Een opdracht maken

Gebruik Opdrachten om opdrachten te maken, in te nemen en er feedback op te geven binnen een leerbeheersysteem (LBS).

Voordat je begint

Als je Opdrachten wilt gebruiken, moet je een LBS en een Google Workspace for Education-account hebben. Dit account lijkt op jenaam@jeschool.edu. Als Opdrachten niet is geïnstalleerd in je LBS, vraag je je beheerder om Aan de slag met Opdrachten te bekijken.

Een opdracht maken in Canvas

1. Log in bij Canvas.
  2. Open de lesgroep.
  3. Klik in de zijbalk op Assignments (Opdrachten) and then Add Assignment (Opdracht toevoegen).
  4. Voer een naam en beschrijving voor de opdracht in.
  5. (Optioneel) Voer een puntwaarde en inleverdatum in.
    • Tips:
      • Het totale aantal punten wordt automatisch geïmporteerd naar Google Opdrachten om het beoordelen makkelijker te maken.
        • Als je de punten instelt op nul, staat er geen beoordeling bij opdrachten in Google Opdrachten.
        • Punten met decimalen worden naar beneden afgerond in Google Opdrachten.
      • Als een Canvas-opdracht één inleverdatum heeft voor alle leerlingen, wordt die automatisch geïmporteerd naar Google Opdrachten. Anders wordt er geen inleverdatum ingesteld in Google Opdrachten.
      • Zo beoordeel je opdrachten met een Canvas-rubriek:
        1. Klik onder Submission Type (Inlevertype) op de pijl-omlaag  and then Online.
        2. Klik op Save (Opslaan) of Save & Publish (Opslaan en publiceren) om de opdracht op te slaan.
        3. Klik op Add (Toevoegen)  om een rubriek toe te voegen aan de opdracht.
        4. Klik op Edit (Bewerken) om de wijzigingen te bevestigen en terug te gaan naar de rest van de opdracht.
  6. Klik onder Submission Type (Inlevertype) op de pijl-omlaag  and then External Tool (Externe tool).
  7. Klik op Find (Zoeken) and then Google Assignments (Google Opdrachten).
    • Tip: Je Canvas-beheerder heeft Opdrachten misschien een andere naam gegeven.
  8. Kies een optie:
    • Als je bent ingelogd op je Google Workspace for Education-account, klik je op Continue (Doorgaan).
    • Als je niet bent ingelogd, log je in met je Google Workspace-account.
    • Als je bent ingelogd op meerdere accounts, klik je op Switch account (Ander account) and then log in met je Google Workspace for Education-account.
  9. Als dit de eerste keer is dat je Opdrachten in deze lesgroep gebruikt, moet je je LBS-account koppelen aan je Google-account. Ga hieronder naar Je account koppelen aan Opdrachten voor instructies.
  10. (Optioneel) Als je originaliteitsrapporten wilt aanzetten, zet je in de opdracht naast Originality reports (Originaliteitsrapporten) de schakelaar op On (Aan)  and then Continue (Doorgaan).
  11. (Optioneel) Als je voor elke leerling een eigen exemplaar wilt maken van een bestand, klik je op Attach (Bijvoegen) and then kies het bestand and then klik op Add (Toevoegen).
  12. Kies een beoordelingsoptie. Doe hiervoor het volgende:
    • Als je de nakijkinterface van Google wilt gebruiken, klik je op Google Assignments (Google Opdrachten).
    • Als je SpeedGrader™ wilt gebruiken, klik je op Canvas SpeedGrader.
      • Tip: Als leerlingen bestanden inleveren, worden die automatisch geüpload naar SpeedGrader™.
  13. Klik op Create (Maken).
  14. Klik in Canvas op Select (Selecteren) and then Save (Opslaan) of Save & Publish (Opslaan en publiceren).

Tip: Leerlingen kunnen een opdracht pas zien nadat je deze hebt gepubliceerd.

Een opdracht kopiëren naar een andere lesgroep in Canvas

1. Log in bij Canvas.
  2. Open de lesgroep.
  3. Klik in de zijbalk op Assignments (Opdrachten).
  4. Klik naast de opdracht op More (Meer)  and then Copy To (Kopiëren naar).
  5. Voer onder Select a Course (Selecteer een lesgroep) de naam in van de lesgroep and then klik op de lesgroep.
  6. (Optioneel) Als je de opdracht naar een specifieke module wilt kopiëren, voer je onder Select a module (optional) (Selecteer een module (optioneel)) de naam van de module in and then klik op de module.
  7. Klik op Copy (Kopiëren).

SpeedGrader gebruiken met Google Drive-bestanden

Als je een opdracht maakt in Canvas, kun je SpeedGrader gebruiken om de Drive-bestanden van leerlingen na te kijken. Je kunt echter niet de functies van Opdrachten gebruiken. Zie SpeedGrader gebruiken met Google Drive-bestanden in Canvas.

Een opdracht maken in Schoology

1. Log in bij Schoology.
  2. Open de lesgroep.
  3. Klik in de zijbalk op Materials (Materiaal).
  4. Klik op Add Materials (Materiaal toevoegen) en selecteer Google Assignments (Google Opdrachten).
  5. Kies een optie:
    • Als je bent ingelogd op je Google Workspace for Education-account, klik je op Continue (Doorgaan).
    • Als je niet bent ingelogd, log je in met je Google Workspace-account.
    • Als je bent ingelogd op meerdere accounts, klik je op Switch account (Ander account) and then log in met je Google Workspace for Education-account.
  6. Als dit de eerste keer is dat je Opdrachten in deze lesgroep gebruikt, moet je je LBS-account koppelen aan je Google-account. Ga hieronder naar Je account koppelen aan Opdrachten voor instructies.
  7. Voer een titel in voor de opdracht.
  8. (Optioneel) Bewerk het totale aantal punten en voeg een deadline of andere instructies toe.
  9. (Optioneel) Als je een rubriek aan deze opdracht wilt toevoegen, klik je naast Rubric (Rubriek) op Add (Toevoegen) en volg je de instructies in Een rubriek maken of hergebruiken voor een opdracht.
  10. (Optioneel) Als je originaliteitsrapporten wilt aanzetten, zet je in de opdracht naast Originality reports (Originaliteitsrapporten) de schakelaar op On (Aan) and then Continue (Doorgaan).
  11. (Optioneel) Als je voor elke leerling een eigen exemplaar wilt maken van een bestand, klik je op Attach (Bijvoegen) and then kies het bestand and then klik op Add (Toevoegen).
  12. Klik op Create (Maken).
  13. Open de opdracht.

Een opdracht maken in een ander LBS

Hoe je een opdracht maakt, verschilt per LBS. Neem contact op met je IT-beheerder. Of ga voor meer informatie naar de Help-community voor Opdrachten.

Je account koppelen aan Opdrachten

De eerste keer dat je Opdrachten gebruikt in een lesgroep, moet je je Google Workspace for Education-account koppelen. Opdrachten maakt dan een map in Google Drive voor opdrachten van leerlingen en stuurt automatisch cijfers naar het LBS. Leerlingen kunnen pas schoolwerk inleveren als je je account hebt gekoppeld. Nadat je Google Opdrachten hebt geselecteerd als externe tool, kies je een optie:

• Als je bent ingelogd op een Google Workspace for Education-account, klik je op Link (Koppelen) and then Link (Koppelen) om te bevestigen.
  • Als je niet bent ingelogd, klik je op Sign in (Inloggen). Log dan in op je Google Workspace for Education-account and then klik op Link (Koppelen).
  • Als je bent ingelogd op meerdere accounts, klik je op Switch Account (Ander account). Log dan in op je Google Workspace for Education-account and then klik op Link (Koppelen).

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.