BigQuery Exportin ja Data Studio ‐mallin määrittäminen

Tärkeää: BigQuery-lokit ja Data Studio ovat saatavilla vain Workspace for Education Plus ‐käyttäjille.

BigQueryn toimintalokien avulla järjestelmänvalvojat voivat nähdä käyttö- ja käyttöönottoraportteja muokattavilla Data Studio ‐malleilla.

Jos valvontalokien BigQuery Exportia ei ole määritetty hallintakonsolissa, tee se ensin. Tarkista, onko BigQuery käytössä hallintakonsolissasi.

Jos sitä ei ole vielä määritetty:

1. Määritä BigQuery-projekti raportointilokeja varten.
  2. Määritä palvelulokien eksportoinnit BigQueryyn.

Valinnainen: Käytä BigQuery Exportia ilman laskutustiliä.

Voit ottaa BigQuery Export ‐ominaisuuden käyttöön ilman laskutustiliä Google Cloud Consolessa. Jos sinulla ei ole laskutustiliä, sinulle luodaan hiekkalaatikkotili. Tämä riittää testaukseen, mutta suosittelemme tutustumaan hiekkalaatikkotilin pitkäaikaisen käytön rajoituksiin.

BigQuery-projektin määrittäminen

1. Kirjaudu sisään osoitteessa console.cloud.google.com.
  2. Luo uusi projekti.

BigQuery-viennin määrittäminen

1. Kirjaudu sisään osoitteessa admin.google.com.
  2. Valitse päävalikosta Raportit.
  3. Vieritä vasemmalta BigQuery Export ‐kohtaan.
  4. Klikkaa vaiheessa 1 tehtyä GCP-projektia.
  5. Luo datajoukon nimi.
  6. Klikkaa Tallenna.

Näin luot datalähteen Data Studiossa oman toiminnan BigQuery-vientitaulukkoa varten

Lisää BigQuery-toimintataulukko datalähteeksi ohjeiden mukaisesti. Lue lisää Google BigQuerysta.

1. Kirjaudu Data Studioon.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Luo Luo ja sitten Datalähde.
  3. Valitse BigQuery-liitin.
  4. Klikkaa näytön vasemmasta reunasta Omat projektit ja sitten luomasi projekti ja datajoukko ja sitten valitse Tapahtumat.
  5. Muista valita Osioitu taulukko ‐kohdan valintaruutu.
  6. Valitse Yhdistä.

Valinnainen: Lisää datalähteelle uusi, helposti muistettava nimi.

Data Studion hallintapaneelin luominen

1. Avaa malli.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Käytä mallia.
  3. Valitse Uusi datalähde ‐kohdasta aiemmin luomasi "toiminta"-datalähde.
  4. Klikkaa Kopioi raportti, niin voit kopioida tämän mallin omaan Data Studio ‐ympäristöösi.

Katso, miten voit jakaa raporttisi muille.

Aiheeseen liittyvää materiaalia

Classroomin käyttöraporttien katsominen