Konfigurer BigQuery Export og Data Studio-mal

Viktig: BigQuery-logger og Data Studio er kun tilgjengelig for Workspace for Education Plus-brukere.

Med aktivitetslogger i BigQuery kan administratorer se rapporter om bruk og bruksfrekvens ved hjelp av egendefinerte Data Studio-maler.

Hvis BigQuery-eksporten av revisjonsloggene dine ikke er konfigurert fra administrasjonskonsollen, må du først konfigurere denne. Sjekk om BigQuery er slått på i administrasjonskonsollen.

Gjør følgende hvis det ikke er konfigurert ennå:

1. Konfigurer et BigQuery-prosjekt for rapporteringslogger.
  2. Konfigurer eksport av tjenestelogger til BigQuery.

Valgfritt: Bruk BigQuery Export uten faktureringskonto.

Du kan slå på BigQuery Export-funksjonen uten at du har konfigurert noen faktureringskonto i Google Cloud Console. Hvis du ikke har konfigurert noen faktureringskonto, opprettes det en testkonto. Selv om den holder til testformål, anbefaler vi at du gjør deg kjent med begrensningene for langvarig bruk av testkontoer.

Slik konfigurerer du et BigQuery-prosjekt

1. Logg på console.cloud.google.com.
  2. Opprett et nytt prosjekt.

Slik konfigurerer du en BigQuery-eksport

1. Logg på admin.google.com.
  2. Klikk på Rapporter på hovedmenyen.
  3. Rull til «BigQuery Export» på venstre side.
  4. Klikk på GCP-prosjektet du opprettet i trinn 1.
  5. Gi datasettet et navn.
  6. Klikk på Lagre.

Slik oppretter du en datakilde i Data Studio for BigQuery-eksporttabellen til en aktivitet

Følg fremgangsmåten for å legge til BigQuery-aktivitetstabellen som en datakilde. Finn ut mer om Google BigQuery.

1. Logg på Data Studio.
  2. Øverst til venstre klikker du på Opprett Opprett og så Datakilde.
  3. Velg BigQuery-koblingen.
  4. På venstre side av skjermen: Klikk på Mine prosjekter og så klikk på prosjektet og datasettet du opprettet og så velg «Aktivitet».
  5. Sørg for at du merker av i boksen under «Partisjonert tabell».
  6. Klikk på Koble til.

Valgfritt: Endre navnet på datakilden til noe du klarer å huske.

Slik oppretter du oversikten i Data Studio

1. Åpne malen.
  2. Klikk på Bruk mal øverst til høyre.
  3. Velg aktivitetsdatakilden du opprettet tidligere, under «Ny datakilde».
  4. Klikk på Kopiér rapport for å kopiere denne malen til ditt eget Data Studio-miljø.

Finn ut hvordan du deler rapporter med andre.

Relaterte ressurser

Se bruksrapporter for Classroom