Förhandsgranska och exportera klassmallar och klassuppgifter

Den här artikeln är för lärare.

Du kan få åtkomst till andra lärares klasser i Google Classroom om de har delat förhandsgranskningslänken till klassen med dig. När du får en klasslänk till en annan lärares klass kan du

• förhandsgranska en publicerad, uppdaterad version av klassens sida för klassuppgifter
  • importera material du vill använda för nya och befintliga klasser
  • inte se klasslista, betygsbok, kommentarer och bilagor som har tilldelats med inställningen Eleverna kan redigera för att skydda elevuppgifter
  • bara se klassuppgifter om de har blivit tilldelade.

Förhandsgranska material från en delad klass

Viktigt! Du kan bara öppna en förhandsgranskningslänk till en delad klass i följande fall:

Om du vill förhandsgranska material från en delad klass öppnar du förhandsgranskningslänken till den delade klassen i webbläsaren.

• I en förhandsgranskning av den delade klassen ser du
    • klassens titel, ägare och avsnitt
    • objekt i klassuppgifter, som betygskategori och publicerings- och slutdatum.
  • Utökade objekt i klassuppgifter visar
    • uppgiftens poäng och bedömningskriterium
    • bilagor
    • beskrivning
    • publiceringsdatum.

Tips! Du kan förhandsgranska bilagor. De öppnas då i projektorvy.

Exportera klassmaterial från en delad klass

Exportera till en ny klass

1. Medan du förhandsgranskar den delade klassen ska du välja de objekt i klassuppgifter som du vill exportera till en ny klass.
    • Markera eller avmarkera alla objekt i klassuppgifter: Klicka på Markera alla.
    • Markera alla objekt för ett ämne: Markera rutan bredvid ett ämne.
    • Markera eller avmarkera specifika objekt i klassuppgifter: Klicka på kryssrutan bredvid respektive objekt i en klassuppgift.
  2. Klicka på Exportera klassuppgifter längst upp till höger.
  3. Klicka på Ny klass.
  4. Ange klassuppgifterna.
  5. Klicka på Skapa.
  6. Om du vill öppna den nya klassen på en ny flik klickar du på Visa klass.

Exportera till en befintlig klass

1. Medan du förhandsgranskar den delade klassen ska du välja de objekt i klassuppgifter som du vill exportera till en befintlig klass.
    • Markera eller avmarkera alla objekt i klassuppgifter: Markera eller avmarkera Markera alla.
    • Markera alla objekt för ett ämne: Markera rutan bredvid ett ämne.
    • Markera eller avmarkera specifika objekt i klassuppgifter: Klicka på kryssrutan bredvid respektive objekt i en klassuppgift.
  2. Klicka på Exportera klassuppgifter längst upp till höger.
  3. Klicka på klassen som du vill exportera objekten till.
  4. Klicka på Exportera.
  5. Öppna klassen som du exporterade till genom att klicka på Visa klass.

Tips!

• När du exporterar klassuppgifter till en ny eller befintlig klass visas alla exporterade objekt i klassuppgifter som Utkast.
  • Exporterade objekt i klassuppgifter är kopior. När du ändrar ett exporterat objekt i klassuppgifter påverkar det inte de ursprungliga källklassuppgifterna.
  • När du exporterar klassuppgifter till en aktiv klass visas exporterade objekt i klassuppgifter ovanför befintliga klassuppgifter.
  • Objekt i klassuppgifter och ämnen visas i den ursprungliga ordningen.
  • När en klass har importerat innehåll hittar du följande:
    • En avisering med texten Importerar klassuppgifter kan visas på klasskortet.
    • En banner som förklarar att klassuppgiften har importerats kan visas i klassen. Objekt i klassuppgifter är nedtonade tills importen har slutförts.
  • Allmänna inställningar för objekt i klassuppgifter, som bedömningskriterium och poäng, kopieras. Betygsinställningar kopieras inte.
  • Hur lång tid det tar att exportera klassuppgifter beror på storleken på det material du väljer.

Tips om vanliga felmeddelanden

Du behöver åtkomst
  • Om du inte kan få åtkomst till en klass som har delats med dig när du öppnar den kan det bero på något av följande:
    • Du är inte en verifierad lärare. Läs om hur du blir verifierad lärare.
    • Du är inte i samma organisation som läraren som delade förhandsgranskningslänken med dig.
    • Du är inte registrerad som elev i den delade klassen.
    • Klassen har raderats.
    • En lärare i klassen har inaktiverat delning.
Det gick inte att exportera
  • En klass kan innehålla upp till 200 ämnen.