Add-ons voor Classroom installeren en op de toelatingslijst zetten

Dit artikel is bestemd voor beheerders.

Als Google Workspace-beheerder kun je add-ons voor Classroom instellen, zodat docenten interessante activiteiten en content kunnen delen met leerlingen. Je kunt add-ons toevoegen aan opdrachten, toetsopdrachten, vragen, materiaal of mededelingen.

De benodigdheden om add-ons te gebruiken in Classroom

• Je moet Google Workspace for Education Plus of de Teaching and Learning Upgrade gebruiken.
  • Je kunt add-ons alleen maken en toewijzen met de webversie van Classroom.
  • Je kunt add-ons bekijken, voltooien en beoordelen in de webversie en de mobiele versie van Classroom.

Een add-on instellen

Beheerders kunnen een add-on op 2 manieren instellen:

• Installatie door beheerder: Installeer een add-on voor docenten binnen een groep, organisatie-eenheid of domein.
    • Belangrijk: Bepaalde add-ons kunnen alleen door een beheerder worden geïnstalleerd.
  • Via een toelatingslijst: Hiermee sta je toe dat docenten add-ons zelf installeren.
    • Belangrijk:
      • Ook als in Google Workspace Marketplace is gekozen voor Gebruikers toestaan alle apps uit de Marketplace te installeren en uit te voeren, moet een beheerder add-ons voor Classroom afzonderlijk op de toelatingslijst zetten.
      • Add-ons voor Classroom die vóór juli 2022 zijn geïnstalleerd, maar niet op de toelatingslijst staan, blijven actief.

Installatie van een add-on voor Classroom door een beheerder

Via een browser:

1. Ga naar Google Workspace Marketplace.
  2. Selecteer bovenaan het filter Werkt met.
  3. Vink Classroom aan.
  4. Klik op Klaar. De beschikbare add-ons voor Classroom worden weergegeven.
  5. Klik op de add-on die je wilt installeren en dan Installeren.

Via de Beheerdersconsole:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.
  2. Klik op Apps en dan Google Workspace Marketplace-apps en dan Lijst met apps.
  3. Klik op App installeren.
  4. Selecteer bovenaan het filter Werkt met.
  5. Vink Classroom aan.
  6. Klik op Klaar. De beschikbare add-ons voor Classroom worden weergegeven.
  7. Klik op de add-on die je wilt installeren en dan Installeren.

Nadat je een add-on hebt geïnstalleerd, kunnen docenten deze gebruiken voor opdrachten, toetsopdrachten, vragen, materialen of mededelingen.

Een add-on voor Classroom op de toelatingslijst zetten

Zo beheer je de toelatingslijst:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.
  2. Klik op Apps en dan Google Workspace Marketplace-apps en dan Lijst met apps.
  3. Klik bovenaan op App op toelatingslijst zetten.
  4. Selecteer de add-ons die je op de toelatingslijst wilt zetten.
  5. Klik onder Lijst met apps op Instellingen om de instellingen voor de toelatingslijst te wijzigen.

Nadat je een add-on op de toelatingslijst hebt gezet, kunnen docenten een opdracht maken en add-ons zelf installeren, tenzij in de Beheerdersconsole is gekozen voor de instelling Gebruikers niet toestaan apps uit de Marketplace te installeren en uit te voeren.

Als ouderlijke toestemming nodig is om apps van derden te gebruiken, is het jouw verantwoordelijkheid om die te krijgen.

Veelgestelde vragen

Heb ik voor elke Classroom-add-on een abonnement of licentie nodig?

Voor sommige Classroom-add-ons heb je een abonnement nodig om toegang te krijgen tot een deel van of alle content. Toegang tot add-ons verschilt per product.

Zoek de add-on in de Google Workspace Marketplace voor meer informatie over de vereisten voor een add-on of voor hulp bij het gebruik ervan.