Forhåndsvis og eksporter kursmaler og kursarbeid

Denne artikkelen er for lærere.

Du kan se andre læreres kurs i Google Classroom hvis de har delt linken til forhåndsvisningen av kurset med deg. Når du mottar et kurs som viser en link til en annen lærers kurs, kan du

• forhåndsvise en aktiv, oppdatert versjon av Kursarbeid-siden for kurset
  • importere materiell du vil bruke i nye og eksisterende kurs
  • ikke se klasselisten, karakterboken, kommentarer og vedlegg som er angitt med «Elever har redigeringstilgang»-innstillingen for å beskytte elevenes data
  • bare se kursarbeid hvis det er tilordnet

Forhåndsvis materiell fra delte kurs

Viktig: Du kan bare åpne forhåndsvisningslinker til delte kurs hvis du er

For å se en forhåndsvisning av materiell fra et delt kurs, åpne nettleseren og bruk linken til forhåndsvisningen av det delte kurset.

• I forhåndsvisningen av det delte kurset ser du
    • kurstittel, -eier og -del
    • kursarbeidelementer, for eksempel karakterkategori, publiseringsdato og frist
  • Hvis du utvider kursarbeidelementene, ser du
    • poeng og rubrikker for oppgaver
    • vedlegg
    • Beskrivelse
    • publiseringsdato

Tips: Du kan forhåndsvise vedlegg, som åpnes i prosjektørvisning.

Eksporter kursmateriell fra delte kurs

Eksporter til et nytt kurs

1. Mens du forhåndsviser det delte kurset, velger du kursarbeidelementene du vil eksportere til et nytt kurs.
    • Velg eller velg bort alle kursarbeidelementer: Klikk på Velg alle.
    • Velg alle elementene under et emne: Merk av i boksen ved siden av et emne.
    • Velg eller velg bort bestemte kursarbeidelementer: Klikk på avmerkingsboksen ved siden av hvert element.
  2. Klikk på Eksporter kursarbeid øverst til høyre.
  3. Klikk på Nytt kurs.
  4. Skriv inn informasjon om det nye kurset.
  5. Klikk på Opprett.
  6. For å åpne det nye kurset i en ny fane, klikk på Se kurset.

Eksporter til et eksisterende kurs

1. Mens du forhåndsviser det delte kurset, velger du kursarbeidselementene du vil eksportere til et kurs som allerede finnes.
    • Velg eller velg bort alle kursarbeidelementer: Merk av eller fjern avmerkingen for Velg alle.
    • Velg alle elementene under et emne: Merk av i boksen ved siden av et emne.
    • Velg eller velg bort bestemte kursarbeidelementer: Klikk på avmerkingsboksen ved siden av hvert element.
  2. Klikk på Eksporter kursarbeid øverst til høyre.
  3. Klikk på kurset du vil eksportere elementene til.
  4. Klikk på Eksportér.
  5. For å åpne kurset du eksporterte til, klikk på Se kurset.

Tips:

• Når du eksporterer kursarbeid til et nytt eller eksisterende kurs, vises alle eksporterte kursarbeidelementer som «Utkast».
  • Eksporterte kursarbeidelementer er kopier. Når du endrer et eksportert kursarbeidelement, påvirkes ikke det opprinnelige kildekursarbeidet.
  • Når du eksporterer kursarbeid til et aktivt kurs, vises eksporterte kursarbeidelementer over eksisterende kursarbeidelementer.
  • Kursarbeidelementene og -emnene vises i samme rekkefølge som de opprinnelig var i.
  • Når et kurs har importert innhold, kan du se følgende:
    • Varselet «Importerer kursarbeid» på kurskortet.
    • Et kursbanner som forklarer at kursarbeidet importeres. Kursarbeidelementene er nedtonet frem til de er ferdig importert.
  • Generelle innstillinger for kursarbeid, for eksempel rubrikker og poengverdier, blir kopiert. Innstillinger for karaktersetting kopieres ikke.
  • Hvor lang tid det tar å eksportere kursarbeid, avhenger av størrelsen på materialet du velger.

Tips for vanlige feilmeldinger

Du trenger tilgang
  • Når du åpner et kurs som er delt med deg, men du ikke har tilgang, kan følgende problemer har oppstått:
    • Du er ikke en bekreftet lærer. Finn ut hvordan du kan bli en bekreftet lærer.
    • Du er ikke i samme organisasjon som læreren som delte linken til forhåndsvisningen av kurset med deg.
    • Du er registrert som elev i det delte kurset.
    • Kurset er slettet.
    • En lærer på kurset har slått av deling.
Eksporten mislyktes
  • Kurs kan ha maksimalt 200 emner.