Ryhmämallien ja tehtävien esikatselu ja vieminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Voit päästä muiden opettajien ryhmiin Google Classroomissa, jos he ovat jakaneet ryhmän esikatselulinkin sinulle. Kun saat linkin toisen opettajan ryhmään,

• voit esikatsella ajantasaista versiota ryhmän Tehtävät-sivulla
  • voit importoida valitsemiasi materiaaleja uusiin ja aiemmin luotuihin ryhmiin
  • et näe ryhmän osallistujalistaa, arvosanataulukkoa, kommentteja etkä oppilaiden muokattavissa olevia liitteitä oppilaiden tietojen suojaamisen vuoksi
  • näet vain osoitetut tehtävät.

Jaetun ryhmän materiaalien esikatselu

Tärkeää: Voit avata jaettuun ryhmään ohjaavan esikatselulinkin vain, jos olet

Kun avaat esikatselulinkin selaimella, voit esikatsella jaetun ryhmän materiaaleja.

• Jaetun ryhmän esikatselun sisältö:
    • ryhmän nimi, omistaja ja kohta
    • tehtävätiedot, kuten arvosanakategoria, julkaistut tehtävät ja määräpäivät
  • laajennetuissa tehtäväkohteissa myös
    • kotitehtävän pisteet ja rubriikin
    • liitteet
    • Kuvaus
    • julkaisupäivä.

Vinkki: Voit esikatsella liitteitä, jotka avautuvat projektorinäkymässä.

Ryhmän materiaalien eksportointi jaetusta ryhmästä

Eksportointi uuteen ryhmään

1. Kun esikatselet jaettua ryhmää, valitse tehtävät, jotka haluat eksportoida uuteen ryhmään.
    • Valitse kaikki tehtävät tai poista niiden valinta: Klikkaa Valitse kaikki.
    • Valitse kaikki tiettyyn aiheeseen liittyvät tehtävät: Valitse aiheen viereinen valintaruutu.
    • Valitse tietyt tehtävät tai poista niiden valinta: Klikkaa kunkin tehtävän vieressä olevaa valintaruutua.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Eksportoi tehtävät.
  3. Klikkaa Uusi ryhmä.
  4. Lisää uuden ryhmän tiedot.
  5. Valitse Luo.
  6. Avaa uusi ryhmä uudelle välilehdelle klikkaamalla Näytä ryhmä.

Eksportointi aiemmin luotuun ryhmään

1. Kun esikatselet jaettua ryhmää, valitse tehtävät, jotka haluat eksportoida aiemmin luotuun ryhmään.
    • Valitse kaikki tehtävät tai poista niiden valinta: Valitse tai poista valinta kohdasta Valitse kaikki.
    • Valitse kaikki tiettyyn aiheeseen liittyvät tehtävät: Valitse aiheen viereinen valintaruutu.
    • Valitse tietyt tehtävät tai poista niiden valinta: Klikkaa kunkin tehtävän vieressä olevaa valintaruutua.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Eksportoi tehtävät.
  3. Klikkaa ryhmää, johon haluat eksportoida tehtävät.
  4. Valitse Vie.
  5. Avaa ryhmä, johon eksportoit tehtävät, klikkaamalla Näytä ryhmä.

Vinkkejä:

• Kun eksportoit tehtäviä uuteen tai aiemmin luotuun ryhmään, ne näkyvät luonnoksina.
  • Eksportoidut tehtävät ovat kopioita. Eksportoidun tehtävän muokkaaminen ei vaikuta alkuperäiseen tehtävämateriaaliin.
  • Kun eksportoit tehtäviä aktiiviseen ryhmään, ne näkyvät aiemmin luotujen tehtävien yläpuolella.
  • Tehtävät ja aiheet näkyvät alkuperäisessä järjestyksessä.
  • Kun ryhmässä on importoitua sisältöä, se vaikuttaa seuraavasti:
    • Ryhmäkortilla näkyy "Importoidaan tehtäviä" ‑ilmoitus.
    • Ryhmässä on banneri, jossa kerrotaan, että tehtävät on importoitu. Tehtävät näkyvät himmennettyinä, kunnes importointi on valmis.
  • Tehtävien yleiset asetukset, kuten rubriikit ja pistemäärät, kopioidaan. Arvosteluasetuksia ei kopioida.
  • Tehtävien eksportointiin kuluva aika riippuu valitsemiesi materiaalien koosta.

Vinkkejä yleisiin virheilmoituksiin liittyen

Tarvitset pääsyoikeuden
  • Jos sinulla ei ole pääsyä kanssasi jaettuun ryhmään, syynä voi olla jokin seuraavista:
    • Et ole vahvistettu opettaja. Lue lisää siitä, miten pääset vahvistetuksi opettajaksi.
    • Et ole samassa organisaatiossa kuin opettaja, jolta sait ryhmän esikatselulinkin.
    • Olet tällä hetkellä oppilaana jaetussa ryhmässä.
    • Ryhmä on poistettu.
    • Ryhmän opettaja on laittanut jakamisen pois päältä.
Eksportointi epäonnistui
  • Ryhmässä voi olla enintään 200 aihetta.