Konfigurer en BigQuery-eksport og Data Studio-skabelonen

Vigtigt! BigQuery-logs og Data Studio benyttes kun af Workspace for Education Plus-brugere.

Aktivitetslogs i BigQuery giver administratorer mulighed for at se brugs- og indførelsesrapporter med Data Studio-skabeloner, der kan tilpasses.

Hvis BigQuery-eksporten af dine revisionslogs ikke er konfigureret via Administrationskonsol, skal du først konfigurere den. Tjek, om BigQuery er aktiveret i Administrationskonsol.

Hvis BigQuery ikke er konfigureret endnu:

1. Konfigurer et BigQuery-projekt til rapporteringslogs.
  2. Konfigurer eksport af tjenestelogs til BigQuery.

Valgfrit: Brug BigQuery Export uden en faktureringskonto.

Du kan aktivere BigQuery Export-funktionen uden at have konfigureret en faktureringskonto i Google Cloud Console. Hvis du ikke har konfigureret en faktureringskonto, får du oprettet en Sandbox-konto. En sådan konto er tilstrækkelig til testformål, men vi anbefaler, at du sætter dig ind i begrænsningerne ved langsigtet brug af en Sandbox-konto.

Sådan konfigurerer du et BigQuery-projekt

1. Log ind på console.cloud.google.com.
  2. Opret et nyt projekt.

Sådan konfigurerer du en BigQuery-eksport

1. Log ind på admin.google.com.
  2. Klik på Rapporter i hovedmenuen.
  3. I venstre side skal du rulle til "BigQuery Export".
  4. Klik på det GCP-projekt, du oprettede i trin 1.
  5. Angiv et datasætnavn.
  6. Klik på Gem.

Sådan opretter du en datakilde i Data Studio for aktivitetstabellen til BigQuery-eksporten

Følg vejledningen for at tilføje Big Query-aktivitetstabellen som datakilde. Få flere oplysninger om Google BigQuery.

1. Log ind på Data Studio.
  2. Øverst til venstre skal du klikke på Opret Opret efterfulgt af Datakilde.
  3. Vælg BigQuery-forbindelsen.
  4. I venstre side af skærmen skal du klikke på Mine projekter efterfulgt af det projekt og det datasæt, du oprettede efterfulgt af vælg Aktivitet.
  5. Sørg for at markere afkrydsningsfeltet under "Opdelt tabel".
  6. Klik på Tilknyt.

Valgfrit: Omdøb din datakilde til noget, du kan huske.

Sådan opretter du dit Data Studio-kontrolpanel

1. Åbn skabelonen.
  2. Klik på Brug skabelon øverst til højre.
  3. Under "Ny datakilde" skal du vælge den datakilde for "aktivitet", du tidligere har oprettet.
  4. Klik på Kopiér rapport for at kopiere denne skabelon til dit eget Data Studio-miljø.

Se, hvordan du deler din rapport med andre.

Relaterede ressourcer

Se brugsrapporter for Classroom