Hantera och återställa mobilsäkerhetskopior i Google Drive

Du kan se säkerhetskopior av din mobila enhet eller WhatsApp-chattmeddelanden på Google Drive eller kontrollera statusen för säkerhetskopian. Läs om hur du återställer säkerhetskopian och vilka enheter du kan använda.

Du kan säkerhetskopiera och återställa följande objekt:

• WhatsApp-data
  • Säkerhetskopior av Android-enheter

Hitta och hantera säkerhetskopior

Viktigt! Om du tar bort en säkerhetskopia kan du inte återställa den.

1. Öppna drive.google.com.
  2. Klicka på siffran längst ned till vänster under Lagring.
  3. Klicka på Säkerhetskopior uppe till höger.
  4. Välj ett alternativ:
    • Visa information om en säkerhetskopia: Högerklicka på säkerhetskopian följt av Förhandsgranska Förhandsgranska.
    • Ta bort en säkerhetskopia: Högerklicka på säkerhetskopian följt av Radera säkerhetskopiaTa bort

Säkerhetskopiera WhatsApp-data

Du kan konfigurera WhatsApp för att säkerhetskopiera data till Google Drive. Läs om hur du säkerhetskopierar och återställer dina meddelanden i hjälpcentret för WhatsApp.

• Dina säkerhetskopior använder inte ditt lagringsutrymme på Google Drive för ditt privata Google-konto.
  • Du kan använda säkerhetskopian för att återställa dina meddelanden och bilagor till WhatsApp.
  • Du kan stoppa och ta bort säkerhetskopior, men du kan inte se filerna i säkerhetskopian.

Vad händer när din Android-säkerhetskopia löper ut?

Säkerhetskopian finns kvar så länge du aktivt använder enheten. Om du inte använder enheten på två veckor visas ett utgångsdatum nedanför säkerhetskopian. Detta visar hur länge säkerhetskopian finns kvar utan ytterligare åtgärder från din sida.

Efter 57 dagar upphör säkerhetskopian att gälla. När det händer tas den automatiskt bort från Drive och raderas. Var noga med att hålla koll på dina uppdateringar så att du inte förlorar viktig information.

Vad händer när säkerhetskopian av WhatsApp löper ut?

WhatsApp-säkerhetskopior som inte har uppdaterats på mer än ett år tas automatiskt bort från Google Drive. Mer information finns i hjälpcentret för WhatsApp.