Hantera och återställa mobilsäkerhetskopior i Google Drive

Viktigt! Om du vill säkerhetskopiera din Pixel-telefon eller Nexus-enhet uppdaterar du den till Android 6.0 eller högre.

Du kan säkerhetskopiera och återställa följande objekt på din Pixel-mobil eller Nexus-enhet:

• Appar
  • Samtalshistorik
  • Enhetsinställningar
  • Kontakter
  • Kalender
  • SMS (enbart Pixel-mobiler)
  • Bilder och videor (enbart Pixel-mobiler)

Läs om hur du säkerhetskopierar foton på alla enheter med Google Foto.

Hitta och hantera säkerhetskopior

1. Öppna Google Drive-appen.
  2. Tryck på Meny Menyföljt av Säkerhetskopior.
  3. Tryck på säkerhetskopian du vill hantera.

Säkerhetskopiera WhatsApp-data

Du kan konfigurera WhatsApp för att säkerhetskopiera data till Google Drive. Läs om hur du säkerhetskopierar och återställer dina meddelanden i hjälpcentret för WhatsApp.

• Dina säkerhetskopior använder inte ditt lagringsutrymme på Google Drive för ditt privata Google-konto.
  • Du kan använda säkerhetskopian för att återställa dina meddelanden och bilagor till WhatsApp.
  • Du kan stoppa och ta bort säkerhetskopior, men du kan inte se filerna i säkerhetskopian.

Vad händer när din Android-säkerhetskopia löper ut?

Säkerhetskopian finns kvar så länge du aktivt använder enheten. Om du inte använder enheten på två veckor visas ett utgångsdatum nedanför säkerhetskopian. Detta visar hur länge säkerhetskopian finns kvar utan ytterligare åtgärder från din sida.

Efter 57 dagar upphör säkerhetskopian att gälla. När det händer tas den automatiskt bort från Drive och raderas. Var noga med att hålla koll på dina uppdateringar så att du inte förlorar viktig information.

Vad händer när säkerhetskopian av WhatsApp löper ut?

WhatsApp-säkerhetskopior som inte har uppdaterats på mer än ett år tas automatiskt bort från Google Drive. Mer information finns i hjälpcentret för WhatsApp.