Kotitehtävän luominen

Voit luoda ja kerätä kotitehtäviä sekä antaa niistä palautetta opetusalustalla Kotitehtävien avulla.

Ennen kuin aloitat

Kotitehtävien käyttöön tarvitaan opetusalusta ja Google Workspace for Education ‑tili. Tilin muoto on useimmiten nimesi@oppilaitoksesi.edu. Jos Kotitehtäviä ei ole asennettu opetusalustallesi, pyydä järjestelmänvalvojaasi tutustumaan Kotitehtävien aloitusoppaaseen.

Kotitehtävän luominen Canvasissa

1. Kirjaudu Canvasiin.
  2. Avaa kurssi.
  3. Valitse sivupalkista Assignments (Kotitehtävät) ja sitten Add Assignment (Lisää kotitehtävä).
  4. Lisää kotitehtävän nimi ja kuvaus.
  5. (Valinnainen) Lisää pistemäärän ja viimeisen palautuspäivän tiedot.
    • Vinkkejä:
      • Kokonaispisteet importoituvat automaattisesti Google Kotitehtäviin arvioinnin helpottamiseksi.
        • Kun asetat pisteiden arvoksi nolla, kotitehtäviin ei lisätä arvosanaa Google Kotitehtävissä.
        • Desimaaliarvoja sisältävät pisteet pyöristetään Google Kotitehtävissä.
      • Viimeiset palautuspäivät importoituvat automaattisesti Google Kotitehtäviin, jos Canvas-kotitehtävällä on sama palautuspäivä kaikille oppilaille. Muussa tapauksessa palautuspäivä jää tyhjäksi Google Kotitehtävissä.
      • Näin annat arvosanoja Canvas-rubriikin avulla:
        1. Klikkaa Submission type (Palautuksen tyyppi) ‐kohdasta alanuolta  ja sitten Online (Verkossa).
        2. Tallenna tehtävä klikkaamalla Save (Tallenna) tai Save & Publish (Tallenna ja julkaise).
        3. Jos haluat liittää kotitehtävään rubriikin, klikkaa Add (Lisää) .
        4. Vahvista muutokset ja palaa tehtävään klikkaamalla Edit (Muokkaa).
  6. Klikkaa Submission Type (Palautuksen tyyppi) ‑kohdan alanuolta ja sittenExternal Tool (Ulkoinen työkalu).
  7. Valitse Find (Etsi) ja sitten Google Assignments (Google Kotitehtävät).
    • Vinkki: Canvas-järjestelmänvalvoja on saattanut antaa Kotitehtäville jonkin muun nimen.
  8. Valitse jokin seuraavista:
    • Jos olet kirjautunut Google Workspace for Education ‑tilillesi, klikkaa Jatka.
    • Jos et ole vielä kirjautunut, kirjaudu sisään Google Workspace ‑tilillesi.
    • Jos olet kirjautunut useille tileille, klikkaa Switch Account (Vaihda tiliä) ja sitten kirjaudu sisään Google Workspace for Education ‑tilillesi.
  9. Jos käytät Kotitehtäviä kurssilla ensimmäisen kerran, sinun on linkitettävä opetusalustan tili Google-tiliisi. Katso alta, miten voit linkittää tilin Kotitehtäviin.
  10. (Valinnainen) Jos haluat laittaa alkuperäraportit päälle, klikkaa kotitehtävästä Originality reports (Alkuperäraportit) ‑kohdan valitsin päälle ja sitten Continue (Jatka).
  11. (Valinnainen) Jos haluat luoda tiedostosta kullekin oppilaalle oman kopion, klikkaa Attach (Liitä) ja sitten valitse tiedosto ja sitten klikkaa Add (Lisää).
  12. Valitse arvosteluvaihtoehto. Käyttäminen:
    • Klikkaa Googlen arviointikäyttöliittymästä Google Kotitehtävät.
    • SpeedGraderilla™ klikkaa Canvas SpeedGraderia.
      • Vinkki: Oppilaiden lähettämät tiedostot latautuvat automaattisesti SpeedGraderiin™.
  13. Klikkaa Create (Luo).
  14. Klikkaa Canvasista Select (Valitse) ja sitten Save (Tallenna) tai Save & Publish (Tallenna ja julkaise).

Vinkki: Oppilaat eivät näe kotitehtävää ennen kuin julkaiset sen.

Kotitehtävän kopioiminen toiseen kurssiin Canvasissa

1. Kirjaudu Canvasiin.
  2. Avaa kurssi.
  3. Klikkaa sivupalkista Assignments (Kotitehtävät).
  4. Klikkaa kotitehtävän vierestä More (Lisää) ja sitten Copy to (Kopioi kohteeseen).
  5. Kirjoita Select a course (Valitse kurssi) ‑kohtaan kurssin nimi ja sitten klikkaa kurssia.
  6. (Valinnainen) Voit kopioida kotitehtävän tiettyyn moduuliin kirjoittamalla moduulin nimen Select a module (optional) (Valitse moduuli (valinnainen)) ‑kohtaan ja sitten klikkaa moduulia.
  7. Klikkaa Copy (Kopioi).

SpeedGraderin käyttö Google Drive ‑tiedostojen kanssa

Jos luot kotitehtävän Canvasissa, voit arvioida oppilaiden Drive-tiedostot SpeedGraderilla. Et kuitenkaan voi käyttää Kotitehtävissä olevia ominaisuuksia. Lisätietoja on Use SpeedGrader with Google Drive files in Canvas ‑artikkelissa.

Kotitehtävän luominen Schoologyssa

1. Kirjaudu Schoologyyn.
  2. Avaa kurssi.
  3. Klikkaa sivupalkista Materials (Materiaalit).
  4. Klikkaa Add Materials (Lisää materiaaleja) ja valitse Google Assignments (Google Kotitehtävät).
  5. Valitse jokin seuraavista:
    • Jos olet kirjautunut Google Workspace for Education ‑tilillesi, klikkaa Jatka.
    • Jos et ole vielä kirjautunut, kirjaudu sisään Google Workspace ‑tilillesi.
    • Jos olet kirjautunut useille tileille, klikkaa Switch account (Vaihda tiliä) ja sitten kirjaudu sisään Google Workspace for Education ‑tilillesi.
  6. Jos käytät Kotitehtäviä kurssilla ensimmäisen kerran, sinun on linkitettävä opetusalustan tili Google-tiliisi. Katso alta, miten voit linkittää tilin Kotitehtäviin.
  7. Lisää kotitehtävän nimi.
  8. (Valinnainen) Muokkaa kokonaispistemäärää tai lisää viimeisen palautuspäivän tai muiden ohjeiden tiedot.
  9. (Valinnainen) Jos haluat lisätä kotitehtävään rubriikin, klikkaa Rubric (Rubriikki) ‑kohdasta Add (Lisää) ja seuraa Rubriikin luominen kotitehtävälle tai sen käyttäminen uudelleen kotitehtävässä ‑artikkelin ohjeita.
  10. (Valinnainen) Jos haluat laittaa alkuperäraportit päälle, klikkaa kotitehtävästä Originality reports (Alkuperäraportit) ‑kohdan valitsin päälle ja sitten Continue (Jatka).
  11. (Valinnainen) Jos haluat luoda tiedostosta kullekin oppilaalle oman kopion, klikkaa Attach (Liitä) ja sitten valitse tiedosto ja sitten klikkaa Add (Lisää).
  12. Valitse Create (Luo).
  13. Avaa kotitehtävä.

Kotitehtävän luominen muulla opetusalustalla

Kotitehtävän määrittämisen vaiheet vaihtelevat opetusalustan mukaan. Ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan. Lisätietoja saat myös Kotitehtävien ohjeyhteisöstä.

Tilin linkittäminen Kotitehtäviin

Kun käytät Kotitehtäviä kurssilla ensimmäisen kerran, sinun on linkitettävä Google Workspace for Education ‑tilisi. Tämän jälkeen Kotitehtävät luo Google Driveen kansion oppilaiden kotitehtäviä varten ja lähettää arvosanat automaattisesti opetusalustalle. Oppilaat eivät voi palauttaa tehtäviä ennen kuin olet linkittänyt tilisi. Kun olet valinnut Google Kotitehtävät ulkoiseksi työkaluksi, valitse sopiva vaihtoehto kirjautumistapasi mukaan:

• Olet kirjautunut Google Workspace for Education ‑tilille: Valitse Linkitä ja sitten vahvista valitsemalla Linkitä.
  • Et ole kirjautunut: Valitse Kirjaudu sisään. Kirjaudu sitten Google Workspace for Education ‑tilillesi ja sitten valitse Linkitä.
  • Olet kirjautunut useille tileille: Klikkaa Vaihda tiliä. Kirjaudu sitten Google Workspace for Education ‑tilillesi ja sitten valitse Linkitä.

Google, Google Workspace ja niihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Muut yritysten ja tuotteiden nimet voivat olla niihin liittyvien yritysten tavaramerkkejä.