BigQuery Export en Data Studio-template instellen

Belangrijk: BigQuery-logboeken en Data Studio zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van Workspace for Education Plus.

Met activiteitenlogboeken in BigQuery kunnen beheerders gebruiks- en acceptatierapporten bekijken met aanpasbare Data Studio-templates.

Als in de Beheerdersconsole BigQuery Export niet is geconfigureerd voor de controlelogboeken, stel je dit eerst in. Controleer in de Beheerdersconsole of BigQuery is aangezet.

Als BigQuery nog niet is geconfigureerd:

1. Stel een BigQuery-project in voor rapportlogboeken.
  2. Stel in dat servicelogboeken worden geëxporteerd naar BigQuery.

Optioneel: Gebruik BigQuery Export zonder een factureringsaccount.

Je kunt de BigQuery Export-functie aanzetten zonder een factureringsaccount in te stellen in Google Cloud Console. Als je geen factureringsaccount hebt ingesteld, wordt er een sandbox-account voor je gemaakt. Hoewel dit voldoende is voor testdoeleinden, is het goed om te weten welke limieten er gelden als je langdurig een sandbox-account gebruikt.

Een BigQuery-project instellen

1. Log in op console.cloud.google.com.
  2. Maak een nieuw project.

Een BigQuery-export instellen

1. Log in op admin.google.com.
  2. Klik in het hoofdmenu op Rapporten.
  3. Scroll aan de linkerkant naar BigQuery Export.
  4. Klik op het GCP-project dat je in stap 1 hebt gemaakt.
  5. Geef een naam op voor de dataset.
  6. Klik op Opslaan.

Een gegevensbron maken in Data Studio voor de BigQuery-exporttabel van mijn activiteit

Volg deze stappen om de tabel van je BigQuery-activiteit toe te voegen als gegevensbron. Meer informatie over Google BigQuery

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Klik linksboven op Maken Maken en dan Gegevensbron.
  3. Selecteer de BigQuery-connector.
  4. Klik aan de linkerkant op Mijn projecten en dan klik op het project en de dataset die je hebt gemaakt en dan selecteer Activiteit.
  5. Vink het selectievakje onder Gepartitioneerde tabel aan.
  6. Klik op Verbinden.

Optioneel: Wijzig de naam van de gegevensbron in iets wat je makkelijk kunt onthouden.

Een Data Studio-dashboard maken

1. Open de template.
  2. Klik rechtsboven op Template gebruiken.
  3. Kies onder Nieuwe gegevensbron de activiteit-gegevensbron die je eerder hebt gemaakt.
  4. Klik op Rapport kopiëren om deze template naar je eigen Data Studio-omgeving te kopiëren.

Meer informatie over hoe je een rapport met anderen kunt delen.

Gerelateerde bronnen

Gebruiksrapporten over Classroom bekijken