Back-ups van mobiel in Google Drive beheren en terugzetten

Belangrijk: Update je Pixel-telefoon of Nexus-apparaat naar Android 6.0 of hoger als je een back-up wilt maken.

Je kunt een back-up van de volgende items op je Pixel-telefoon of Nexus-apparaat maken, zodat je ze kunt terugzetten als het nodig is:

• Apps
  • Oproepgeschiedenis
  • Apparaatinstellingen
  • Contacten
  • Agenda
  • Sms'jes (alleen Pixel-telefoons)
  • Foto's en video's (alleen Pixel-telefoons)

Meer informatie over hoe je met Google Foto's een back-up van je foto's maakt op elk apparaat

Back-ups zoeken en beheren

1. Open de Google Drive-app.
  2. Tik op Menu Menuen danBack-ups.
  3. Tik op de back-up die je wilt beheren.

Back-up van WhatsApp-gegevens maken

Je kunt in WhatsApp instellen dat er een back-up van je gegevens wordt gemaakt in Google Drive. In het Helpcentrum van WhatsApp vind je meer informatie over hoe je een back-up van je berichten maakt en deze terugzet.

• Je back-ups tellen niet mee voor de Google Drive-opslagruimte die beschikbaar is voor je persoonlijke Google-account.
  • Je kunt de back-up gebruiken om je berichten en bijlagen terug te zetten in WhatsApp.
  • Je kunt back-ups stopzetten en verwijderen, maar je kunt de bestanden in de back-up niet bekijken.

Wat gebeurt er als de Android-back-up verloopt?

De back-up blijft bestaan zolang je je apparaat actief gebruikt. Als je het apparaat twee weken niet gebruikt, zie je mogelijk een vervaldatum onder de back-up. Zo weet je hoelang je back-up nog beschikbaar blijft als je zelf verder geen actie onderneemt.

Je back-up verloopt na 57 dagen. Als de back-up verloopt, wordt deze automatisch uit Drive verwijderd. Houd meldingen goed in de gaten, zodat je geen belangrijke informatie over het hoofd ziet.

Wat gebeurt er als de WhatsApp-back-up verloopt?

WhatsApp-back-ups die al meer dan een jaar niet zijn geüpdatet, worden automatisch verwijderd uit Google Drive. Ga voor meer informatie naar het Helpcentrum van WhatsApp.