Classroom-laajennusten asentaminen ja salliminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu järjestelmänvalvojille.

Google Workspace ‐järjestelmänvalvojana voit ottaa Classroomissa käyttöön laajennuksia, joilla opettajat voivat jakaa sisältöä ja tehtäviä oppilaille. Laajennuksia voi liittää kotitehtäviin, kysymystehtäviin, kysymyksiin, materiaaleihin ja ilmoituksiin.

Laajennusten käyttövaatimukset Classroomissa

• Sinulla pitää olla Google Workspace for Education Plus tai Teaching and Learning Upgrade.
  • Laajennuksia voi luoda ja liittää vain Classroomin verkkoversiossa.
  • Laajennuksia voi katsoa, merkitä käsitellyksi ja arvostella sekä Classroomin verkko‐ että mobiiliversiossa.

Laajennuksen käyttöönotto

Järjestelmänvalvojat voivat ottaa laajennuksen käyttöön kahdella tavalla:

• Järjestelmänvalvojan asentamana: Asenna laajennus tiettyyn ryhmään, organisaatioyksikköön tai verkkotunnukseen kuuluville opettajille.
    • Tärkeää: Osan laajennuksista voi asentaa vain järjestelmänvalvoja.
  • Erikseen sallimalla: Salli opettajien asentaa yksittäisiä laajennuksia.
    • Tärkeää:
      • Classroom-laajennukset täytyy lisätä yksitellen, vaikka Google Workspace Marketplacen asetuksena on "Salli käyttäjien asentaa ja käyttää kaikkia Marketplacen sovelluksia".
      • Ennen heinäkuuta 2022 asennetut Classroom-laajennukset toimivat edelleen, vaikka niitä ei olisi lisätty sallittuihin.

Classroom-laajennus järjestelmänvalvojan asentamana

Selaimella:

1. Siirry Google Workspace Marketplaceen.
  2. Valitse yläreunasta Toimii seuraavien kanssa ‐suodatin.
  3. Merkitse Classroom valituksi.
  4. Valitse Valmis. Näkyviin tulevat Classroomissa toimivat laajennukset.
  5. Klikkaa asennettavaa laajennusta ja sitten Asenna.

Hallintakonsolissa:

1. Kirjaudu Google-hallintakonsoliin.
  2. Klikkaa Sovellukset ja sitten Google Workspace Marketplace ‑sovellukset ja sitten Sovelluslista.
  3. Valitse Asenna sovellus.
  4. Valitse yläreunasta Toimii seuraavien kanssa ‐suodatin.
  5. Merkitse Classroom valituksi.
  6. Valitse Valmis. Näkyviin tulevat Classroomissa toimivat laajennukset.
  7. Klikkaa asennettavaa laajennusta ja sitten Asenna.

Kun laajennus on asennettu, opettajat voivat käyttää sitä kotitehtävissä, kysymystehtävissä, kysymyksissä, materiaaleissa ja ilmoituksissa.

Classroom-laajennuksen salliminen

Näin hallinnoit sallittuja laajennuksia:

1. Kirjaudu Google-hallintakonsoliin.
  2. Klikkaa Sovellukset ja sitten Google Workspace Marketplace ‑sovellukset ja sitten Sovelluslista.
  3. Klikkaa yläreunasta Salli sovellus.
  4. Valitse sallittavat laajennukset.
  5. Jos haluat muuttaa sallittujen listan asetuksia, klikkaa Sovelluslista-kohdasta Asetukset.

Kun laajennus on sallittu, opettajat voivat luoda kotitehtäviä ja asentaa laajennuksia yksitellen, paitsi jos hallintakonsolin asetuksena on "Älä salli käyttäjien asentaa ja käyttää Marketplacen sovelluksia".

Muistathan, että sinun on tarvittaessa hankittava vanhemman suostumus kolmannen osapuolen sovellusten käyttöön.

Usein kysyttyä

Tarvitaanko jokaiseen Classroom-laajennukseen tilaus tai lisenssi?

Joissain laajennuksissa koko sisällön tai sen osan käyttöön tarvitaan tilaus. Saatavilla olevat laajennukset riippuvat tuotteesta.

Näet laajennuksen lisätiedot Google Workspace Marketplacesta, ja sieltä saat myös tukea.

Muita artikkeleita