Installera Classroom-tillägg och lägga till dem i godkännandelistan

Den här artikeln är avsedd för administratörer.

Som Google Workspace-administratör kan du konfigurera tillägg för Classroom så att lärare kan dela engagerande aktiviteter och innehåll med eleverna. Tillägg kan bifogas till hemuppgifter, quiz-uppgifter, frågor, material eller meddelanden.

Det här behöver du för att använda tillägg i Classroom

• Du måste använda Google Workspace for Education Plus eller Teaching and Learning Upgrade.
  • Det går endast att skapa och tilldela tillägg i webbversionen av Classroom.
  • Tillägg kan visas, slutföras och betygsättas både på webben och på mobila versioner av Classroom

Konfigurera ett tillägg

Administratörer kan konfigurera ett tillägg på följande två sätt:

• Administratörsinstallation: Installera ett tillägg för lärare i en grupp, organisationsenhet eller domän.
    • Viktigt! Endast en administratör kan installera vissa tillägg.
  • Godkännandelista: Tillåt lärare att installera tillägg individuellt.
    • Obs!
      • Även om Google Workspace Marketplace är inställt på Tillåt användare att installera och köra en app från Marketplace måste Classroom-tillägg godkännas individuellt.
      • Om Classroom-tillägg installerades före juli 2022 men inte finns på godkännandelistan fortsätter dessa tillägg att köras.

Administratörsinstallation av ett Classroom-tillägg

I en webbläsare:

1. Öppna Google Workspace Marketplace.
  2. Välj filtret Fungerar med högst upp.
  3. Markera kryssrutan bredvid Classroom.
  4. Klicka på Klar. Tillgängliga Classroom-tillägg visas.
  5. Klicka på tillägget du vill installera följt av Installera.

Från administratörskonsolen:

1. Logga in på Googles administratörskonsol.
  2. Klicka på Appar följt av Google Workspace Marketplace-appar följt av Applista.
  3. Klicka på Installera app.
  4. Välj filtret Fungerar med högst upp.
  5. Markera kryssrutan bredvid Classroom.
  6. Klicka på Klar. Tillgängliga Classroom-tillägg visas.
  7. Klicka på tillägget du vill installera följt av Installera.

När ett tillägg har installerats blir det tillgängligt för lärare att använda med hemuppgifter, quiz-uppgifter, frågor, material och meddelanden.

Lägga till ett Classroom-tillägg på godkännandelistan

Så här hanterar du din godkännandelista:

1. Logga in på Googles administratörskonsol.
  2. Klicka på Appar följt av Google Workspace Marketplace-appar följt av Applista.
  3. Klicka på Godkännandelista högst upp.
  4. Välj tillägg som du vill lägga till på godkännandelistan.
  5. Om du vill ändra inställningarna för godkännandelistan klickar du på Inställningar under Applista.

När ett tillägg har lagts till på godkännandelistan kan lärare skapa en hemuppgift och installera tillägg individuellt, såvida inte administratörskonsolen är inställd på Tillåt inte att användare installerar och kör appar från Marketplace.

Vi vill påminna om att du är ansvarig för att få vårdnadshavarens samtycke, om så krävs, för användning av appar från tredje part.

Vanliga frågor

Behöver jag en prenumeration eller licenser för varje tillägg i Classroom?

För vissa tillägg i Classroom krävs en prenumeration för att få åtkomst till en del av eller allt innehåll. Åtkomst till olika tillägg varierar beroende på produkt.

Om du vill veta mer om kraven för ett tillägg eller om du behöver hjälp med att använda ett tillägg letar du reda på tillägget på Google Workspace Marketplace.