Opdrachten gebruiken met Canvas

Google Drive en Editors van Google Documenten zijn verder uitgebreid zodat bestanden via Google Opdrachten en Canvas kunnen worden ingeleverd in Canvas. Met Opdrachten kun je werk aan leerlingen uitdelen en beoordelen, ingeleverd werk controleren op plagiaat, en Google Documenten en Drive gebruiken met Canvas.

Functies en voordelen van Opdrachten

Als beheerders Google Opdrachten aanzetten in de Canvas-instellingen, krijg je alle functies en voordelen van Opdrachten.

• Docenten kunnen Google Opdrachten als externe tool selecteren wanneer ze een nieuwe opdracht maken. Dan kunnen ze het volgende:
    • Nakijken in de nakijkinterface van Google of in SpeedGrader™.
    • Een bestand toevoegen aan een opdracht zodat elke leerling een eigen exemplaar krijgt om te bewerken en in te leveren.
    • Controleren op gemiste citaties en mogelijk plagiaat met de functie Originaliteitsrapporten.
  • Leerlingen kunnen Drive-bestanden inleveren bij Canvas-opdrachten, waarna docenten deze kunnen nakijken in SpeedGrader™.
  • Drive-bestanden insluiten met de rtf-editor van Canvas.
  • Drive-bestanden toevoegen aan Canvas Modules.

Opdrachten biedt ook de volgende verbeteringen vergeleken met de Google Apps LTI:

• Wordt officieel ondersteund door Google en valt onder de Servicevoorwaarden van Google Workspace for Education.
  • Geeft beheerders de mogelijkheid om te vereisen dat leerlingen hun door de school uitgegeven Google-account gebruiken.
  • Gebruikt Learning Tools Interoperability (LTI) 1.3 voor sterkere beveiliging.
Opdrachten gebruiken als externe tool voor opdrachten
  1. Maak een nieuwe Canvas-opdracht.
  2. Selecteer naast Submission Type (Inlevertype) de optie External Tool (Externe tool).
  3. Klik op Find (Zoeken) en kies Google Assignments (Google Opdrachten).
Leerlingen toestaan Drive-bestanden in te leveren als bestandsupload

Leerlingen kunnen Drive-bestanden inleveren die je kunt nakijken met SpeedGrader™.

Voor docenten

Toestaan dat leerlingen Drive-bestanden inleveren bij Canvas-opdrachten

1. Nadat je een nieuwe Canvas-opdracht hebt gemaakt, selecteer je Online naast Submission Type (Inlevertype).
  2. Onder Online Entry Options (Opties voor online inleveren) selecteer je File Uploads (Bestandsuploads).

Belangrijk: Je moet File Uploads (Bestandsuploads) selecteren, anders kunnen leerlingen de opdracht niet inleveren.

Voor leerlingen

Opdrachten inleveren

1. Zorg dat je bent ingelogd met je schoolaccount.
  2. Klik naast File Upload (Bestand uploaden) op Google Drive.
  3. Klik op Select file (Bestand selecteren) om een Google Drive-venster te openen.
  4. Selecteer het Drive-bestand.
  5. Klik op Add (Toevoegen) and then Attach (Bijvoegen) and then Submit assignment (Opdracht inleveren).
Drive-bestanden insluiten met de rtf-editor
In de RTF-editor van Canvas kun je een Google Drive-bestand insluiten in mededelingen, opdrachten of posts. In je Drive kun je een Google-document, -spreadsheet of -presentatie of een pdf, video, afbeelding of ander soort bestand delen.

Opdrachten beheert automatisch alle bestandsrechten. Alle leerlingen in de lesgroep en hun ouders/verzorgers kunnen het ingesloten lesgroepmateriaal bekijken zonder te hoeven inloggen met een Google-account. In het Canvas-helpcentrum vind je stapsgewijze instructies.
Opmerking: Het kan zijn dat je bestanden in gedeelde Drives of Drives van je team, niet kunt insluiten. Dit probleem is bekend. Meer informatie over bekende problemen
Drive-bestanden toevoegen aan Modules
Je kunt Google Drive gebruiken als externe bron voor Module-content. Leerlingen kunnen de bestanden openen en werken in hun eigen exemplaar.

Een Drive-bestand toevoegen aan een Module
  1. Log in bij Canvas.
  2. Open de lesgroep.
  3. Klik op Modules and then Add Item (Item toevoegen) .
    Click Add Item
  4. Selecteer naast Add (Toevoegen) de optie External Tool (Externe tool).
    Select External Tool
  5. Onder External Tool (Externe tool) selecteer je Google Drive.
    Select Google Drive
  6. Log in op je Google-account.
  7. Klik op Allow (Toestaan).
  8. Selecteer het Google Drive-bestand.
  9. Klik op Submit (Inleveren).

Veelgestelde vragen

Alles openen  |  Alles sluiten

Als we in mijn organisatie Google Apps LTI gebruiken, moeten we dan ook Opdrachten gebruiken?

Vanaf oktober 2023 ondersteunt Instructure de Google Apps LTI niet meer. Dan geldt het volgende:

• Nieuwe installaties zijn niet toegestaan.
  • Er wordt niets meer gedaan aan ontwikkeling.
  • Er is geen support beschikbaar.

Google en Instructure zorgen ervoor dat Google Opdrachten-LTI 1.3 de functies van Google Apps LTI bevat, evenals:

• Verbeterde beveiliging
  • Flexibiliteit
  • Integraties

Huidige Google Apps LTI-gebruikers raken de toegang niet kwijt, maar moeten overstappen naar Google Opdrachten-LTI 1.3.

Als je de nieuwste Opdrachten-functies wilt gebruiken, kun je de app installeren en migreren naar Google Opdrachten-LTI 1.3.

Moet mijn organisatie Google Workspace for Education hebben om Opdrachten te kunnen gebruiken?
Ja. Als je Opdrachten wilt gebruiken, moet je organisatie Google Workspace for Education hebben. Hiervan is een kosteloze versie beschikbaar voor onderwijsinstellingen. Bekijk hoe je je aanmeldt voor Google Workspace for Education.
Kan ik een formulier insluiten vanuit Google Formulieren of een Formulieren-toets?

Nee. Momenteel kun je geen formulieren insluiten of selecteren als bestandstype voor toetsen. Als je Formulieren wilt gebruiken voor toetsen, moet je een formulier maken en de link delen met je leerlingen. Meer informatie over hoe je een Google-formulier maakt.

Hoe kopieer ik een opdracht vanuit Google Apps LTI naar Opdrachten-LTI 1.3?

Belangrijk:

• Zet Google Apps LTI 1.1 en Google Opdrachten-LTI 1.3 aan voor je domein.
    • Ingeleverd werk voor de Google Apps LTI Cloud-opdracht die je wilt migreren, wordt gereset.
  • Als je je eerdere inzendingen wilt bewaren, maak je een kopie van de Canvas-opdracht.
  1. Zoek de Canvas-opdracht die je wilt migreren naar Google Opdrachten-LTI 1.3.
  2. Klik rechts van de opdracht op Meer  en dan Bewerken en dan Meer opties
  3. Klik naast Submission Type (Inlevertype) op het dropdownmenu en dan External Tool (Externe tool).
  4. Klik op Zoeken.
  5. Selecteer Google Opdrachten (LTI 1.3).
  6. Koppel je Google Workspace for Education-account.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Voeg de Drive-werkbladbestanden bij.
  9. Kies je beoordelingstool en zorg dat de inleverdatum en punten worden geüpdatet.
  10. Klik op Maken.
  11. Klik op de Canvas-pagina op Selecteren en dan Opslaan.