Konfigurera en mall för BigQuery Export och Data Studio

Viktigt! BigQuery-loggar och Data Studio är bara tillgängliga för Workspace for Education Plus-användare.

Med hjälp av aktivitetsloggar i BigQuery kan administratörer se användningsrapporter med anpassningsbara Data Studio-mallar.

Om BigQuery Export inte har konfigurerats för granskningsloggarna via administratörskonsolen gör du det först. Kontrollera att BigQuery har aktiverats på administratörskonsolen.

Om det inte har konfigurerats ännu:

1. Konfigurera ett BigQuery-projekt för rapportloggar.
  2. Konfigurera export av tjänstloggar till BigQuery.

Valfritt: Använd BigQuery Export utan faktureringskonto.

Du kan aktivera funktionen BigQuery Export utan ett faktureringskonto på Google Cloud Console. Om du inte har konfigurerat ett faktureringskonto skapas ett sandlådekonto. Även om ett sandlådekonto är tillräckligt i testsyfte rekommenderar vi att du sätter dig in i vilka begränsningar det innebär i längden.

Så här konfigurerar du ett BigQuery-projekt

1. Logga in på console.cloud.google.com.
  2. Skapa ett nytt projekt.

Så här konfigurerar du en BigQuery-export

1. Logga in på admin.google.com.
  2. Klicka på Rapporter i huvudmenyn.
  3. Scrolla till BigQuery Export till vänster.
  4. Klicka på GCP-projektet som du skapade i steg 1.
  5. Ge datasetet ett namn.
  6. Klicka på Spara.

Så här skapar du en datakälla i Data Studio för en BigQuery Export-aktivitetstabell

Följ stegen för att lägga till Big Query-aktivitetstabellen som datakälla. Läs mer om Google BigQuery.

1. Logga in i Looker Studio.
  2. Klicka på Skapa Skapa och sedan Datakälla uppe till vänster.
  3. Välj BigQuery-anslutaren.
  4. Klicka på Mina projekt till vänster på skärmen och sedan klicka på projektet och datasetet du skapade och sedan välj Aktivitet.
  5. Kontrollera att du har markerat rutan under Partitionerad tabell.
  6. Klicka på Anslut.

Valfritt: Byt namn på datakällan till något du kommer ihåg.

Så här skapar du en Data Studio-översikt

1. Öppna mallen.
  2. Klicka på Använd mall uppe till höger.
  3. Välj den datakälla som du skapade tidigare under Ny datakälla.
  4. Klicka på Kopiera rapport för att kopiera mallen till din egen Data Studio-miljö.

Läs om hur du delar rapporten med andra.

Relaterade resurser

Visa användningsrapporter för Classroom