Avaa kaikki | Sulje kaikki

Kotitehtävien luominen ja postaaminen

Kotitehtävän luominen
Huhtikuun 17. päivän 2019 jälkeen luoduissa ryhmissä Tehtävät-sivun viestit näkyvät yläreunassa.

Kun luot kotitehtävän, voit

Kotitehtävän luominen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten Tehtävät.
  3. Valitse näytön yläreunasta Luo ja sitten Kotitehtävä.
  4. Kirjoita otsikko ja mahdolliset ohjeet.

Voit jatkaa kotitehtävän muokkaamista. Kun olet valmis, lue alta ohjeet siihen, miten voit julkaista, ajoittaa tai tallentaa kotitehtävän.

Muiden ryhmien valitseminen

Useille ryhmille julkaistut kotitehtävät näkyvät kyseisten ryhmien kaikille oppilaille.

1. Luo kotitehtävä (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Vastaanottajat-kohdassa olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten valitse ryhmät.

Oppilaiden valitseminen yksitellen

Jos et valitse useita ryhmiä, voit valita oppilaat yksitellen. Voit valita kerralla enintään sata oppilasta.

1. Luo kotitehtävä (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Kaikki oppilaat ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuolija sitten poista valinta klikkaamalla uudelleen Kaikki oppilaat.
  3. Valitse oppilas klikkaamalla oppilaan nimeä.

Arvosanaluokan lisääminen

Voit pitää kotitehtävät järjestyksessä lisäämällä niihin arvosanaluokkia. Arvosanaluokat osoittavat sinulle ja oppilaillesi, mihin luokkaan kukin kotitehtävä kuuluu. Luokkia voivat olla esimerkiksi Kotitehtävät ja Esseet. Opettajat näkevät kategoriat myös Arvosanat-sivulla.

1. Luo kotitehtävä (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Arvosanakategoria-kohdassa olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten valitse kategoria valikosta.

Lue lisää arvosanakategorian lisäämisestä postauksiin ja arvioinnin käyttöönotosta.

Arviointijakson lisääminen

Voit järjestää kotitehtävät ja arvosanat koulun tai koulupiirin arviointirakenteeseen luomalla arviointijaksoja esimerkiksi vuosineljännesten tai lukukausien perusteella.

1. Luo kotitehtävä (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Arviointijakso-kohdasta alanuolta Alanuoli.
  3. Valitse valikosta arviointijakso.

Vinkki: Luo arviointijakso ryhmälle ennen arviointijakson lisäämistä kotitehtävään. Lue lisää arviointijaksojen luomisesta ja muokkaamisesta.

Pistemäärän muuttaminen

Voit muuttaa tehtävän pistemäärää tai valita, että tehtävästä ei anneta arvosanaa. Kotitehtävän enimmäispistemäärä on oletuksena 100.

1. Luo kotitehtävä (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa arvoa Pisteet-kohdasta.
  3. Kirjoita uusi pistemäärä tai valitse Ei arvostelua.

Palautuspäivän tai ‑ajan lisääminen

Kotitehtävällä ei ole oletuksena viimeistä palautuspäivää. Voit asettaa viimeisen palautuspäivän näin:

1. Luo kotitehtävä (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Palautuspäivä-kohdassa olevaa alanuolta .
  3. Klikkaa Ei palautuspäivää ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta .
  4. Klikkaa kalenterista päivämäärää.
  5. (Valinnainen) Jos haluat lisätä palautukselle kellonajan, klikkaa Aikaja sitten lisää kellonaika ja valitse, tarkoitatko aamu- vai iltapäivää (AP/IP).
    Huom. Työn tilaksi merkitään Puuttuu tai Palautettu myöhässä, kun viimeinen palautuspäivä tai ‑aika koittaa. Jos työ on palautettava esimerkiksi klo 9.00 mennessä, aseta sen palautusajaksi klo 9.01. Katso ohjeet työn tilan tarkistamiseen kohdasta Oppilaiden kotitehtävien katseleminen.

Aiheen lisääminen

1. Luo kotitehtävä (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Aihe-kohdassa olevaa alanuolta .
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Luo aihe klikkaamalla Luo aihe ja kirjoittamalla aiheen nimi.
    • Valitse aihe luettelosta klikkaamalla sitä.

Huom. Voit lisätä kotitehtävään vain yhden aiheen.

Lue lisää aiheiden lisäämisestä Tehtävät-sivulle.

Liitteiden lisääminen

1. Luo kotitehtävä.
  2. Valitse kotitehtävän Liitä-kohdasta:
  3. Jos näet ilmoituksen, jonka mukaan sinulla ei ole lupaa liittää tiedostoa, klikkaa Kopioi. Classroom tekee tiedostosta kopion, joka liitetään kotitehtävään, ja tallentaa kopion ryhmän Drive-kansioon.
  4. Klikkaa liitteen vierestä alanuolta Alanuoli ja valitse, miten oppilaat voivat käyttää liitettä:
    • Oppilaat voivat nähdä tiedoston: Kaikki oppilaat voivat nähdä tiedoston, mutta he eivät voi muokata sitä.
    • Oppilaat voivat muokata tiedostoa: Kaikki oppilaat käyttävät samaa tiedostoa ja voivat muokata sitä.
    • Tee kopio jokaiselle oppilaalle: Jokainen oppilas saa oman kopion Google Docs‑, Sheets‑ tai Slides-tiedostosta, jonka nimeen on lisätty oppilaan nimi. Sekä sinä että oppilas voitte muokata dokumenttia. Kun oppilas palauttaa kotitehtävän sinulle, hän ei voi enää muokata dokumenttia ennen kuin palautat sen hänelle.

Huom. Vaihtoehto on käytettävissä vain ennen kotitehtävän julkaisua.

5. (Valinnainen) Jos haluat poistaa liitteen, klikkaa sen vierestä Poista .

Laajennuksen käyttäminen

Katso ohjeet artikkelista Laajennusten käyttäminen Classroomissa.

Rubriikin lisääminen

Katso ohjeet artikkelista Rubriikin luominen kotitehtävälle tai sen käyttäminen uudelleen kotitehtävässä.

Alkuperäraporttien käyttöönotto

Katso ohjeet Alkuperäraporttien käyttöönotto ‑artikkelista.

Kotitehtävän postaaminen ja ajoittaminen sekä luonnoksen tallentaminen

Voit julkaista kotitehtävän heti tai ajoittaa sen julkaisun myöhemmäksi. Jos et halua julkaista sitä vielä, voit tallentaa sen luonnoksena. Näet ajoitetut tehtävät ja tehtäväluonnokset klikkaamalla Tehtävät.

Kotitehtävän julkaiseminen

1. Luo kotitehtävä seuraamalla yllä olevia ohjeita.
  2. Voit julkaista kotitehtävän heti klikkaamalla Anna tehtävä.

Kotitehtävän julkaisun ajoittaminen myöhempään ajankohtaan

Ajoitetut kotitehtävät voivat viivästyä korkeintaan viidellä minuutilla julkaisuajankohdasta.

1. Luo kotitehtävä ja valitse ryhmät seuraamalla yllä olevia ohjeita.
    • Jos haluat ajoittaa saman kotitehtävän useille ryhmille, valitse kaikki haluamasi ryhmät.
  2. Klikkaa Anna tehtäväksi ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta ja sitten Ajoita.
  3. Klikkaa päiväyksen vierestä alanuolta ja valitse kullekin ryhmälle julkaisupäivä ja ‐aika.
    • Classroomissa ajankohtien oletusarvo on iltapäivä. Aamupäivä on tarvittaessa valittava erikseen.
  4. Jos ryhmiä on useita, saatavilla on myös nämä valinnat:
    • (Valinnainen) Valitse viimeinen palautuspäivä ja aihe kullekin ryhmälle.
    • (Valinnainen) Kopioi ensimmäiselle ryhmälle valitsemasi aika ja päivämäärä muihinkin ryhmiin klikkaamalla Kopioi asetukset kaikkiin.
  5. Valitse Ajoita. Kotitehtävä postataan automaattisesti ajastettuna päivänä ja aikana.

Kun olet ajoittanut useita tehtäviä kerralla, voit muokata kotitehtäviä myöhemmin klikkaamalla ryhmää ja muokkaamalla kotitehtäviä yksitellen.

Kotitehtävän tallentaminen luonnoksena

1. Luo kotitehtävä (ohjeet yllä).
  2. Klikkaa Anna tehtävä ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuolija sittenTallenna luonnos.

Voit avata kotitehtävien luonnoksia ja muokata niitä Tehtävät-sivulla.

Kotitehtävien hallinta

Kotitehtävän muokkaaminen

Muokkaukset koskevat yksittäisiä ryhmiä. Jos haluat, että muutokset otetaan käyttöön useissa ryhmissä, tee tarvittavat muutokset kussakin ryhmässä.

Huom. Jos muutat kotitehtävän nimeä, kotitehtävän Drive-kansion nimi ei muutu. Avaa Drive ja nimeä kansio uudelleen.

Julkaistun kotitehtävän muokkaaminen

1. Klikkaa Tehtävät-sivulta kotitehtävän vierestä Lisää ja sitten Muokkaa.
  2. Tee muutokset ja valitse Tallenna.

Ajoitetun kotitehtävän muokkaaminen

1. Klikkaa Tehtävät-sivulta kotitehtävän vierestä Lisää ja sitten Muokkaa.
  2. Tee muutokset ja valitse Ajoita.

Kotitehtävän luonnoksen muokkaaminen

1. Klikkaa Tehtävät-sivulta kotitehtävän luonnoksen vierestä Lisää ja sitten Muokkaa.
  2. Klikkaa kotitehtävää ja tee haluamasi muutokset.

Muutokset tallennetaan automaattisesti.

3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Anna kotitehtävä oppilaille heti (ohjeet yllä).
    • Ajoita kotitehtävän julkaisu tiettyyn päivään ja aikaan (ohjeet yllä).
    • Tallenna kotitehtävä luonnoksena ja palaa Tehtävät-sivulle klikkaamalla yläreunasta Sulje .
Koko ryhmälle tarkoitetun kommentin lisääminen kotitehtävään
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Klikkaa Tehtävät ja sitten valitse kotitehtävä ja sitten Näytä ohjeet.
  4. Klikkaa Lisää kommenttija sitten kirjoita kommenttisi ja sitten klikkaa Julkaise.
Kotitehtävän käyttäminen uudelleen
Jos haluat käyttää tehtävän uudelleen, tutustu artikkeliin Viestin käyttäminen uudelleen.
Kotitehtävän poistaminen

Voit poistaa kotitehtävän ainoastaan Tehtävät-sivulla.

Jos poistat kotitehtävän, kaikki siihen liittyvät arvosanat ja kommentit poistetaan. Luomasi tai oppilaiden luomat liitteet tai tiedostot ovat kuitenkin edelleen käytettävissä Drivessa.

Varoitus! Kotitehtävän poistoa ei voi kumota.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa kotitehtävän vierestä Lisää ja sitten Poista ja sitten vahvista klikkaamalla uudelleen Poista.